Új, színpompás brunch vár idén tavasszal Budapest szívében

Alig több mint egy héttel ezelőtt a Flava Cafe & Brunch beköltözött a Flava Kitchen & More belső terébe és teraszára, így különleges brunchfogásokkal egészült ki az étterem kínálata. Ezúttal nekünk is volt lehetőségünk megkóstolni az újdonságokat, amelyek 11 és 16 óra között elérhetőek az étteremben.

Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép az utazásról

Impozáns belső tér új arculati elemekkel

A többszörös Michelin Guide-ajánlással büszkélkedő Flava Kitchen & More valóságos kulináris utazásra hívja a vendégeket. Az étterem csapata nemrégiben úgy döntött, hogy még tovább fokozzák a Flava pezsgését, ezért a legkülönfélébb brunchfogásokkal egészítették ki a kínálatot.

Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép az utazásról

Az ételek megalkotásánál fő szempont volt, hogy a világkonyha ízeit felvonultatva, valamint a klasszikus, már jól ismert reggelifogásokat újragondolva hozzanak létre egy nem mindennapi menüsort.

A 11 és 16 óra között elérhető brunchfogásokon túl az étterem új arculati elemekkel is bővült, így ebben a néhány órában egy könnyedebb, színesebb miliő jellemzi az éttermet, amiben a zöld, a rózsaszín és a fehér szín dominál.

Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép az utazásról

Ezek a vizuális elemek a menüsoron, a felszolgálók öltözetén és az itt-ott kihelyezett merch pólókon is visszaköszönnek, amiket a helyszínen akár meg is vásárolhatunk.

Nemzetközi ízek újragondolva

Ez a szemet gyönyörködtető színkavalkád a kínálatban szereplő ételek tálalásában is visszaköszön, amelyek négy fő kategóriába (bun’n’roll, brunch-klasszikusok, eggs & more, egészséges) sorolhatóak, nekünk pedig jócskán volt lehetőségünk megkóstolni mindegyikből egy-két fogást.

Juicy bun’n’roll – Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép az utazásról

Elsőként az Eggs Royale ízvilágára emlékeztető, bun’n’roll fantázianévre hallgató vajas briós tésztával készült ételt kóstoltuk meg, amelyből négyféle opció elérhető az étlapon.

A mi választásunk a hamburgerre emlékeztető marhahúspogácsával, baconnel, pirított hagymával és tükörtojással készült verzióra és a nem meglepő módon ‘Eggstra’ nevet viselő füstölt lazacos, hollandi mártásos bun rollra esett. Az ízek tökéletes harmóniát alkotnak a vajas briós bunnal, kiadós reggelit ígérve azoknak, akiknek erre a nagyszerű fogásra esik a választásuk.

Tostadas – Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép az utazásról

Ezután a közel-kelet ízvilágát megidéző török tojást kóstoltuk meg, ami labnehval, pirított hagymás barna vajjal, mentával, petrezselyemmel és végül egy kis frissen sült focacciával teszi fel a pontot az i-re.

Mexikó különleges tájaira a tostadas nevű fogás kalauzolt el bennünket, ami egy hatalmas tortillalapon tálalt marharagu, sült pinto bab, avokádó és salsa tökéletes egyesülése.

Banánkenyér French toast – Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép az utazásról

Mindezek után elérkezettnek láttuk az időt, hogy az édes fogások felé vegyük az irányt, amit elsőként a Flava nagy sikerű banánkenyere ihlette banánkenyér french toast jelentett. Ez az újragondolt édesség mogyorókrémmel, banánnal, erdeigyümölcs-raguval és mascarponefagylalttal az oldalán érkezett asztalunkhoz egy kis juharsziruppal nyakon öntve, ezzel egyértelmű kedvencünkké avanzsálva.

Az amerikai palacsinta sem kevésbé ízletes, míg az acai bowl nagyszerű brunchalternatíva lehet azoknak, akik egy friss gyümölcsökkel és olajos magvakkal teli, egészséges reggelire vágynak.

Acai bowl – Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép az utazásról

A színpompás brunchfogások mellé változatos itallapot is készítettek, amely a megszokott kávékínálaton felül különleges matchavariációkat, klasszikus brunchkoktélokat, friss szezonális gyümölcsökből és zöldségekből készült smoothie-kat és frissen facsart, 100%-os juice-okat vonultat fel, nagyszerűen kiegészítve az előbbiekben említett ízeket.

Sharing is caring

Azoknak sem kell megijedni, akik a már megszokott hangulatot és fogásokat keresik, hiszen az esti órákban továbbra is a klasszikus Flava Kitchen & More vacsoramenüé a főszerep.

Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép az utazásról

A sokszínűség mellett a Flava konyhájának meghatározó eleme az úgynevezett „sharing concept”, vagyis a vendégeket bátorítják az ételek közös elfogyasztására, ez pedig a brunchfogásoknál sincs másként.

Éppen ezért a nap bármely szakaszában érdemes betérni hozzájuk, akár egy kellemes hangulatú reggelire, üzleti megbeszélésre, vagy egy meghitt vacsorára vágyunk kettesben, barátokkal, esetleg nagyobb társasággal.



A Flava vacsoramenüjéről ebben a cikkben olvashattok bővebben: