5 pompás fürdő szerte az országban, ahol érdemes megmártózni ősszel

Most, hogy a tikkasztó nyári napok szinte már csak az emlékeinkben élnek, fedezzétek fel az ország nagyszerű tó-, élmény- és wellnessfürdőit, ahol érdemes megmártózni ősszel!

Hévízi Tófürdő

A Hévízi Tófürdő és vizének áldásos hatásait nemcsak itthon, de messze földön is ismerik. A gyógytó, mely a világ legnagyobb vulkanikus eredetű, tőzegiszapos, természetes termáltavának számít, a hidegebb évszakokban is legalább 22℃-os vízzel várja melengető élményre az itt kikapcsolódni vágyókat. A Balatontól mindössze egy karnyújtásnyira található fürdőkomplexum a gyógyulás mellett élményekkel várja mindazokat, akik kikapcsolódás gyanánt töltenének el egy kis időt vízközelben, szemlélve közben az őszbe forduló természetet.

8380 Hévíz, Dr. Schulhoff Vilmos sétány | Weboldal | Facebook

Fotó: Hévízi Tófürdő Facebook

Bükfürdő Thermal & Spa

A kikapcsolódás és feltöltődés számtalan formáját nyújtja a Bükfürdő Thermal & Spa. A vendégeket az őszi szünetben hosszabb nyitvatartással váró fürdőkomplexum fedett, félig fedett és szabadtéri gyógyvizes medencéi egyaránt a pihenni vágyók rendelkezésére állnak. A magas ásványianyag-tartalmú büki gyógyvíz, mivel kedvező hatást fejt ki a szervezetre, hatékonyan alkalmazható a mozgásszervi betegségek kezelésére. Akár pihenés, akár regenerálódás miatt keresitek fel tehát a Bükfürdő Thermal & Spát, az élménymedencétől, a pezsgőfürdőn át a szaunavilágig tökéletes kikapcsolódás vár rátok.

9740 Bük, Termál körút 1. | Weboldal | Facebook

Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa Facebook

Gyógy- és Wellnessfürdő, Sárvár

Sárvár és környéke egy felfedezésre különösen alkalmas vidék, ahol nem szabad megfeledkezni a kétféle gyógyvízben gazdag város gyógyfürdőjéről. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben a havonta megrendezésre kerülő exkluzív szaunaestek mellett nyakig merülhettek a kellemesen meleg gyógyvízzel töltött medencék valamelyikében. Legyen szó pihenésről, őszi felfrissülésről, gyógyulásról, a gyógyfürdőben a testet-lelket gyógyító víz mellett ezer és egy lehetőség adódik, a különböző szanuáktól kezdve, az aromakabinon át a wellnesskezelésekig, amivel még inkább támogathatjátok az őszi lazítást.

9600 Sárvár, Vadkert körút 1. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő Facebook

Gyulai Várfürdő

Gyulán már a török hódoltságot megelőzően, majd pedig a hódoltság idejében is virágzott a fürdőkultúra. Az 1959-ben megnyitott, az Almásy-kastély egykori parkjában található Gyulai Várfürdő manapság is a közelről és távolról érkezők kihagyhatatlan úti célja, nem véletlenül! A termális ásványvízzel töltött gyógyvizes medencék, a kültéri, beltéri és részben fedett egységek, az AquaPalota nyújtotta kikapcsolódási lehetőségek egytől egyig vonzóvá teszik a pihenni és kikapcsolódni vágyók körében. Ha egy őszi hétvége alkalmával elszakadnátok a megszokottságtól, a Gyulai Várfürdő bármely medencéjében elmerülve egészen biztosan nyugalmat találtok.

5700 Gyula, Főbejárat, Maróthy tér 2. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Gyulai Várfürdő Facebook

Gyógy- és Élményfürdő, Zalakaros

A jövőre fennállásának 60. évfordulóját ünneplő zalakarosi Gyógy- és Élményfürdő a család minden tagját pihentető kikapcsolódással várja. A nyári nagy melegek után, az őszi szezonban a beltéri és a fedett medencék, a gyógy- és termálvilág, a szaunavilág és a wellness kerül előtérbe. Az élményfürdő ebben az időszakban is gondol a család minden tagjára: míg a gyerekek a Gyerekvilág élményeit fedezik fel, addig a felnőttek gondtalanul élvezhetik a medencék változatosságát, az értékes ásványianyag-tartalmú termálvíz áldásos hatásait és a vele járó pihentető kikapcsolódást.

8749 Zalakaros, Termál út 4. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Zalakarosi Fürdő Facebook

Fedezzétek fel a karnyújtásnyi közelségben lévő Zalaegerszeg őszi látnivalóit: