5 remek hely és program Budapesten, ahol szárnyalhat a kreativitás és a képzelet

Olyan helyszíneket és programokat válogattunk nektek egy csokorba, melyek kicsiknek és nagyoknak, fiataloknak és időseknek egyaránt segít majd, hogy kibontokozzon a kreativitás és szárnyaljon a képzelet.

IV. Újbudai Gyerekkönyvünnep (2024. szeptember 14-15.)

Ha van olyan hely, ahol egészen biztosan szárnyra kél majd a kreativitás és a képzelet, az a szeptember 14. és 15. között negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Újbudai Gyerekkönyvünnep lesz. A mesés könyvfelhozatal mellett számtalan program segít majd kikapcsolódni kicsiknek és nagyoknak egyaránt: papírszínház, mesekönyvrajzolás, interaktív felolvasás, de lesz kézműves foglalkozás, koncert és bűvészshow is. A gyerekkönyvünnep alatt minden program ingyenesen látogatható.

1111 Budapest Bartók Béla út 32. | Tovább az eseményre >>

Fotó: b32kulturter.hu

Budapest Bábszínház

Meghirdette új színházi évadát az idén 75 éves Budapest Bábszínház, melynek programkínálatában ezúttal is minden korosztály megtalálhatja a neki tetsző programot. A bábszínház szószólója annak, hogy a bábművészet nem köthető életkorhoz, fontos azonban, hogy a korosztálynak megfelelő darabot válasszuk. Az idei évad bemutatói között például olyan varázslatos darabok szerepelnek, mint az A szomjas troll, a Mindenki legyen kufli!, a Peer Gynt, a Kár, hogy anyádat nem hoztuk el… című bábrevü és az árnyjátékként bemutatkozó Hamupipőke.

1062 Budapest, Andrássy út 69. | Tovább a műsorra >>

Hamupipőke – Fotó: Piti Marcell/Budapest Bábszínház

Ugyanakkor, ugyanott | Deák17 Galéria (2024. szeptember 13. – október 26.)

Szeptember 13-tól látogatható a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria legújabb kiállítása, mely ezúttal az Ugyanakkor, ugyanott nevet viseli. A kiállításon a kortárs gyermek-illusztrációk világában, továbbá hazai és erdélyi magyar, román és szlovák alkotók mesebeli munkáiban merülhetnek el kicsik és nagyok egyaránt. Az október 26-ig látogatható tárlat a galéria többi kiállításához hasonlóan ingyenesen látogatható.

1052 Budapest, Deák Ferenc u. 17. | További információk >>

Gross Arnold galéria és kávézó

A Bartók Béla út egy aprócska üzlethelyisége bizony mesebeli világot rejt. A Gross Arnold galéria és kávézóban egy csésze finom kávé, tea, egy szelet sütemény, kisebbek egy bögre macikávé vagy kakaó mellett egy mesebeli birodalomban merülhetnek el. A falakon és pulton egymás után sorakozó rézkarcok, illusztrációk és grafikák bőven szolgáltatnak inspirációt, segítenek a kreatív energiák mozgósításában a nap vagy akár a hét hátralévő részére.

1111 Budapest, Bartók Béla út 46. | Weboldal | Facebook

Fotó: grossarnold.com

KocKaland kiállítás az Etele Plázában

Kreatívabb tevékenységet keresve sem találhatnánk, mint a kicsik és nagyok, fiatalok és idősek által méltán kedvelt LEGO-t. Az Etele Plázában található KocKaland kiállításán több mint 20 egyedi alkotás kalauzolja az érdeklődőket az egyedülálló építmények, a legnagyobb sikerfilmek és popkulturális utalások LEGO-kban megálmodott világába. A kiállításon szerzett inspirációnak természetesen semmi sem szab határt, hiszen egy 500 ezer kockából álló játszóház is várja az építeni, LEGO-zni vágyókat.

1119 Budapest, Hadak útja 1. | További tudnivalók >>

Fotó: KocKaland Magyarország Facebook

Nagyszerű kiállítások várnak rátok még szeptemberben: