5+1 újonnan nyílt hely a Bartók Béla úton, amit érdemes felfedezni

Újbuda főutcáján, a Bartók Béla úton egy pillanatra sem áll meg az élet: ezúttal az utóbbi időben újonnan nyílt helyeket gyűjtöttük nektek egy csokorba, amiért érdemes újra és újra ellátogatni ide.

Nicaragua

A Bartók Béla úti Nicaraguát egy, a közép-amerikai országból hazatelepült magyar család nyitotta meg idén tavasszal. A külföldi élmények által életre hívott nagyszerű ételeivel és hangulatával a Nicaragua tökéletesen illeszkedik a nemzetek legkülönfélébb zamatait felsorakoztató Bartók Béla úti éttermek kavalkádjába. A trópusi atmoszférával kecsegtető reggelizőben specialty kávékkal és kávékülönlegességekkel, valamint a legnépszerűbb brunchfogásokon kívül eddig itthon ismeretlen ízekkel segítenek elindítani a reggelt, de hamarosan a kávézó saját, világos pörkölésű kávéját is megkóstolhatjuk, egyenesen Nicaraguából. Az isteni reggelifogások mellett alig néhány hét, és este is betérhetünk a Nicaraguába, ahol karibi ízek, nicaraguai rumok és egyedi koktélok mellett kapcsolódhatunk ki a nap második felében.

1114 Budapest, Bartók Béla út 21. | Facebook

Fotó és nyitókép: Nicaragua Cafe Brunch

Brucker pékség

Egy korábbi pékség helyén nyitott meg a többeknek méltán ismerős, a budaiak szívét már több helyszínen is megdobogtató Brucker pékség legújabb üzlete, a Móricz Zsigmond körtér 1. szám alatt. A szívvel-lélekkel készített, természetességgel és csaknem 25 évnyi tapasztalattal életre hívott, ősbúzából és kovásszal készített kenyerek és péksütemények mostantól a Bartók Béla úton található pékségben is katonásan sorakoznak egymás után a minőségi péktermékekre vágyó ínyencek nagy-nagy örömére.

1111 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 1.

Fotó: Szabó Hajnalka

Resident Art galéria

Szeptember 12-én, új helyszínen, Pest után ezúttal Budán, a Bartók Béla úton nyitotta meg kapuit a Resident Art galéria. A nemcsak gasztronómiaileg, de kulturálisan is legalább annyira pezsgő utca mostantól egy 100 négyzetméteres, impozáns galériával várja a művészetet kedvelőket. A kortárs művészeti életben megahtározó szerepet betöltő galériában elsőként Kondor Attila Vertikális táj című tárlatát van lehetősége megtekinteni a nagyérdeműnek.

1114 Budapest, Bartók Béla út 39. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Asszonyi Eszter/Resident Art galéria

Gusto Pasta & Beer

Friss tésztaételekkel és remek sörökkel csábít a Bartók Béla útra a Gusto Pasta & Beer. A tésztaételek Bartók Béla úti fellegvárában laza, kötetlen hangulatban áldozhattok a krémes tészták és olasz életérzés oltárán, legyen szó akár egy gorgonzolától illatozó, szárított paradicsommal megdicsőített vagy épp garnélarákkal megkoronázott fenséges étekről. Azoknak pedig, akik egy-egy laktató fogás után desszertre fájna a foga, nem kell messzire mennie, hiszen a közel hétféle olasz édességből biztosan találtok majd kedvetekre valót.

1111 Budapest, Bartók Béla út 56. | Instagram

blank
Fotó: Szabó Hajnalka

De’ Finci

Egy talpalatnyi Olaszország költözött nem is olyan rég a Móricz Zsigmond körtér 8. szám alá. A leleményes elnevezésű De’ Finci kora reggeltől estig várja az éheseket egy-egy finom olasz falatra, szelet római pizzára, ebédre lasagnéra, arancinire vagy egy könnyed olasz desszertre. A kiváló alapanyagokból, autentikusan készített ételeknek nehéz ellenállni és igaz ez a reggelire kínált remek kávéra és tartalmas szendvicsekre is.

1117 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 8. | Facebook

blank
Fotó: Szabó Hajnalka

+1 Wafu Ramen Bar Budafoki

A Wafu név könnyen ismerős lehet azoknak, akik 2020 óta legalább egyszer is megfordultak a Kazinczy utcában. Az első üzletét a bulinegyedben megnyitó Wafu a Kazinczy utca után, harmadik egységét a Bartók Béla úttól nem messze, a Budafoki úton nyitotta meg. A street food-jellegű japán fogások természetesen itt sem hiányozhatnak a kínálatból, vannak azonban olyan különleges ételek, melyek a három üzlet közül csak itt kaphatók. Ilyen például az egyszerre tartalmas és vajas Miso Butter Ramen, illetve a különleges ízekben kapható töltött rizsgolyó, melyet nori, vagyis tengeri moszat ölel körbe.

1111 Budapest, Budafoki út 41. | Weboldal

blank
Fotó: Szabó Hajnalka

Várnak még rátok újdonságok Budapesten szeptemberben: