10 őszre hangoló tökfesztivál és szüreti program szerte az országban // 2024

Szeptemberben és októberben változatos őszi események visznek életet az ország legszebb régióiba. Ezúttal tökfesztiválok és szüreti programok közül válogattunk, Szegedtől Hajdúszoboszlóig. Kellemes őszvárást!

Őrségi Tökfesztivál (2024. szeptember 20-22.)

Idén huszadik alkalommal rendezik meg a közkedvelt Őrségi Tökfesztivált, amely ebben az évben is hangulatos őszi programok garmadájával várja az érdeklődőket. Lesz tökmagköpesztés, töklámpás-felvonulás, kirakodóvásár, termelői piac, koncertek, gyerekprogramok, tökfaragás és még további színes programok!

Facebook-esemény >>

őrségi tökfesztivál 2024 szeptember
Fotó: Őrségi Tökfesztivál Facebook

Szüreti napok Tihanyban (2024. szeptember 20-22.)

Különleges szüreti mulatságon vehetünk részt Tihany különféle helyszínein szeptember 20. és 22. között. Tihanyi borok kóstolója, barkácsolás, népi játszóház, néptáncműsor, és ez még nem minden!

Facebook-esemény >>

Tök Jó Nap // Csiszu Park, Gyarmat (2024. szeptember 28.)

Ezen a csodás szeptemberi szombaton Gyarmaton is tökös meglepetések várnak. A színes programkavalkádot tökfaragás, jóga, vásár, gyerekprogramok és zenés műsor gazdagítja.

További részletek >>

Tök Jó Buli // Fanni kertje, Hajdúszoboszló (2024. szeptember 28-tól)

Szeptember 28-tól minden szombaton 9-től 17 óráig sütőtökvásár várja a kicsiket és nagyokat a hajduszoboszlói Alma dűlőben, Fanni kertjében. A vásár mellett fotófal, állatsimogató, kukoricamorzsolás és egyéb játékok színesítik a programot.

Bővebb infó >>

Szedd magad – almaszüret a Breier Farmon // Pomáz (egész szeptemberben)

A gyümölcstermesztéssel, takarmányelőállítással és állattenyésztéssel foglalkozó Breier Farm élménybirtokán egész szeptemberben lehet almát szüretelni. Sok eső esetén nem fogadnak látogatókat, így mielőtt útnak indultok, érdeklődjetek a +36305360706-os telefonszámon a pontos nyitvatartásról!

Bővebb infó >> 

őszi programok szedd magad 2024
Fotó: Breier Farm Facebook

Fertőszéplaki Tökfesztivál (2024. október 5.)

Tökös finomságokkal és színes programkínálattal várják a család apraját-nagyját a Fertőszéplaki Tökfesztiválon. Tökfaragás, töklámpás- és csuhébaba-készítés, valamint népi játszótér biztosítja a legkisebbek szórakozását, míg a család többi tagját főzőverseny, termelői portékák és gyógynövénybemutató várja.

Részletes program hamarosan >>

Tök Tanya // Jáhn Pince, Tevel (2024. október 5-6.)

A rengeteg tök mellett különböző színes programlehetőségek várják az idelátogatókat, mint például játéksarok gyerekeknek, traktoros túra, kukoricalabirintus, borkóstolás, őszi díszletek előtti fotózási lehetőség és még sok más érdekesség. Az esemény regisztrációhoz kötött, amit a jahnpincetevel@gmail.com címen tudtok megtenni.

Facebook-esemény >>

tökvásár tökfesztivál
Fotó: Jáhn Pince Facebook

Dorozsmai Tökfesztivál // Szeged (2024. október 11-12.)

Az idei évben XIV. alkalommal kerül megrendezésre a Dorozsmai Tökfesztivál a Dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Házban és környékén, ahol halléfőző versennyel, Ámokfutók-koncerttel, töklámpás-felvonulással, dísztökkiállítással, tökfaragással és gasztro stand-up showval ünnepelhetitek meg az őszt.

Facebook-esemény >>

tökfesztivál 2024
Fotó: Ruzsa Roland Facebook

Börcsi Hagyományőrző Tökfesztivál, Termelői Piac és Kézműves Vásár (2024. október 12.)

Október 12-én kerül megrendezésre a Börcsi Hagyományőrző Tökfesztivál, Termelői Piac és Kézműves Vásár. Koncertekkel, népi játszóházzal és gasztroutcával is készülnek nektek ezen a szép őszi napon, így biztosan nem fogtok unatkozni! Az este végén fellép Bereczki Zoltán. 

Bővebb infó >>

őszi szüret 2024
Fotó: Börcs Község Hivatalos Oldala Facebook

Tök Jó Nap // Szegedi Füvészkert (2024. október 20.)

A Szegedi Füvészkert meseszép környezete biztosítja a helyszínt a Tök Jó Napnak október 20-án, melyen a tökfaragás mellett azt is elleshetitek, hogyan varázsol különleges motívumokat a tökökre egy igazi zöldségszobrász. Lesz még tökkiállítás, ügyességi játékok és persze isteni tökös ételek.

Facebook-esemény >>

tökös programok Magyarországon
Fotó: Szegedi Tudományegyetem Füvészkert Facebook

Még több mesés őszi program szerte az országban: