7 szuper sushizó Budapesten, ahol elrepülhettek a japán ízek világába

A sushirajongók nagy örömére már egyre több helyen falatozhatjuk az isteni japán tekercset, ennek örömére pedig összegyűjtöttük nektek azokat a helyeket, melyekben garantáltan nem fogtok csalódni!

Wasabi Running Sushi & Wok Restaurant

Ha a sushizást egy élménnyel kötnétek össze, ne hagyjátok ki a város szívében, a Podmaniczky utcán található Wasabit, aminek running szalagjánál kedvünkre válogathattok a távol-keleti gasztronómia színes palettájáról. A kétszintes, hűtött-fűtött szalagon mintegy 150-féle ázsiai specialitás sorakozik kóstolásra várva, amiket kedvetek szerint emelhettek tányérjaitokra, amilyen sorrendben csak szeretnétek. A méltán imádott és oly népszerű sushivariációk mellett érdemes kipróbálni a mennyei japán curryt, kihagyhatatlan a sokak kedvencének számító teriyaki lazac, de az édességek sorát is vegyétek szemügyre.

1065 Budapest, Podmaniczky u. 21. | Weboldal

Fotó: Wasabi Running Sushi & Wok Restaurants Facebook

Yamato Table Grill & Sushi Restaurant

A Távol-Kelet szerelmeseit hívja a Jókai utcába a Yamato, ahol a kikapcsolódásról a hangulatos enteriőr, az aprócska japánkert és a virágba borult fák, míg a meghittségről a különtermek gondoskodnak. A magunk grillezte pácolt és natúr húsokat, halakat és zöldségeket ízletes szószok, mártások és saláták teszik teljessé, így nemcsak felejthetetlen ízélményben lesz részetek, de az ételek közös elkészítése igazi csapat összekovácsoló szereppel is bír. Természetesen a frissen sült finomságok mellett a legendás sushi sem maradhat el, amit számos ízkombinációban kérhettek.

1066 Budapest, Jókai u. 30. | Weboldal

Fotó: Yamato Table Grill & Sushi Restaurant Facebook

Bambuszliget Japán Étterem & Sushi Bár

A Duna mentén álló Bambuszliget kifogástalan ízeivel és varázslatos környezetével már-már budapesti klasszikusnak számít. A fogások külseje több mint lenyűgöző, ahogyan maga a menü is, melyen ugyanúgy vannak frissen elkészített sushik és meleg főételek, mint a yakitori vagy a yaki buta niki, amit késő őszig akár a hangulatos teraszon is elfogyaszthattok.

1056 Budapest, Belgrád rkp. 18. | Weboldal

blank
Fotó: Bambuszliget Japán Étterem & Sushi Bár

Kicsi Japán Dining

A város egyik legnépszerűbb sushizója, a Kicsi Japán nyár végén új egységet nyitott a Szent István körúton, ahol immár nemcsak a pulton fogyaszthatjuk el a finomságokat, hanem kényelmesen leülve élvezhetjük az autentikus ízeket. A bambuszfalakkal elválasztott asztalok igazán meghitt és intim környezetet teremtenek, a már megszokott minőség, széles választék és verhetetlen ízélmény kombinációja pedig hamar a környék egyik kedvenc helyévé fogja avanzsálni a helyet.

1055 Budapest, Szent István körút 21. | Instagram

blank
Fotó: Kicsi Japán Dining

Daiga Sushi

A Széll Kálmán tér egy eldugottabb csücskében található Daiga Sushi elegáns környezetben, elképesztően széles választékkal várja azokat, akik autentikus finomságokat ennének. A kínálatban a rengeteg különböző maki, nigiri és gunlan mellett wokételek, különleges előételek, ramenek és tészták várnak, illetve természetesen a desszertek sem maradhatnak el. Mindezek mellett a hely egyik specialitása a gondosan összeválogatott sushitálakban és sushihajókban rejlik, amik tálalásuknak köszönhetően kicsik és nagyok körében egyaránt sikert fognak aratni.

1122 Budapest, Krisztina krt. 2. | Facebook

blank
Fotó: Daiga Sushi Facebook

CUBE Sushi

A hét minden napján tárt ajtókkal vár a pesti bulinegyed szívében található japán étterem, a nyüzsgő tokiói utcákat pillanatok alatt megidéző CUBE Sushi Budapest. A belső térben a japán és skandináv dizájn elemeit ötvöző japandi stílus hódít; ami pedig az ételeket illeti, a japán gasztronómia színei, textúrái, illatai és ízei egy ínycsiklandó, mégis letisztult formavilágban örvendeztetik meg az ide látogatókat.

1072 Budapest, Akácfa utca 24. | Weboldal

blank
Fotó: CUBE Sushi Budapest Facebook

Ichigo

A laktató sushitekercseiről és kiadós poké táljairól híres Ichigo a bulinegyed szívében idézi meg az ázsiai nagyvárosok atmoszféráját és veszi le a lábáról az ázsiai konyha szerelmeseit. A glutén-, tejmentes és vegán opciókkal is rendelkező streetfood-bisztróban friss alapanyagokból, helyben készült finomságokat kóstolhattok, mint például thai bazsalikommal és savanyított daikonnal feltuningolt green goddess roll, vagy az édesburgonyával feltuningolt super avocado bowl.

1061 Budapest, Király utca 40. | Weboldal

blank
Fotó: Ichigo Facebook

Ha a japán ízek után az olasz konyhába is belekóstolnátok: