9 szórakoztató múzeumi program Budapesten, ahol az egész család kikapcsolódhat

Olyan programokat és múzeumi tárlatokat gyűjtöttünk nektek ezúttal egy csokorba, amik kimondottan kisgyermekes családoknak, babával érkező anyukáknak, unokákkal feltöltődni vágyó nagyszülőknek nyújt kikapcsolódást. Válogassatok belőlük kedvetekre!

Családi vasárnap a Millennium Házában | A természet titkai (2024. szeptember 29.)

Szeptember 29-én 10 órától családi vasárnap kerekedik a városligeti Millennium Házában. A programsorozat soron következő alkalmán az érzékszervek kerülnek főszerepbe, ahol a család apraja-nagyja, olyan kérdésekre keresheti a választ mint, hogy tudnak-e sétálni a fák, látni, hallani és kommunikálni a növények és hogy miben különböznek az állatok érzékszervei az emberekétől?

Tovább az eseményre >>

Fotó: Millennium Háza Facebook

Mama, nézd! – A képtár hangjai | Szépművészeti Múzeum (2024. október 15.)

Október 15-én röpke 1 órás kikapcsolódásra invitálja a kismamákat, anyukákat a Szépművészeti Múzeum. A Mama, nézd! program októberi alkalmán a csoport a gyűjtemény főműveinek segítségével járja körül hangok és képek izgalmas találkozási lehetőségeit. A nagy népszerűségnek örvendő programsorozat az 1 évesnél fiatalabb babákkal érkező szülőknek nyújt feltöltődést és kikapcsolódást, ahol biztonságos és barátságos közegben kapcsolódhatnak újra a művészetekhez.

Tovább az eseményre >>

Fotó: szepmuveszeti.hu

Őszi családi nap a Magyar Nemzeti Múzeumban (2024. október 26.)

A Magyar Nemzeti Múzeum október 26-án őszi családi nappal örvendezteti meg a kisgyermekekkel érkezőket. A szinte egész napos program alkalmával titkos rejtvényeket kutathattok fel, teljesíthetitek a fejedelemasszony három kívánságát, de azt is megtudhatjátok, hogy vajon száz évvel ezelőtt milyen nyalánkságokat kóstolhattak a pesti gyerekek.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Magyar Nemzeti Múzeum Facebook

MÉTA Matiné a Néprajzi Múzeumban (2024. október 26.)

Október 26-án, a MÉTA Matiné következő alkalmán újra lesz lehetőségetek részletesebben megismerni, új élményeket szerezni a Néprajzi Múzeum kiállítási tereiben. Az őszi szünet első napján tartott programon a Dömötör-nap kerül főszerepbe, ahol játékkal, mesékkel és közös alkotással ismerhetitek meg a pásztorélet titkait és sajátosságait.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Néprajzi Múzeum Facebook

Családi délelőtt a Ludwig Múzeumban

A Ludwig Múzeum, az éppen aktuális tárlathoz kapcsolódóan rendszeresen szervez családi délelőttöket, ahol a kisgyermekekkel érkező családok kapcsolódhatnak ki. A kiállításból inspirálódva merülhettek el itt a közös alkotás örömében, addig pedig, míg a gyerekek alkotnak, szüleik tárlatvezetéssel egybekötött múzeumlátogatáson vehetnek részt. A következő alkalomért érdemes a Ludwig Múzeum programkínálatát figyelemmel kísérni!

Tovább a múzeum programkínálatára >>

blank
Fotó: Ludwig Múzeum Facebook

Babával a PIM-ben | Petőfi Irodalmi Múzeum

Októberben újra jelentkezik a kisbabás anyukák és apukák méltán nagy népszerűségnek örvendő programja, a Babával a PIM-ben. Az egyórás program keretében a kiállítást tekinthetitek meg, utána pedig a múzeumpedagógiai foglalkoztatótérben várják a babával érkező szülőket. A hordozós múzeumlátogatást a kicsik legalább annyira élvezni fogják, mint szüleik, hiszen mozgásos és ritmikus játékok is várnak rájuk.

Tovább a programsorozat oldalára >>

blank
Fotó: Petőfi Irodalmi Múzeum Facebook

Mama, nézd! | Magyar Nemzeti Galéria

Időről időre tárlatvezetésre invitálja a Magyar Nemzeti Galéria is a kismamákat és kispapákat, kéz a kézben egyévesnél kisebb babáikkal. Az egyórás programon babák és szüleik egyaránt töltekezhetnek a művészet nyújtotta örömökkel, biztonságos és barátságos közegben. Érdemes figyelemmel követni a Magyar Nemzeti Galéria programkínálatát, nehogy lemaradjatok a következő alkalomról!

További a múzeum programkínálatára >>

blank
Fotó: Magyar Nemzeti Galéria Facebook

Új tárlat nyílt a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Galériában (2024. október 26-ig)

Szeptember 13-tól látogatható a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria legújabb kiállítása, mely az Ugyanakkor, ugyanott nevet viseli. A kiállításon a kortárs gyermekillusztrációk világában, továbbá hazai és erdélyi magyar, román és szlovák alkotók mesebeli munkáiban merülhetnek el kicsik és nagyok egyaránt. Az október 26-ig látogatható tárlat a galéria többi kiállításához hasonlóan ingyenesen látogatható.

blank
Fotó: Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria Facebook

Hét próba a Mesemúzeumban

5-től 99 éves korig mindenki előtt tárva nyitva áll a Mesemúzeum ajtaja, aki szeretné teljesíteni a mesékből már jól ismert hét próbát. A múzeum állandó kiállítása kiváló lehetőséget nyújt a családoknak, hogy mesékkel átszőve töltsenek együtt minőségi időt közösen. A próba teljesítéséhez szükséges füzet segítségével ti magatok is mesehősökként barangolhattok az Üveghegyen is túl egészen a „felekirályságig”.

Tovább a Mesemúzeum weboldalára >>

blank
Fotó: mesemuzeum.hu

Ha irodalmi estekkel és programokkal kapcsolódnátok ki idén ősszel: