20+ nagyszerű kora őszi program a Balaton északi és déli partján – 2024. szeptember

Szeptemberben is érdemes útba ejteni a Balaton legszebb településeit, hiszen rengeteg izgalmas programmal: szüreti mulatságokkal, bor- és gasztrofesztivállal, valamint aktív időtöltésekkel várnak benneteket. Őszi kikapcsolódásra fel!

Szeptemberi programok a Balaton északi partján

Balatonfüredi Borhetek (2024. szeptember 1-ig)

Idén augusztus 9. és szeptember 1. között a térség legjobb borászatai népesítik be a panorámás Tagore sétányt, ahol közel 300-féle bort kóstolhatnak meg a látogatók. A borkóstolás mellett koncertek, borbemutatók és látványfőzések egészítik ki a programot.

Bővebb infó >>

INOTA Focus: RADIANCE (2024. augusztus 30. – szeptember 1.)

A nyár utolsó napjaiban Inotán a fényművészet válik főszereplővé, az erőművi övezet pedig egyetlen hatalmas bejárható kiállítótérré – miközben az elektronikus zenei oldalról sem feledkeznek meg, kozmikus ambienttől az aktuális technóig. A vasárnap idén is a családosoké: a helyieknek szóló kedvezmények mellett kreatív workshopokkal, sétákkal várják a vendégeket a szervezők.

Facebook-esemény >>

Fotó: INOTA Festival

Nyárzáró Vegán Kürtőskalács-hétvége, Tihany (2024. augusztus 30. – szeptember 1.)

A nyár utolsó vegán kürtőskalács hétvégéje Tihanyban, amikor is tej- és tojásmentes alapanyagból készítik a faszénparázson sült kürtőskalácsokat. A kürtőskalácsok mellett a fahéjas SZILVABON és néhány Kürtős Fondü-variáció is elérhető lesz vegán alapanyagokból. Töltsétek a nyár utolsó napjait Tihanyban, kürtőskalácsozzatok, és élvezzétek a kilátást a tihanyi apátsági sétányról forró kürtőskaláccsal a kezetekben!

Facebook-esemény >>

Fotó: Az igazi Kürtőskalács: Vitéz Kürtős

Balaton Gourmet & Wine, Veszprém (2024. szeptember 6-8.)

Családi programok, ingyenes kóstolók, szakmai workshopok és Michelin-csillagos séfek exkluzív élményétkezései várják a Balaton Wine & Gourmet látogatóit szeptember 6-8. között, mindez az ország egyik legszebb rendezvényhelyszínén, a csodálatos, fás-ligetes természeti környezetben elterülő Veszprémvölgyben. A régió legnagyobb gasztronómiai ünnepe a Balaton kiváló éttermei és borászatai mellett idén Olaszország kulináris különlegességeit mutatja be. Ne maradjatok le erről a háromnapos gasztroünnepről, melyen megismerkedhettek a Balaton és Olaszország ízeivel!

Weboldal >>

Fedezzétek fel ezeket a különleges kávézókat:

Badacsonyi szüret (2024. szeptember 6-8.)

Mindig is kíváncsiak voltatok, hogy milyen lehet egy szüreti mulatság? Akkor szeptember 6. és 8. között irány a Badacsony és tapasztaljátok meg a saját bőrötökön! A kisebbeket játszóház, gyerekműsor, a felnőtteket táncos mulatság, koncertek és az esemény fénypontja, az ország leghosszabb szüreti menete várja. Idén is felvonulnak az ország idelátogató borrendjei, a környező települések küldöttségei, lovas fogatok, a környék borászatai, vállalkozó szellemű lakosai. A felvonuláson részt vesznek még néptáncegyüttesek, lovas fogatok, zászlóforgatók, gólyalábasok, hagyományőrző egyesületek és sokan mások.

Weboldal >>

Fotó: Badacsonyi Szüret

Szent György-hegyi Matiné (2024. szeptember 7.)

Sokak kedvence lett az elmúlt években a Szent György-hegy Hajnalig kistestvére, a szeptember eleji Szent György-hegy Matiné, ahol déltől napnyugtáig lehet barangolni, finom borokat és falatokat kóstolni, beszélgetni, na meg árnyékban ejtőzni. Szeptember 7-én egész napos laza programmal, amolyan nyitott pince jelleggel várják a szervezők a kicsiket és a nagyokat: érkezzetek családdal, barátokkal, vagy kettesben, és járjátok be a közel 20 helyszínt! A részvételhez nem kell előzetesen regisztrálni, a helyszínek bármelyikén hozzá lehet jutni a kóstolópohárhoz 3000 forintért, mellyel a rendezvényt is támogatjátok.

Weboldal >>

Fotó: Szent György-hegy hajnalig

Arácsi Szüret (2024. szeptember 15.)

Szeptember 15-én 15 órától várják Balatonarácson a kicsiket és nagyokat, amikor megkezdik a szőlő feldolgozását. A 16 órakor kezdődő köszöntő után, a hagyományoknak megfelelően a Csillagkert Református Óvoda gyermekeinek műsorát láthatjuk, az Arácsért Alapítvány pedig vendégül lát mindenkit egy szelet zsíros kenyérre, egy pohár borra, vagy mustra. A legkisebbeket is várják a szőlő darálására, préselésére, és a must kóstolására. Ne felejtsétek otthon a saját kóstolópoharat!

Facebook-esemény >>

További szüreti programok hazánkban:

Múzeumok Őszi Éjszakája (2024. szeptember 21.)

Ezen az estén Keszthely város magán – és közgyűjteményei, kiállítóhelyei különleges családi rendezvényekkel, rendhagyó tárlatvezetésekkel és programokkal várják a vendégeket.

Facebook-esemény >>

Bősze Ádám: Nagy zenészek, nagy szerelmek – Puccini, Keszthely (2024. szeptember 27.)

A zenetörténet legismertebb zeneszerzői és az ő szerelmi életük. Illetve nem is: a legvonzóbb nők és férfiak, akikbe a legnagyobb zeneszerzők lettek szerelmesek. Puccini – lehetne ez akár a főszereplő neve is, de most csupán vezetéknév, hiszen az általa legvonzóbbnak tartott hölgyeken keresztül mutatja be Bősze Ádám a zenerajongók által oly kedvelt komponista néha egyáltalán nem vonzó tulajdonságait.

Facebook-esemény >>

Szüreti napok Tihanyban (2024. szeptember 20-22.)

Különleges szüreti mulatságon vehetünk részt Tihany különféle helyszínein szeptember 20. és 22. között. Tihanyi borok kóstolója, barkácsolás, nép játszóház, néptáncműsor, és ez még nem minden!

Facebook-esemény >>

Tündérrózsa Folkfest, Hévíz (2024. szeptember 20-21.)

Néptáncrajongók, figyelem! Szeptember 20-án és 21-én minden a néptáncról és a népi viseletekről szól majd Hévíz városában. A Tündérrózsa Folkfest programterve szerint részt vehetünk gyermek- és felnőtt táncosok felvonulásán, nagyszerű táncos előadásokon, néptáncos divatbemutatón, néptáncgálán, vagy akár naphosszat rophatjuk a felnőtteknek szóló táncház jóvoltából. A színes, vidám programok helyszíne a Rákóczi utca, amelyet ezen a kora őszi hétvégén kézműves kirakodóvásár népesít be. A kétnapos rendezvény ingyenesen látogatható, ne hagyjátok otthon a táncos cipőtöket!

Weboldal >>

Fotó: Mrázik Orsolya

XIX. Romantikus Reformkori Fesztivál, Balatonfüred (2024. szeptember 27-29.)

Szeptember 27. és 29. között várnak benneteket egy csodás időutazásra Balatonfüreden, amelynek akár három napon át részesei lehettek. Öltsétek magatokra a reformkori viseletet. Ruhabérlés: hagyomanyorzok21@gmail.com.

Facebook-esemény >>

Beats Fest Official Afterparty (2024. szeptember 31.)

Augusztus utolsó szombat éjjelén a 2024-es Beats Fest füredi yacht party hivatalos afterpartyja vár titeket a Helka Privé falai között! Élvezzétek a minőségi house-techno zenéket Pat Duff, Rizkid, Deep Colors és Andy Kraft előadásában.

Facebook-esemény >>

Szeptemberi programok a Balaton déli partján

Nyárzáró Fergeteg Party, Plázs Siófok (2024. szeptember 7.)

Búcsúztassátok el a nyarat Siófok fergeteges nyárzáró buliján, szeptember 7-én a Plázson. A házigazda DJ Dominique, a nagyszínpad sztárvendégei pedig Korda György és Balázs Klári!

Facebook-esemény >>

Fotó: Plázs Siófok Official

Nordvital Everness Indián Nyár (2024. szeptember 12-15.)

Szeptemberben újra megrendezésre kerül az Everness Fesztiválok kistestvére, az Indián Nyár, amely ebben az évben az öt elem jegyében zajlik majd. A kisebb, családiasabb rendezvény igazi erőmerítő együttlét lesz a hidegebb évszakok előtt, a feltöltődés és a tudatosság jegyében. Szeptember 12. és 15. között jógával, tánccal, előadással, workshoppal, meditációkkal, hangfürdőkkel és koncertekkel búcsúztathatjátok el a nyári szezont.

Facebook-esemény >>

GasztroFok Nyárutó, Siófok (2024. szeptember 13-15.)

Tavaly hatalmas sikere volt, ezért idén háromszor is megrendezik a siófoki GasztroFokot! A második ilyen alkalom 2024-ben a GasztroFok Nyárutó, szeptember 13. és 15. között. Megismerhetitek a térség gazdag bor- és gasztronómiai palettáját, és körbekóstolhatjátok a Balatont egészen Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, bevonva a helyi termelőket, szolgáltatókat. Ha ránk hallgattok, akkor üres gyomorral érkeztek, mert biztosan nem maradtok éhesek!

Weboldal >>

Mennyei olasz éttermek a Balatonnál:

dm Balaton Run, Zamárdi (2024. szeptember 14.)

2024. szeptember 14-én Zamárdi ismét a futóké lesz! Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a dm Balaton Run esemény! A dm által szervezett futónap a tervek szerint ismét a szezon családbarát rendezvénye lesz. A kezdőket 2.5, 5, és 10 kilométeres távokon várják, a haladókat a félmaratoni és félmaraton váltószámokon, továbbá gyerekfutamokkal is készülnek, hogy senki ne maradjon ki a futásból.

Facebook-esemény >>

Fotó: Maratonman versenysorozat

Coronita Daytime, Gömbkilátó, Balatonboglár (2024. szeptember 14.)

Szeptember 14-én érkezik a Coronita történetének II. DayTime bulija. Természetesen ezúttal is a Balaton egyik legexkluzívabb helyszínén kerül megrendezésre, a balatonboglári Gömbkilátóban!

Facebook-esemény >>

IX. Szüreti Felvonulás, Balatonboglár (2024. szeptember 21.)

Idén IX. alkalommal rendezik meg a hagyományos szüreti felvonulást Balatonbogláron, szeptember 21-én. Hintókkal, traktorokkal, kisvonattal körbejárják a várost, majd a megszokott helyszíneken (Hajókikötő, Császta parkoló, Török Bálint utcai játszótér, Művelődési Ház) a Kisbíró kidobolja az elmúlt évben történteket, majd a Boglári Bokréták és a Sólya Zenekar közreműködésével erre az alkalomra készült táncot mutatják be.

Facebook-esemény >>

Fotó: Boglári Senior Néptánccsoport

Fonyód Kupa Vitorlásverseny (2024. szeptember 28.)

Idén is mindenkit várnak sok szeretettel a Fonyód-kupára! Nevezés: 09.27-én 17 és 20 óra között a fonyódi vitorláskikötőben (Sekli büfé), illetve 09.28-án 7 és 8 óra között ugyanitt. Idén is van lehetőség online előnevezésre, illetve a helyszínen is online nevezés fog zajlani. Eredményhirdetés és vacsora: szeptember 28-án 16 órától a kikötőben!

Facebook-esemény >>

Sziámi AndFriends, Balatonboglár (2024. szeptember 28.)

A Sziámi AndFriends a korábbi nagy sikerű koncertek után visszatér a Babel Campbe! Elhozzák új lemezük dalait és az elmúlt 40 év legfontosabb zenéit is. Vendég a Semmi zenekar.

Facebook-esemény >>

VI. Kishegy Trail, Balatonlelle (2024. szeptember 29.)

Terepfutók és túrázók, figyelem, szeptember 29-én Balatonlellén a helyetek! A verseny útvonala nagy részben megegyezik a tavalyi versenyével. Az emelkedőkkel és lejtőkkel tarkított, gyönyörű balatoni panorámával rendelkező útvonalon egy körön körülbelül 150 méteres szintkülönbséggel lehet számolni. A célban mindenkit zsíroskenyér-partyval várnak, felnőtteknek pedig lehetőségük lesz fröccsfrissítésre is!

Facebook-esemény >>

További kora őszi programok országszerte: