Nemzetközi ízek Budapesten: 5 nagyszerű gasztrohely, ami egy másik országba repít

Budapest sokszínűsége vitathatatlan, ez pedig a gasztronómiában is több helyen visszaköszön. Ha szeretnétek új ízeket kipróbálni ezen a nyáron és utazás nélkül egy másik országba csöppenni, próbáljátok ki az alábbi helyszíneket!

Nicaragua Cafe Brunch

Újbuda legpestibb utcáján, a sokszínű Bartókon nyitotta meg kapuit nemrégiben a Nicaragua. A héttagú László család nicaraguai élményeiből táplálkozó budai hely autentikus berendezési tárgyakkal, újhullámos kávékülönlegességekkel és mennyei, részben közép-amerikai ihletésű, esetenként főételnek is beillő reggelikkel, köztük spéci burritóval, Nicaragua-tállal és avokádós toasttal idézi meg napközben a Karib-tenger nyugati partvidékét, míg az esti órákban finom koktélokkal, mocktailokkal és természetesen nicaraguai rumokkal várják a vendégeket.

1114 Budapest, Bartók Béla út 21. | Facebook

Fotó: Nicaragua Cafe Brunch Facebook

Arquitecto Pitpit

A Padrón spanyol tapasbár csapatának másik egységére az Ötpacsirta utcában bukkanhatunk rá. Az Arquitecto Pitpit elnevezés egyszerre utal a Magyar Építőművészek Szövetségének székhelyére (arquitecto), amely az új étteremnek is otthont ad, valamint magára az Ötpacsirta utcára (pitpit). A hamisítatlan spanyol tapasok és borok nem az egyetlen indok, amiért az Arquitecto Pitpit hamar belopta magát az emberek szívébe: az autentikus gasztroélmény ugyanis az Almássy-palota végtelenül hangulatos belső udvara által válik felejthetetlenné.

1088 Budapest, Ötpacsirta utca 2. | Weboldal

Fotó: Egy jó kép rólad

Indigo Express

Azoknak, akik az igazán autentikus indiai ízeket keresik a fővárosban, az Indigo Express kínál megoldást. Az étteremlánc nemrégiben egy új helyen, a Nyugati téren nyitotta meg kapuit, ahol kedvező áron juthatunk hozzá a hagyományos indiai konyha finomságaihoz egy egyszerű hétköznapon vagy útközben, anélkül, hogy várakoznunk kellene az ételre. Gyorséttermi szolgáltatás a legkülönlegesebb ízekkel, modern környezetben. Próbáljátok ki ti is!

1065 Budapest, Nyugati tér 1. | Weboldal

blank
Fotó: Indigo Express Facebook

Gelateria Pomo D’oro

Amennyiben igazi olasz fagylaltot kerestek, akkor irány az Arany János utca! A Gelateria Pomo D’oróban féltve őrzött olasz recept alapján készítik a fagylaltokat, minőségi alapanyagokból, olyan érzést keltve ezzel, mintha egy kellemes hangulatú olasz városkában sétálgatnánk. A végeredmény egy mennyeien krémes fagyi, amelyből heti szinten próbálhatunk ki egészen új ízvilágúakat, így mindig érdemes visszatérni.

1051 Budapest, Arany János utca 12. | Weboldal

blank
Fotó: Gelateria Pomo D’oro Facebook

Kis Tirol Café

A XVI. kerületi, családias hangulatú Kis Tirol Étterem és Fogadó mellett nyitotta meg kapuit a Kis Tirol Café, ahol egész évben egyedülálló alpesi hangulattal várnak benneteket. A családi vállalkozásként működő kávézó kellemes hangulatát annak köszönheti, hogy a tulajdonosok a síelés megszállottjai, ezért az Alpokban jellemző stílusjegyek köszönnek vissza bel- és kültéren is. Széles kínálatunkban az omlett és a ham and eggs éppúgy megtalálható, mint a pezsgős reggeli, a könnyű és egészséges ételek, valamint bajor specialitások. Foglaljatok helyet a kávézóban, vagy a teraszon és kapcsolódjatok ki egy csésze finom, frissen őrölt kávé mellett!

1161 Budapest, Batthyány utca 74. | Weboldal

blank
Fotó: kistirol.hu

Mediterrán életérzés Budapesten: