9 szenzációs olasz étterem Budapesten és környékén, amiben nem fogsz csalódni

Idén már 15 éve annak, hogy január 17. az olasz konyha világnapjaként híresült el, ezért ma plusz egy okunk van arra, hogy a közkedvelt olasz fogások valamelyikéből falatozzunk. Hogy könnyebb legyen a döntés, összeszedtünk nektek néhány nagyszerű olasz éttermet Budapesten és környékén.

Pizza Mamma

A Dunakeszin található Pizza Mamma nápolyi pizzázóba érkezve egy igazi mini Olaszországot fedezhetünk fel. Ennek több oka is van: fatüzelésű kemencében, a szemünk láttára készül el a kiváló nápolyi pizza, amelyhez minőségi olasz és magyar borok közül válogathatunk, az est zárásaként pedig olasz desszerteket kóstolhatunk meg. A tradicionális, ízig-vérig olasz alapanyagokból készült nápolyi pizzák mellett kínálnak még ínycsiklandozó, változatos gourmet pizzákat is, amelyek minden hónapban más és más különleges ízvariációt tartogatnak a vendégek számára. Januári ajánlatuk a Pepe, amelynek különlegessége a Tellycherry bors.

2120 Dunakeszi, Fóti út 39. | Weboldal

Alessio

A budai zöldövezetben található Alessio korábban cukrászdaként üzemelt, majd később a Forrai Miklós-vezette csapat munkája által alakult autentikus olasz étteremmé. Az étteremben hagyományos toszkán ízvilágra számíthattok, amit valódi olasz alapanyagokkal keltenek életre, ezzel egy utánozhatatlan élményt teremtve a vendégek számára. Az állandóan elérhető házi készítésű tészták, tengeri ételek és rizottók mellett a napi ajánlatokat sem szabad kihagynotok!

1026 Budapest, Pasaréti út 55. | Weboldal

Fotó: Egy jó kép rólad – Németh Kriszti

Passata

A Passata eredeti nápolyi receptúrával készült ropogós, vékony tésztás pizzáit okkal gondolják sokan kihagyhatatlan ízélménynek. A receptet ráadásul folyamatosan tökéletesítik, így (ha egyáltalán lehetséges) napról napra egyre csak finomabb pizzák sülnek az étterem kemencéjében. Ehhez azért nagy mértékben hozzájárulnak a minőségi alapanyagok, az ott dolgozók szakértelme, na meg a szenvedélyük a pizzakészítés iránt. Amennyiben épp Szentendrén jártok, mindenképp térjetek be hozzájuk!

2000 Szentendre, Alkotmány utca 2. | Weboldal

Fotó: passata.hu

Al Dente

Az Al Dente okkal nyerte el a Budapest egyik legautentikusabb olasz étterme címet. Hiszen a hangulatos étterem ajtaján belépve rögtön átjár majd benneteket a mediterrán életérzés, amely nemcsak az illatok, az ételek, de az apró helyiség elrendezésének is köszönhető. Az asztalok igencsak közel helyezkednek el egymáshoz, de még ez sem vesz el az élményből, sőt, méretei miatt könnyedén végigkísérhetjük a konyhában készülő finomságokat, miközben várunk az isteni fogásokra.

1088 Budapest, Krúdy utca 9. | Weboldal

Fotó: Al Dente Facebook

2 Spaghi Fresh Pasta Bar

A 2012-ben megnyitott 2 Spaghi volt az első olyan hely hazánkban, amely frissen és helyben készült tésztákat kínáló bárként üzemel. A minőség garantált, hiszen a tulajdonosok is egytől egyig olaszok, ezért biztosan tudják, hogy mi a titka egy jól elkészített tésztaételnek, házi szósszal. Az ételek durumtésztából és friss alapanyagokból készülnek, színezék és mesterséges aromák nélkül. Ha pedig a fogások után szeretnétek még az olasz életérzésből, válogassatok tradicionális süteményválasztékukból egy jó kávé mellé.

1072 Budapest, Dob utca 16. | Weboldal

Fotó: 2 Spaghi Fresh Pasta Bar Facebook

Pasta Bazár Trattoria

A Pasta Bazár Trattoria a belváros kulturális központjában, a Podmaniczky utcában nyitotta meg kapuit, hogy aztán elvarázsolja vendégeit lenyűgöző olasz fogásaival. Náluk lényegében az összes tésztafajta megtalálható, már csak azt kell eldöntenetek, hogy éppen melyik ízvilágra lennétek kíváncsiak. Akár egy meghitt vacsorához, egy kellemes baráti találkozóhoz vagy esetleg egy munkahelyi megbeszéléshez kerestek megfelelő helyet, a Pasta Bazár Trattoria bármelyikhez ideális.

1065 Budapest, Podmaniczky utca 17. | Weboldal

Fotó: Pasta Bazár Trattoria Facebook

Caffé GianMario

A Bajcsy-Zsilinszky út üde színfoltja a Caffé GianMario, amit sok-sok éve üzemeltetnek ízig-vérig olasz tulajdonosai. Az étterem szinte mindig tele van vendégekkel, ha pedig ez nem lenne elég mutatója a sikerüknek, akkor beszéljenek helyettük az autentikus, mégis egyszerű olasz fogásaik, amelynek a Budapesten élő olaszok is csodájára járnak. Érdekesség, hogy ez talán az egyetlen hely a fővárosban, ahol a sör mellett a proseccót is csapolják.

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 35. | Weboldal

Fotó: Caffè GianMario Facebook

Porcellino Grasso Ristorante

A 2007-ben megnyitott, majd 10 évvel később modernizált Porcellino Grasso Ristorante miliője egy csepp Olaszországot csempész a II. kerületben található Ady Endre utca 19. szám alá. Az étterem az utánozhatatlan olasz vidéki stílus képviselőjeként friss házi tésztákkal és ősi recept alapján elkészített pizzákkal csábítja a vendégeket, melyeknek lehetetlen ellenállni. De a minőségi ételek mellett a borok iránti szenvedélyünket is kielégíthetjük, a magyar és olasz borokat felvonultató kínálatuknak köszönhetően. A pontot az i-re a keddenkénti gitárral kísért élő zene teszi fel.

1024 Budapest, Ady Endre utca 19. | Weboldal

Fotó: Porcellino Grasso Ristorante Facebook

PastaSuppa Bár

A PastaSuppa, ahogy a neve is jelzi, egy tészta- és levesbár Budapest belvárosának szívében, a mindig nyüzsgő Bartók Béla úton. Az állandó étlap mellett naponta változó menüvel (kétféle levessel és háromféle tésztával), valamint folyamatosan megújuló ételkínálattal készülnek nektek, ezért biztosak lehetünk abban, hogy érdemes újra és újra betérni az apró üzlethelyiségbe.

1111 Budapest, Bartók Béla út 50. | Weboldal

Fotó: PastaSuppa

Mutatunk néhány pénztárcabarát éttermet Budapesten: