4 hangulatos terasz Budapesten, ahol átadhatjuk magunkat a szeptemberi sziesztának

Az indián nyár napsugarai melengette szeptemberben sem kell búcsút vennetek a jóleső sziesztától. Töltsetek el egy kellemes délutánt vagy estét Budapest leghangulatosabb teraszain és szerezzetek új élményeket az őszre! 

Retro Lángos

A mindössze egy szerény büféből mára Budapest megkerülhetetlen éttermévé váló Retro Lángos különleges helyet foglal el nemcsak a fővárosiak, de a közelről és távolról érkezők szívében is. A Bajcsy-Zsilinszky út forgatagában impozáns terasszal megáldott Retro Lángos a magyar konyha egyik ikonikus fogásával és annak számtalan változatával nyűgözi le a hagyományos ízek kedvelőit éppúgy, mint az ínyenceket. 

Az indián nyár alkalmával, a dús növényzettel ölelt, napellenzőkkel védett teraszon helyet foglalva, a hagyományos receptúra alapján készülő lángosok mellett számos finomság megkóstolására nyílik lehetőség. Ha a különféle feltétekkel, netalán glutén- és laktózmentes, vegán verzióban kért lángosotokat egy modern, mégis meghitt belső térben fogyasztanátok el, akkor sem kell messzire mennetek, hiszen a Retro Lángos ajtaja nyitva áll előttetek. 

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 25. | Weboldal | Facebook

Fotó: Retro Lángos

Arioso Café & Brunch

Az Arioso virágüzleteiben az ember úgy érezheti magát, mintha a földi Paradicsomba lépne be, de éppúgy igaz ez a Király utcai virágüzlet mögött megbújó kávézóra, melyet titkos kert vesz körbe. Az Arioso mesébe illő teraszán egy csésze remek kávé és az étlap szezonálisan változó nagyszerű ételei mellett az indián nyár melengető napsugarait is élvezhetitek. A zöld oázisként is számontartott teraszon virágok, madárcsicsergés és különleges hangulat közepette bruncholhattok a nap bármely szakában, főszerepben a szezonális finomságokkal gazdagított palacsintákkal, mennyei toastokkal és kiváló bagelekkel. 

1075 Budapest, Király u. 9. | Weboldal | Facebook

Fotó: Arioso Café & Brunch

Tereza

A Nagymező utcában szeptember 26. és 29. között az év legnagyobb Tex-Mex Fesztiválja elevenedik meg a város szívének egyik leghangulatosabb kertjében. A Tereza az indián nyár alkalmával is elhozza a színektől kicsattanó ételek, tortillák ölelte friss zöldségek, pácolt húsok és különleges fűszerek kavalkádját. Szeptember utolsó hétvégéjén pazar tex-mex menüvel várnak benneteket, élő zenével, tombolával és pinatatöréssel megfűszerezve. Ha pedig méltóképp hangolódnátok a Tex-Mex Fesztiválra, akusztikus élő zenére, a Taco Tuesday keretében minden kedden különleges tacoajánlatra számíthattok. 

1065 Budapest, Nagymező u. 3. | Weboldal | Facebook-esemény

Fotó: Tereza

The Garden Café

A Magyar Nemzeti Múzeumtól mindössze egy karnyújtásnyira, a Brody House ajtaja mögött rejtőző eldugott, de annál bájosabb The Garden Café tökéletes választás, ha egy délután alkalmával megpihennétek a finom ételek és italok társaságában. A bármely hétköznapból ünnepit varázsoló The Garden Caféban kedvetekre merülhettek el a kényelmes és ráérős brunchok, valamint baráti mezzézések felejthetetlen hangulatában. Növények ölelte teraszukon többek között belga csokoládéval nyakon öntött palacsintával, cilbirrel, vagyis török buggyantott tojással, házi granolával és kiváló kávékkal ünnepelhetitek meg az indián nyarat. 

1088 Budapest, Bródy Sándor u. 10. | Weboldal | Facebook

Fotó: The Garden Café

Ha a szieszta után a főváros legromantikusabb utcáiban andalognátok: