Az az izgalmas a fővárosban, hogy lépten-nyomon újdonságokra bukkanhatunk és folyamatosan nyitnak meg olyan helyek, amiket szinte kötelező kipróbálnia mindenkinek, aki egy igazi gasztronómiai ízutazásra vágyik.
Roth Bar & Kitchen
A Roth Bar & Kitchen a pesti bulinegyed legújabb gyöngyszeme, ahol étel-ital kéz a kézben teremti meg a mediterrán eleganciát. A konyha és a bár szoros együttműködésének köszönhetően számos, a tányérokon felhasznált alapanyag a poharakban is visszaköszön, a fűszerektől a gyógynövényeken át a gyümölcsökig. Az olasz és spanyol inspirációjú, tapas-jellegű fogásokat továbbá válogatott mediterrán és hazai borok, pezsgők és karakteres koktélok kísérik.
1065 Budapest, Nagymező utca 23. | Weboldal

FőFagyi a Rákóczin
A Bartók Béla úti üzlethelyiség megnyitása után öt évvel végre a Duna túlpartján is megtelepedett kedvenc Káli-medencéből ismert kézműves gombócozónk. A Kő fagyi?-kollektíva harmadik egysége a Rákóczi tér sarkán nyújt tölcsérbe töltött édes élvezetet. Minőségi alapanyagok, természetes ízek, zéró mesterséges színezék, és ugyanennyi ízfokozó: a FőFagyi minden hűsölni vágyót tárt karokkal és hamisítatlan, olasz módszer alapján főzött fagyival vár!
1084 Budapest, Bacsó Béla utca 31. | Instagram

Mattarello
A Dohány utcában nyílt Mattarello az ország első croissant-étterme. Az izraeli boutique pékség-gyökerekkel rendelkező étteremben és a hozzá pékségben kistermelői, szezonális alapanyagokat felhasználva készítik el a naponta megújuló croissant-tésztán alapuló fogásokat a legkülönbözőbb formában. Az eredmény minden esetben egy komplex textúrájú, a fine dining szellemiséget idéző ízköltemény, ami garantáltan felejthetetlen élményt nyújt.
1074 Budapest, Dohány utca 5. | Facebook

Monokini Kantin
A Padron és a PitPit csapatának új helyén a spanyol és japán gasztronómia fúziója áll a fókuszban: a Monokini Kantin napközben ramenekkel, míg este újhullámos tapasokkal hódít. A menü izgalmas: a manchego sajtból készült sós churros, a misós steak mellett pálpusztais baszk sajttorta is felbukkan az étlapon. Az itallap hasonlóan átgondolt: a japán rövidek mellett alkoholmentes különlegességek – köztük szezámos dirty tonik és házi kombucha – kecsegtetik a betérőket.
1027 Budapest, Varsányi Irén utca 33. | Instagram

Dödölléző
A Móricz Zsigmond körtértől egy kőhajításnyira megbújó Dödölléző az Őrség ízvilágát csempészi Újbuda kellős közepébe. A krumpli és liszt keverékéből készült nyugat-magyarországi fogást Zsófi és Iván kézzel, szeretettel és kreativitással készítik, eredeti vasi recept alapján. A klasszikus hagymás-tejfölös, szalonnás és kecskesajtos változatok mellett mindig készülnek spéci ízkombóval és mentes opciókkal is, amiket helyben fogyasztásra és elvitelre is kérhetünk!
1117 Budapest, Karinthy Frigyes út 9. | Facebook

Rotigami
Budapest első Srí Lanka-i street foodja vaslapon aranybarnára sült, fűszeres tölteléket rejtő lepényeket kínál – ez a névben is szereplő roti, a szigetország specialitása, amelynek minden csínját-bínját helyben tanulta ki a tulajdonos-szakács Laura. A szamószánál méretesebb, kevésbé olajos ínyencség húsos és vegán változatban is pompás ízélményt nyújt, mellé pedig hazai újításként házi készítésű mártogatós szósz és egy különleges lassi dukál.
1088 Budapest, Vas utca 1. | Facebook

Nomádka
A Budapest Bike Maffia csapata által tavaly nyáron életre hívott közösségi kertben, a Bike Maffia Farmon eddig főleg zöldség-gyümölcs termelés zajlott a rászoruló emberek részére, most viszont már fogyasztani is lehet! A helyszín lüktető szíveként üzemelő Nomádka frissítő italokkal, sütögetési és bográcsozási lehetőséggel, függőágyakkal és kulturális programok színes repertoárjával várja a vendégeket, szerdától szombatig, délután 4-től este 10-ig.
1112 Budapest, Felsőörsöd utca 4. | Facebook

The Phams Restaurant
A The Phams Kelenföld központjában kínálja a vietnámi gasztronómia és a japán konyha autentikus ételeit: legyen szó egy gazdag pho levesről, tamarindos kacsáról, citromfüves marhahúsról, csirkés udonról, ropogós tavaszi tekercsről vagy sushiról, minden fogás friss alapanyagokból készül, hűen tükrözve Délkelet-Ázsia páratlan ízvilágát. Barátságos kiszolgálás, széles étel- és italválaszték és kiváló ár-érték arány, a Bikás parktól mindössze néhány lépésre!
1119 Budapest, Etele út 57. | Weboldal

Dunai Nyitott Műhely
A nyári szezonban a Jane Haining rakparton, a Vigadó tér alatti viaduktban várja a látogatókat a Margit körút népszerű kultúrbázisa, a felújítás miatt részlegesen bezárt Manyi! A Dunai Nyitott Műhely a városi betondzsungel helyett a hűsítő haboktól karnyújtásnyira kínál kulturális és közösségi élményeket, napközben nyugodt kikapcsolódással és pop-up vásárokkal, esténként koncertekkel, DJ-szettekkel és különféle bulikkal.
1052 Budapest, Jane Haining rakpart 7. | Facebook

Gyógyító Kenyerek Pékség
Közel két évtizednyi gluténmentes étkezés tapasztalata összpontosul abban a harmincféle kenyérben és péksüteményben, amik nap nap után a Gyógyító Kenyerek alternatív pékség pultját díszítik. Piros Panna gluténmentes kovászos kenyerezőjében egyébként minden termék alapból vegán is, vagyis tej- és tojásmentes. Kenyerek közül a legnagyobb sláger a cirokbuci, de a spenótos-paradicsomos csigát és a kesutúrós-áfonyás batyut is gyorsan el szokták kapkodni. Nyitva tartás keddtől péntekig reggel 9 és délután 5 között, szombaton 9-től 1-ig.
1024 Budapest, Retek utca 22. | Instagram
