Igazi filmklasszikusokat nézhetünk Budapest több helyszínén idén szeptemberben

Szeptember 17. és 22. között immár hetedik alkalommal rendezik meg a Budapesti Klasszikus Film Maratont, a restaurált klasszikusok nemzetközi filmfesztiválját.

Fotó: Budapesti Klasszikus Film Maraton/NFI

A filmfesztivál helyszínei ebben az évben is az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Toldi mozi, a Budapesti Francia Intézet, a Budapest Music Center és Budapest egyik legszebb pontja, a Bazilika előtti Szent István tér lesz.

Idén is lélegzetelállító mozis kalandokra készülhetnek a nézők a fesztiválon, amelynek kiemelt témája a 110 éves magyar animáció lesz. A szakmai és a filmszerető közönség az animációs, illetve a science fiction műfaj gyöngyszemei mellett történelmi filmekkel, vígjátékokkal, élőzenés filmkoncertekkel, izgalmas előadásokkal és archív filmvásárral is találkozhatnak a programban.

Ebben az évben ismét számos restaurálási premier és filmtörténeti ritkaság bemutatója várható vendégekkel, alkotókkal, változatos programok kíséretében. Az iskolai csoportokat pedig diákvetítésekre invitálják a szervezők, akik játszóházzal is készülnek a filmrajongók következő generációi számára.

Bővebb infó: nfi.hu

További szuper őszi fesztivál Budapesten szeptemberben: