5 szenzációs hely Budapesten, ahol a legfinomabb streetfood-ételeket találjátok őszi sétákhoz

Ha az őszi szezonban nyakatokba vennétek a fővárost, sétálnátok egy jót, tegyétek azt a legfinomabb, édes és sós streetfood-ételekkel a kézben!

Édes Mackó

Egy percig sem kell lemondanunk a nyár ízeiről az ősz közeledtével sem, hála az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda méltán nagy népszerűségnek örvendő kürtőskalácsainak. Hangulatos városligeti séta előtt vagy után, netalán egy őszi piknik alkalmával kérjétek a nyarat megidéző málnás kürtőskalácsot, melyben tökéletes párost alkot a savanykás liofilizált málna az édes, karamelles cukormázzal. Mindazoknak pedig, akik édességbe zárva kóstolnák meg és idéznék fel legszebb nyári emlékeiket, az édes ízzel kecsegtető, Szicíliából származó, brontei pisztáciával ízesített kürtőskalácsukat ajánljuk! 

1146 Budapest, Állatkerti krt. 14-16. | Facebook

Fotó: Édes Mackó

Roller Budapest 

A minden földi jót kínáló Kazinczy utca felé érdemes vennetek az irányt némi újdonság reményében, ahol mostantól egy vadonatúj hely kínálja tortilla ölelte rolljait. A Roller Budapest kínálatában különféle tekercseket találtok, bennük tépett csirke- és malachússal, smashed marhahúspogácsával, szarvaskolbásszal, sok-sok zöldséggel, sajttal és szószokkal. Rollok tekintetében természetesen a vegánokra is gondoltak, nem kérdés tehát, hogy mindenki talál náluk éhséget csillapító falatokat. Kínálatukban megtaláljátok továbbá a smashed burgereket is, amit szószokba tunkolt sült krumplikkal fojthattok le. 

1075 Budapest, Kazinczy utca 11. | Facebook

Fotó: Roller Budapest

Tölcsibe 

A Wesselényi utca és a Budafoki út után újabban a Corvin Plázába is elég beugrani egy feltétekkel, friss és üde zöldségekkel és szószokkal megpakolt ropogós gofritölcsérért. Ha az őszi séta során megéheznétek, egyszerűen csak vegyétek az irányt a legközelebbi Tölcsibe felé, ahol fejedelmi, akár útközben is elfogyasztható falatokkal várnak titeket. A saját recept alapján készülő, színültig töltött sós waffle tölcsérek számos húsimádó és vegetáriánus szívét egyaránt elnyerték már, speckó paníros ropogós csirkéik pedig egymás után hódítják meg a rántott finomságok rajongóit. 

3 helyszínen Budapesten | Weboldal | Facebook

Fotó: Tölcsibe

Krumpello 

A fesztiválokról már jól ismert Krumpello az Astorián nyitotta meg első állandó üzletét. A krumplirajongóknak immár elég Budapest belvárosa felé kanyarodni egy laktató, nem kevésbé rendhagyó és egy igen sokoldalú streetfood-fogás reményében. A streetfood-kultúrában új színfoltnak számító, héjában sült töltött krumplikat hatféle változatban találjátok meg a Krumpellónál, annak mentén, hogy épp olasz, indiai, mexikói, amerikai, netalán hazai ízekre vágytok. A kívül ropogós, belül selymesen krémes krumplikat a következő hónapokban ráadásul szezonálisra hangolva is megkóstolhatjátok. 

1053 Budapest, Múzeum krt. 3. | Weboldal | Facebook

Fotó: Krumpello

Berale Budapest

A belváros szívében, a Bazilikától egy karnyújtásnyira, „üzlet az üzletben” koncepcióval tárta szélesre ajtajait a nyár ízeit egyetlen fogásban összpontosító Berale. Az Október 6. utcában található hummusbar ad otthont a Berale látványkonyhájának, ahol különleges fűszerezésű grillételekben örökítik át a nyarat az év hátralévő részére. Ősszel sem lesz tehát kérdés, hogy merre induljatok a főváros forgatagában, ha kenyerek és lepények ölelte, különleges fűszerezésű holland borjúhússal, tűz fölött pirított zöldségekkel és a hozzájuk tökéletesen passzoló szószokkal enyhítenétek éhségeteket. 

1051 Budapest, Október 6. u. 19. | Facebook

Fotó: Berale Budapest

A Dohány utcában is különleges gasztroélmény vár rátok: