11 remek helyszín Pest vármegyében és környékén, ahol szezonális gyümölcsöket szüretelhetünk

A minden ízében, színében és zamatában varázslatos szüreti időszakban érdemes felkeresni a közeli gyümölcsöskerteket, tanyákat és gazdaságokat és teleszedni a kosaraitokat szezonális gyümölcsökkel.

Fotó: Breier Farm Facebook

Míg tavasszal az eper, nyáron pedig a levendula miatt kelnek útra sokan, hogy maguk szüreteljék le az aktuálisan érő, szezonális terményeket és virágokat, ősszel a roskadásig telt gyümölcsfák kerülnek főszerepbe.

A szedd magad akciók keretében ajtajaikat szélesre táró kertek és gazdaságok ezúttal is várják a szüretelni vágyókat, akik akár fenntarthatósági szempontok, akár a költséghatékonyság miatt szednék tele kosaraikat szezonális gyümölcsökkel, almával, szilvával, barackkal, szőlővel és mandulával.

Ha sikerült kiválasztonotok, melyik helyszínen szeretnétek szüretelni, minden esetben érdemes a megadott elérhetőségeken érdeklődni, hiszen a nagyobb érdeklődés és az időjárás, valamint az érés is befolyásolhatja a szüretet.

Íme 11 hely, ahol gyümölcsöt szüretelhettek Pest vármegyében és környékén 2024 őszén:

Szedd magad barack

  • Kávrán Gyümölcsöskert, Érd | A pontos időpontot a gazdaság Facebook-oldalán teszik közzé. | További tudnivalók >>

Szedd magad alma

Szedd magad alma és szilva

Fotó: Dolina Gyümölcs Facebook

Szedd magad alma és vérbarack

  • Kísérleti Üzem és tangazdaság, Soroksár | A pontos időpontot a gazdaság Facebook-oldalán teszik közzé. | További tudnivalók >>

Szedd magad alma és mandula

Szedd magad alma, szilva, barack és szőlő

Ha belekóstolnátok a szüreti programokba és mulatságokba is: