Gyors és egyszerű szezonális finomság: Epres-csokis pite (recept)

Elérkezett az egyik kedvenc időszakunk, amikor tonnaszámra lepi el a piacokat a mézédes magyar eper. Mi most egy nagyon gyors és egyszerű kevert pitét készítettünk, amit még a teljesen kezdőknek is ajánlunk, mivel szinte elronthatatlan, az ízélmény pedig garantált.

Fotó: Gál Melánia // Még több csodás süteményért látogassatok el a gal.melike Instagram-oldalra!

Hozzávalók (kb. 20-25 szelethez)

  • 2 db tojás
  • 130 g cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 220 g tejföl
  • 100 ml olaj
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 250 g rétesliszt
  • 50 g étcsoki
  • 250 g eper

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra és egy kb. 20×30 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral.

2. Az epreket nagyobb darabokra vágjuk, majd az étcsokit is felaprítjuk és félretesszük.

3. A tésztához a tojásokat kihabosítjuk a cukrokkal, hozzáadjuk a sót, a tejfölt, az olajat, valamint a sütőporral összeforgatott lisztet, és szép simára keverjük. A csokidarabokat és a felaprított eper 2/3-át is beleforgatjuk.

4. A masszát a tepsibe simítjuk, rászórjuk a maradék epret, és az előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk és felszeletelve tálaljuk.

Tipp: Az étcsoki helyett használhatunk tej- vagy fehércsokit is, de akár kombinálhatjuk is őket, így csak még színesebbé varázsoljuk a süteményt.

Próbáljatok ki egy másik epres receptet is: