A 33. Budapest Borfesztivál idén is rengeteg élménnyel, varázslattal, kifinomult ízekkel és zamatokkal, új kedvencekkel és felejthetetlen hangulattal várja a borkedvelőket a Budavári Palota díszletei között!
A főváros kiemelten fontos borkulturális rendezvénye, a Budapest Borfesztivál szeptember 12. és 15. között ismét beköltözik a Duna-parti panorámát kínáló Budavári Palota gyönyörű, impozáns falai közé!
Érdemes lesz kóstolgatni az idén debütáló borászatok standjainál: az organikusan termesztett szőlőből készült borok kedvelőinek a Quiar Birtok standját ajánlott felkeresnie, aki pedig a Balaton északi partjára tenne egy képzeletbeli utazást, az a PALO Borbirtok díjnyertes borait vegye célba!
Régóta bevett szokás, hogy a Borfesztivál díszvendéget üdvözöl a kiállítói között egy-egy ország vagy borrégió személyében. Idén a borkészítés bölcsőjeként is emlegetett Georgia mutatja be múltőrző kultúráját, gasztronómiáját és 8000 éves borászatának ősi eljárásait napjaink modern technológiával vegyítve.
A látogatók idén is próbára tehetik érzékszerveiket és tesztelhetik bortudásukat a VinAgora Interaktív Bortéren: több izgalmas állomást teljesítve kiderül, hogy a „kezdő borkóstoló”, a „haladó borfogyasztó” vagy a „vérbeli borrajongó” címet sikerül-e megszerezni.
A szakmai programok palettáját bővítve, az unalmas, szakkifejezésektől túlcsorduló előadások helyét izgalmas POP-UP borkóstolók és könnyed beszélgetések veszik át, az Interaktív sátor előtti téren 18 neves borász kalauzolja végig az ízek és aromák tengerén a bortudásra szomjas közönséget.
A Borfesztivál utolsó napjának méltó lezárásaként egy igazán fényűző reggelire invitál a Sunday Brunch, ahol három pezsgőritkaságban és korlátlan bor-, ital- és ételfogyasztásban lehet része a résztvevőknek.