6 nagyszerű vízparti hely Budapesten, ami hangulatos őszi piknikre invitál

Használjátok ki a hónap napsütötte hétvégéit, ameddig csak lehet, pakoljatok némi elemózsiát, készítsétek elő a pokrócokat és kapcsolódjatok ki a vízpart mellett!

Feneketlen-tó

A XI. kerület egyik rejtett gyöngyszeme a minden évszakban bájos Feneketlen-tó. A Móricz Zsigmond körtérről néhány perces sétával megközelíthető tó partja nemcsak aktív kikapcsolódásra ad lehetőséget, de a padoknak és a zöldfelületeknek köszönhetően kiváló helyszíne egy hangulatos őszi pikniknek. Ha tehetitek, használjátok ki az ősz legszebb, napsütötte hétvégéit, nyújtózzatok el egy pokrócon a tó partján és kapcsolódjatok ki néhány finom falat és frissítő társaságában.

Fotó: FŐKERT Facebook

Kolonics György sétány

A jóval pezsgőbb vízparti helyszínekkel ellentétben a csepeli Kolonics György sétányon őszi piknik alkalmával valóban a természet lágy ölén érezhetitek magatokat. A Ráckevei-Duna-ágtól egy karnyújtásnyira húzódó sétány az egyik legszebb folyó menti szakasz a fővárosban, ahol a kikapcsolódás egy percig sem akadály. A sétány mentén található, víz fölé nyújtózkodó stégek például tökéletesek egy meghitt piknikhez, miközben a folyó életét figyelitek.

Fotó: Pálfalvi László

Kopaszi-gát

A főváros legújabb városnegyedeként számontartott BudaPart és az általa dédelgetett Kopaszi-gát a kikapcsolódás számtalan formájával várja a vízközelben feltöltődni vágyókat. A gátat jobbról és balról is szegélyező vízfelület, a víz fölé hajló fák tökéletes lehetőséget biztosítanak a várostól való eltávolodásra, akárcsak egy meghitt piknikre. A pikniket érdemes a nap végére időzítenetek, abban az esetben, ha szeretnétek mesés látványban, a lemenő nap utolsó fényeiben gyönyörködni.

blank
Fotó: Molnár József épületfotográfus

Római-part

A Római-part ugyan a fővárosiak és kirándulók körében egyaránt népszerű helyszínnek számít, a vendéglátóhelyek hosszú sorát magatok mögött hagyva találhattok csendesebb helyszínt egy bensőséges hangulatú őszi piknikhez. Ha úgy tartja kedvetek, elemózsiával sem kell készülnötök, hiszen az itt található éttermek számtalan ínycsiklandó ételt és italt kínálnak, amit az emberektől nyüzsgő part helyett pokrócon ülve, a Duna társaságában fogyaszthattok el.

blank
Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép az utazásról

Pesterzsébeti Duna-sétány

A Gubacsi híd pesti oldalán húzódó, játszótérrel, éttermekkel és csónakházakkal szegélyezett pesterzsébeti Duna-sétány különleges miliőt teremt a vízparti környezetben piknikezni vágyóknak. A megpihenésre alkalmas padok és zöldfelületek, a stégek csak arra várnak, hogy piknikezők megpihenésének helyszínéül szolgálhassanak. A sétány remek választás naplemente alkalmával, de legalább annyira megunhatatlan élményt nyújt a folyón fel-alá evezők látványa.

blank
Fotó: Szabados Ákos Facebook

Margitsziget

A jobbról és balról is a Duna ölelte Margitszigetet talán senkinek sem kell részletesebben bemutatnunk. Olyan szempontból érdemes azonban kicsit más szemmel nézni a szigetre, hogy nemcsak az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek, a négylábú kedvencekkel érkezőknek szolgál remek fővárosi helyszínül, hanem azoknak is, akik egy napsütötte hétvégée alkalmával piknikezni vágynak. A zöldfelületek száma megszámlálhatatlan, a legjobb talán mégis az, ha olyan helyet választotok, ahol gyönyörködhettek a Duna áramlásában.

blank
Fotó: Bálint Brigitta

Ha a piknik után a Budai Várnegyed titkos helyeit fedeznétek fel: