5 különleges hangulatú kocsma a belvárosban, ahol kiváló minőségű söröket kóstolhatunk meg

Fedezzék fel Budapest belvárosának öt különleges hangulatú kocsmáját, ahol kiváló minőségű sörök és a barátságos légkör vár rátok. Ezek a helyek nemcsak izgalmas italválasztékkal büszkélkednek, de egyedi atmoszférájuk révén tökéletes helyszínei egy felejthetetlen estének.

Csapszék Ráday

A Ráday utca egyik legszínesebb romkocsmája a Csapszék, amely megidézi a kedvenc együtteseink posztereivel teleragasztott gyerekszobánk hangulatát. A kínálatban az újhullámos magyar kisüzemi sörgyártás válogatott remekeinek szentelt nyolc csap mellett egy több mint 45 féle tételből álló, folyamatosan megújuló whisky kínálattal várják a vendégeket, további italvariációk mellett. A kocsma meghitt hangulatú emeleti részénél már csak a kiszolgálás kiválóbb!

1092 Budapest, Ráday utca 17. | Weboldal

Fotó: csapszekbar.hu

HOPS BEER BAR

A Hops Beer Bar Budapest belvárosának rejtett gyöngyszeme, ahol a kézműves sörök kedvelői megtalálhatják a számításaikat. A barátságos, laza atmoszféra azonnal magával ragadja a látogatókat, akik válogathatnak a helyi és nemzetközi sörkülönlegességek széles választékából. A sörfőzdék által készített friss és izgalmas ízek mellett a Hops Beer Bárban különleges eseményeket is szerveznek, például sörkóstolókat és szakmai beszélgetéseket. A sör mellett finom snackek és helyi falatok is várják az ínycsiklandó élményre vágyókat, így a hely tökéletes választás baráti összejövetelekhez.

1077 Budapest, Wesselényi utca 13. | Facebook

Fotó: HOPS BEER BAR BUDAPEST

Élesztőház

A valaha Tündérgyárként ismert, eredetileg üvegfúvóműhelynek épült Tűzoltó utcai épületben bújik meg az a gasztronómiai sétálóutca, melyet manapság Élesztőháznak hívunk. A nem kevesebb mint 30 sörcsappal rendelkező hely a sörforradalom megkerülhetetlen képviselője, bázisa és egyben a magyar kézműves sör első romkocsmája, mely végtelen mennyiségben, minőségben és változatban folyó, válogatott sörökkel vár, minőségi kultúrával és forradalmi gasztronómiával megfűszerezve. Bátran tobzódhatunk a jobbnál jobb seritalok között a régi ipari udvarban, ahol könnyedén megismerhetjük azt a világot, amelyben a jó sör nem kizárólag az ínyencek kiváltsága.

1094 Budapest, Tűzoltó utca 22. | Weboldal

blank
Fotó: Élesztőház

Dzzs Bár

Nem kérdés, hogy a budapesti fiatalok egyik kultikus kocsmája a Dzzs Bár, hiszen tökéletesen megidézi a hazai romkocsmák utánozhatatlan hangulatát, aminek még a külföldiek is csodájára járnak. Az enteriőrben a vintage elemek és a kortárs művészet harmonikusan keveredik, ami igazán egyedi atmoszférát teremt. Az italválaszték széles spektrumot ölel fel, a sörkülönlegességektől kezdve a prémium pálinkákig mindenki megtalálja a kedvére valót. Időnként élőzene és DJ-k gondoskodnak a szórakozásról, így a Dzzs nemcsak egy bár, hanem egy igazi közösségi tér is.

1072 Budapest, Nagy Diófa utca 32. | Facebook

blank
Fotó: Dzzs Bár

Jaromír 68 Sörpince

A Jaromír 68 Sörpince Budapest belvárosának egyik rejtett gyöngyszeme, ahol a helyi sörkultúra kap hangsúlyt. Az enteriőr rusztikus, mégis barátságos légkörrel várja a vendégeket, akik azonnal otthon érezhetik magunkat. A sörválasztékban a legjobb hazai kézműves sörök mellett izgalmas nemzetközi tételek is találhatók, egyedi ízélményt kínálva. Az étlapon helyi finomságok közül válogathatunk, amelyek remekül illeszkednek a friss sörökhöz. A Jaromír 68 tökéletes hely egy kellemes estéhez, ahol a sör mellett a jó hangulat is garantált.

1067 Budapest, Csengery utca 62b | Facebook

blank
Fotó: Jaromír 68 Cseh Sörpince

A Dohány utca különleges éttermeit is érdemes felfedezni: