Elérkezett az egyik kedvenc időszakunk, amikor tonnaszámra lepi el a piacokat a mézédes magyar eper. Mi most egy nagyon gyors és egyszerű kevert pitét készítettünk, amit még a teljesen kezdőknek is ajánlunk, mivel szinte elronthatatlan, az ízélmény pedig garantált.

Hozzávalók (kb. 20-25 szelethez)
- 2 db tojás
- 130 g cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 220 g tejföl
- 100 ml olaj
- 1/2 cs. sütőpor
- 250 g rétesliszt
- 50 g étcsoki
- 250 g eper
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra és egy kb. 20×30 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. Az epreket nagyobb darabokra vágjuk, majd az étcsokit is felaprítjuk és félretesszük.
3. A tésztához a tojásokat kihabosítjuk a cukrokkal, hozzáadjuk a sót, a tejfölt, az olajat, valamint a sütőporral összeforgatott lisztet, és szép simára keverjük. A csokidarabokat és a felaprított eper 2/3-át is beleforgatjuk.
4. A masszát a tepsibe simítjuk, rászórjuk a maradék epret, és az előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk és felszeletelve tálaljuk.
Tipp: Az étcsoki helyett használhatunk tej- vagy fehércsokit is, de akár kombinálhatjuk is őket, így csak még színesebbé varázsoljuk a süteményt.