25+ kihagyhatatlan ingyenes program Budapesten szeptemberben

Ugyan a nyári szünetnek vége, szeptemberben is ezerrel dübörögnek az ingyenes programok a fővárosban, amik között garantáltan mindenki talál neki tetszőt.

Belvárosi Sörfesztivál // Szabadság tér (2024. szeptember 3-9.)

Kipróbálnátok, milyen lehet belekortyolni egy pohár minőségi, hűsítő sörbe a fényfüzérekkel díszített Szabadság téren? Szeptember 3-tól 9-ig, azaz hat napon át meglesz erre a lehetőségetek. Az évek óta nagy sikerrel megrendezésre kerülő Belvárosi Sörfesztivál ideje alatt oázissá változik a Szabadság tér, ahol az odalátogatók a legjobb magyar sörfőzdék termékeiből választhatják ki az ízlésüknek megfelelő frissítőt. A kínálatban nemzetközi különlegességek is helyet kapnak, ráadásul több újdonsággal itt találkozhatnak először az ital kedvelői.

Facebook-esemény >>

Fotó: Belvárosi Sörfesztivál

Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál (2024. szeptember 6-8.)

Szeptember 6-tól 8-ig mennyei illatokkal és színes forgataggal telnek meg a budafoki utcák, terek. A Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál több mint 3 évtizede hozza össze a minőségi nedűk kedvelőit, akiknek idén sem lehet okuk panaszra a kísérőprogramokat illetően. Ha az elmaradhatatlan kézműves vásár, az interaktív családi programok és a felejthetetlen kulináris élvezetek nem jelentenének elég vonzerőt, akkor a zenei felhozatal biztosan meggyőz. Az eseményen fellép többek között a Random Trip, a Los Orangutanes, a Kerekes Band és a Pély Barna Band.

Facebook-esemény >>

Kézzel teremtett idő – a hagyományos koreai díszítés, a dáncsang a 21. században // Koreai Kulturális Központ (2024. szeptember 6. – november 29.)

A koreai buddhista templomok és királyi paloták színestartógerendáiról és ereszeiről ismerős tradicionális koreai dísztés, a dáncsang művészetével ismerkedhetnek meg a látogatók a budapesti Koreai Kulturális Központ szeptember 6-án nyíló kiálltásán. Kim Su Yeon (Kim Szujon) dél-koreaiképzőművész önálló kiállítása a személyes útkeresésen keresztül egy különleges tradicionális mesterségbe és az ősi koreai hitvilágba is betekintést nyújt.

Weboldal >>

ÖrkényKert // Örkény István Színház (2024. szeptember 7.)

Fennállásának 20. évét ünnepli a 2024/2025-ös évadban az Örkény István Színház. Az ünnepi programsorozat első állomása a közkedvelt ÖrkényKert lesz szeptember 7-én, amely hagyományosan színes programokkal, koncertekkel nyitja meg az új évadot a színház színészeinek, dolgozóinak közreműködésével.

Weboldal >>

Pozsonyi Piknik // Újlipótváros (2024. szeptember 7.)

Szeptember 7-én változatos, minden korosztály számára kikapcsolódást nyújtó programokkal csábít az Újpesti rakpartra az Újlipótváros kulturális falunapjaként is emlegetett Pozsonyi Piknik. Szeptember első szombatján a kultúra mellett a zenéé lesz a főszerep, ám azon túl, hogy két színpadon kitelepülő színházi előadások és koncertek váltják egymást, a látogatókat kézműves vásár és gasztronómiai élvezetek is a helyszínre vonzzák. A Pozsonyi Piknik, amely a városrész, sőt, Budapest egyik legnagyobb civil kulturális rendezvénye, ingyenesen látogatható.

Weboldal >>

Wekerlei Garázsvásár Fesztivál // Wekerletelep (2024. szeptember 7.)

Garázsvásáron sokan járhattatok már, de vajon vásároltatok-e valaha úgy, hogy körülöttetek utcabáli hangulat alakult ki? A hulladékcsökkentés jegyében szeptember 7-én, a Wekerlei Garázsvásár Fesztiválon, 55 udvarban cserélnek gazdát elsősorban gyerekjátékok és ruhák, de kincset jelentő porcelánokra, sőt, könyvekre, biciklikre vagy akár retró bútordarabokra is lecsaphatnak a szerencsés piaclátogatók. Pop-up étel- és frissítőlelőhelyek várnak rátok vásárlás közben, mi több, meglepetés zenei programokkal is kedveskednek a helyszínre látogatóknak.

Facebook-esemény >>

Fotó: Wekerlei Garázsvásár Fesztivál

Őszi bonsai kiállítás // Angyalföldi József Attila Művelődési Központ (2024. szeptember 7.)

A Herman Ottó Bonsai Egyesület őszi kiállításán két teremben 20 kiállító 70 bonsai növényt mutat be a nagyközönségnek szeptember 7-én és 8-án, a XIII. kerületben. Vasárnap délután Rácz György bonsaimester növényalakítási bemutatót tart. A részvétel egész hétvégén ingyenes!

Weboldal >>

Budaro // Zsiráf Tranzit (2024. szeptember 7.)

Az ősz folyamán új tervezői vásársorozat indul a XI. kerületben, melynek első állomása a Zsiráf Tranzit, szeptember 7-én. A Budaro tervezői vásárokon olyan designerekkel találkozhatnak az érdeklődők, akik egytől egyig vagy a Bartók-negyedben élnek és alkotnak, vagy oda járnak időt tölteni és inspirálódni.

Facebook-esemény >>

SunDance – Daytime feast // Grinzingi Borozó (2024. szeptember 7.)

Egy újabb hangulatos, zenés piknikre invitálnak titeket a Margit-sziget egyik árnyas szegletére a szervezők, hogy egyedülálló hangulattal és utánozhatatlan dallamokkal köszöntsétek az ősz megérkezését.

Facebook-esemény >>

Őszi családi nap a Várkert Bazárban (2024. szeptember 8.)

Egész napos ingyenes őszköszöntő – nyárbúcsúztató családi rendezvénnyel, zenével, bábszínházzal, interaktív játékokkal várják a kicsiket és a nagyokat a Várkert Bazár Öntőház udvarán szeptember 8-án. A családi nap ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött!

Weboldal >>

Kiskertpiac // Mad Garden Buda (2024. szeptember 8.)

Szeptember 8-án a Mad Garden Budában élvezhetjük még a nyárutót, miközben várjuk az őszt csodaszép kinti és benti növényekkel. A mindig kedves kiállítók a virágokon túl különleges természetes dizájntermékekkel készülnek a mindennapok harmóniájához. Az esemény kutyabarát!

Weboldal >>

Fotó: Mad Garden Buda

Vintage Market // MAD KERT (2024. szeptember 8.)

Különleges rendezvény érkezik a MAD KERT-be szeptember 8-án. Mindenkit vár a vintage és designvásár, csecsebecsékkel, igazi retro kincsekkel a világ minden tájáról. Ezen kívül készülnek még szerethető öregautókkal és egyedi motorokkal, na meg persze lesz több foodtruck, DJ-szettek és 16-féle sörcsap.

Weboldal >>

Judafest // Madách tér (2024. szeptember 8.)

Fesztiválhangulattal és izgalmas koncertekkel ünnepelhetjük meg a zsidó közösség legnagyobb ünnepét szeptember 8-án a Madách téren. A belvárosi köztérre színpadok és babzsákok költöznek ezen a vasárnapon, és fellép többek között Farkasházi Réka és a Tintanyúl, valamint a Mordái.

Weboldal >>

Kraft Sörfesztivál // Dürer kert (2024. szeptember 12-15.)

Minőségi sörökkel, ütős DJ-szettekkel és koncertekkel kapcsol magasabb sebességre a Dürer Kert szeptember 12-15. között. A Kraft Sörfesztiválon találkozhattok külföldi kiállítókkal, és természetesen a hazai sörpiac ismert szereplői is jelen lesznek. A kitelepülő sörkészítők és szaküzletek sok-sok újdonsággal készülnek, így a megszokott kedvencek mellett meglepő új ízeket is kipróbálhattok. A kísérőprogramok ingyenesek, ám ha kóstolnátok, szükségetek lesz fesztiválpohárra és tokenekre. Streetfood-fronton mennyei ételopciók sorából választhattok.

Facebook-esemény >>

Fotó: BPBW – Budapest Beer Week

Zseberdőfeszt // Auróra Közösségi Ház (2024. szeptember 13-15.)

Ünnepeljétek meg a Klímakert 5. szülinapját szeptember 13. és 15. között a fenntarthatóság jegyében, és ismerjétek meg a közösséget, ami mögötte van! A háromnapos minifesztiválon workshopokkal, koncertekkel, szakmai beszélgetésekkel, ruharehabbal, kocsmakvízzel, gyerekprogramokkal és sok minden mással várnak benneteket.

Weboldal >>

ARC közérzeti kiállítás // Bikás park (2024. szeptember 13. – október 13.)

Ismét megrendezik a minden évben nagy sikernek örvendő ARC közérzeti kiállítást az újbudai Bikás parkban. A tervezetten szeptember 13-tól egy hónapon keresztül megtekinthető tárlat ezúttal is ingyenesen látogatható éjjel-nappal. A plakátkiállítást megelőző pályázatra összesen 730 alkotás érkezett, melyek egytől egyig az idei év témájára reflektáltak: A CSALÁD? A közparkban a legkreatívabb, legsokoldalúbb, legelgondolkodtatóbb plakátok között sétálhatunk idén szeptemberben is, hiszen már nem is lenne teljes az ősz ARC nélkül.

Weboldal >>

Újpesti Borvíkend (2024. szeptember 13-15.)

Borok, dalok, jó falatok – ezekre számíthatunk szeptember 13. és 15. között az Újpesti Borvíkenden. Élő zene, kézműves vásár, vasárnap pedig egész napos gyerekprogramok színesítik a kora őszi napokat, miközben felvonul a hazai borászatok krémje, és az is kiderül, hogy melyik tétel lesz a következő évi Újpest Város Bora.

Weboldal >>

Ha egy másik boros eseményt is meglátogatnátok:

Ars Sacra // több helyszínen (2024. szeptember 14-22.)

Szeptember 14. és 22. között újra Ars Sacra Fesztivál! Az ország számos helyszínén várják ingyenes, lélekemelő programok az érdeklődőket. Klasszikus és jazzkoncertek, kiállítások, színházi és irodalmi estek, gyerekprogramok, séták és előadások színesítik a fesztivál kilenc napját.

Weboldal >>

Fluctuations – Az Áramló Fesztivál // Jane Haining Rakpart (2024. szeptember 14.)

Lille, Brüsszel és Utrecht után szeptember 14-én Budapesten is lehorgonyoz a Fluctuations. Ez a nemzetközi, folyókon „utazó” fesztiválsorozat művészeti, zenés és civil programokon keresztül igyekszik országokon átívelő közösséget teremteni, egyúttal tudatosabb gondolkodásra buzdít a jövőről. A rendezvény koncepciójához hűen a helyszín a pesti alsó rakpart, ami már önmagában garanciát jelent az egyedülálló hangulatra. Ingyenes koncertek, beszélgetések és workshopok, valamint ínycsiklandozó falatok várnak, háttérben a páratlan dunai panorámával.

Facebook-esemény >>

Meszka // Bacsó Bár (2024. szeptember 18.)

Szeptember 11-én 18 órától a Punnany Massifból ismert Meszes Balázs, művésznevén Meszka ad koncertet a megújult Bacsó Béla utca és a Rákóczi tér sarkán. A kéthetente jelentkező ingyenes programsorozat legújabb, egyben idei utolsó felvonása a VIII. kerület egyik leghangulatosabb szegletét tölti meg zenével.

Facebook-esemény >>

Csinnadratta // Békásmegyeri Közösségi Ház (2024. szeptember 21.)

Szeptember 21-én utcaszínházi délutánra invitálnak benneteket a Békásmegyeri Közösségi Házban. Lesz minden, ami interaktív, ügyesség játék, karaoke, lóverseny és bábjáték, de további izgalmas előadások is várják a kicsiket és nagyokat egyaránt 14:30-tól. Ezen a napon minden program ingyenes!

Facebook-esemény >>

Pasaréti Lecsófesztivál // Nagy Lajos tér (2024. szeptember 22.)

Szeptember 22-én harmadszorra is megrendezésre kerül a Pasaréti Lecsófesztivál! Ez a nap elsősorban a családokról és a közösségi főzésről szól a II. kerületi Nagy Lajos téren. Az esemény jóvoltából 30-féle lecsót kóstolhatunk meg, tombolákat nyerhetünk és olthatjuk az olykor csípős lecsó okozta szomjunkat.

Weboldal >>

Fotó: Pasaréti Lecsófőző Fesztivál

Lujza Fesztivál // Józsefváros (2024. szeptember 25-28.)

Izgalmas és cines workhopokkal, közösségi programokkal vár a Mira Interkulturális Közösség hetedik éve megrendezésre kerülő fesztiválja, a Lujza Fesztivál! A fesztivál célja, hogy bemutassa a közösség munkáját és még több helyi lakót érjen el. Csatlakozzatok a 4 tematikus naphoz szeptember 25 és 28 között, amelyek mindenki számára kínálnak valami izgalmasat.

Facebook-esemény >>

Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál // Millenáris park (2024. szeptember 26-29.)

Szeptember 26-29. között rendezik meg a 29. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált a Millenárison. A díszvendég-ország Franciaország lesz, de a francia alkotók mellett Jón Kalman Stefánsson izlandi íróval is találkozhatunk a fesztiválon. Kiállítás és könyvvásár is várja az érdeklődőket.

Weboldal >>

PesText // több helyszínen (2024. szeptember 26-29.)

Felemelő beszélgetésekkel, felolvasásokkal, szakmai workshopokkal, koncertekkel és kiállításokkal várja az érdeklődőket szeptember 26-tól 28-ig a Pestext Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivál. Az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő esemény apropóján ismét a nemzetközi irodalmi szcéna legizgalmasabb szereplőit köszönthetjük a fővárosban. A vendégekkel két budapesti helyszínen, a Három Hollóban és a Marczibányi Téri Művelődési Központban találkozhatnak az irodalomkedvelők. A programok látogatása ingyenes, ne maradjatok le!

Facebook-oldal >>

Eleven Ősz // Újbuda (2024. szeptember 27-28.)

Idén is színes programcsokorral és egyedi installációkkal készül feledtetni a mindennapok gondjait, s egyben lenyűgözni látogatóit a Bartók Béla Boulevard évről évre jelentkező, nagy sikerű kulturális fesztiválja, az Eleven Ősz. Szeptember 27-28. között minden lehetőség adott lesz kreatív energiáitok kiélésére, hiszen sok-sok képzőművészeti program, kiállítás, előadás és izgalmas beszélgetés részesei lehettek Újbuda állandóan nyüzsgő utcájának több helyszínén, a Szent Gellért tértől, a Gárdonyi téren át a Feneketlen-tóig tartó szakaszon.

Facebook-esemény >>

Kutatók Éjszakája // több helyszínen (2024. szeptember 27-28.)

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén szeptember 27. és 28. között lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és játékos programokon keresztül. A rendezvény legfontosabb célja, hogy a kutatók és fejlesztők sokszínű munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára.

Weboldal >>

Fotó: Kutatók éjszakája

Óbudai Underground Kulturális Minifesztivál // Esernyős (2024. szeptember 28.)

Hiánypótló egynapos rendezvénnyel jelentkezik szeptember 28-án az Esernyős, amely a zenei és alkotóművészeti programokat freestyle sportpárbajjal és graffiti versennyel fejeli meg. Az Óbudai Underground Kulturális Minifesztivál alkalmával két színpadot vesznek birtokba a műfaj ismert képviselői, és a szervezők elektronikus zenei workshopokra is hívják a résztvevőket. Az óbudai graffitifalnál megrendezendő fesztiválon 15 művész alkotási folyamatába nyerhettek betekintést, és élőben drukkolhattok a Street Workout atlétáinak megmérettetésén.

Facebook-esemény >>

Verbunk Napja // Hagyományok háza (2024. szeptember 28.)

Idén szeptember 28-án 4. alkalommal rendezik meg a Verbunk Napját, amelyen a Kárpát-medencében több száz táncos járja a legszebb verbunkokat. A nap a Hagyományok Házában zárul nagyszabású gálaműsorral, ahol 8-tól 88 évesig minden korosztály felvonul az amatőr táncostól a hivatásos előadóművészekig.

Weboldal>>

Még több szuper program szeptemberben: