5 nagyszerű hely a Balatonnál, ahol régi kincsekre lelhettek

Jó hír a régiségek és retró holmik szerelmeseinek, hogy a balatoni nyaralás alkalmával sem kell lemondaniuk a kincskeresésről, sőt! A Balaton mentén is találtok olyan helyeket, ahol kedvetekre keresgélhettek.

Csigó Malom

A Csigó Malom, mely egy vízi- és gőzmalom és egy későbbi takarmánykeverő üzem emlékét is őrzi, mára antik kincsek és régiségek lelőhelye. A Tapolca és Káptalantóti közt félúton található település antik galériája a hét minden napján várja a lelkes keresgélőket és kincsvadászokat.

8286 Gyulakeszi, Kossuth u. 109. | Facebook

Fotó: Stílus Galéria, Antikvitás Facebook

Fonyódi piac és vásár

Szerdánként és szombatonként tárja szélesre kapuit a fonyódi piac, melyet egyben a Balaton legnagyobb piacának is tartanak. Ezen a vásáron a helyi termelői portékák és iparművészeti termékek mellett a régiségek szerelmesei is rendre találhatnak maguknak vásárfiát, amivel boldogan térhetnek haza.

8640 Fonyód, Blaha Lujza utca végén

Fotó: fonyod.hu

Tihanyi PIAC Placc

A tihanyi révkikötő mellett található terület minden szombaton 9 órától vásári forgataggal pezsdül fel. A fonyódi piachoz hasonlóan a termelői finomságokra vágyók éppúgy nem térnek haza üres kosárral, mint azok, akik régiségek, antik holmik és kincsek után kutatnak.

8237 Tihany, Tihanyrév | Facebook

blank
Fotó: Tihanyi PIAC Placc Facebook

Rónai Antik & Levendula

Keszthely régiségboltja tökéletesebb helyet nem is találhatott volna, mint egy patinás polgári házat a város szívében. A múltidéző helyszínen levendulaillattal körbevéve válogathattok régi korok emlékei és antik tárgyak, valamint kézműves termékek közt egyaránt.

8360 Keszthely, Georgikon utca 8. | Facebook

blank
Fotó: Rónai Antik és Levendula Facebook

Veszprémi lengyelpiac

A veszprémi lengyelpiac ünneptől és időjárástól függetlenül, minden vasárnap nyüzsgő helyszínné teszi a Házgyári út 3-as szám alatt található hatalmas területet. Kora reggeltől délig kereshetitek, kutathatjátok itt a régóta vágyott kincseket és alkudozhattok régi és retró holmik felett.

8200 Veszprém, Házgyári u. 3. | Facebook

blank
Fotó: Lengyelpiac-Veszprem-Hivatalos-oldala Facebook

Ha a piacozás után a Balaton legfinomabb fagyijainak nyomába erednétek: