25+ kihagyhatatlan hétvégi program Budapesten és környékén – 2024. augusztus 28. – szeptember 1.

Megannyi izgalmas hétvégi program vár ránk Budapesten, legyen szó kertmoziról, vásárról vagy egy bulis estéről. Egy biztos: nem fogtok unatkozni!

Többnapos hétvégi programok Budapesten és környékén

III. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál (2024. augusztus 27. – szeptember 1.)

Idén 6 napon keresztül újra összegyűjtik az ország legjobb borászatait és pezsgőpincészeteit a Szabadság téren. A rendezvényre a belépés ingyenes, de a fogyasztáshoz egyedi, üveg fesztiválpoharat kell vásárolni.

Facebook-esemény >> 

Mi utcánk – Minifesztivál // Budaörs (2024. augusztus 29-31.)

Idén harmadszor szervezik meg A Mi Utcánk – Mini Fesztivált a budaörsi Clementis utcában három helyszínen. Lesz több kiállítás, sok koncert, és egy filmvetítés is.

Facebook-esemény >> 

Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál // Klebelsberg Kultúrkúria (2024. augusztus 29. – szeptember 1.)

Augusztus 29. és szeptember 1. között igazi nyárbúcsúztató programkavalkáddal vár a Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál a Klebelsberg Kultúrkúria mesés területén. Hogy mire számíthattok? Egy fergeteges parádéra, tele zenével, színházzal, kiállításokkal és gyerekprogramokkal. 

Facebook-esemény >>

1984 – cirkuszszínház // Marczi (2024. augusztus 30-31.)

Távol tudunk-e maradni a hírözöntől, az egymásnak homlokegyenest ellentmondó információktól? Mi az igazság? Hogyan értelmezzük a körülöttünk burjánzó káoszt? Vagy jobb-e, ha irányított információkhoz jutunk csak? Hogyan találom meg magam, ki vagyok én? Van-e még a Földön érdek nélküli szerelem? A TRIP és a KULT2 George Orwell 1949-es regénye alapján készült cirkuszszínháza erre a helyzetre ad választ, a cirkusz és a színház mellett kortárs tánccal és vetítéssel.

Facebook-esemény >>

Bakáts Feszt (2024. augusztus 30. – szeptember 1.)

Koncertek, gyerekprogramok, kiállítás, irodalmi beszélgetések, filmvetítések, helytörténeti séták – ezeken mind részt vehetünk augusztus 30. és szeptember 1. között a Bakáts tér ingyenes fesztiválján.

Bővebb infó >>

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva (2024. augusztus 30. – szeptember 1.)

Augusztus utolsó hétvégéjén Szentendre ezúttal is megmutatja sajátos értékeit a kultúra, a művészet és a vendéglátás terén. A Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva eseményen ízelítőt kaphattok a mediterrán hangulatból, a késő esti programok színes kavalkádjából, koncertekből, beszélgetésekből és kreatív foglalkozásokból egyaránt. Természetesen idén sem marad el a nagy sikernek örvendő fényfestés a Fő téren.

Tovább az eseményre >>

hétvégi programok Budapesten és környékén

Budapesti programok szerdán (2024. augusztus 28.)

Gellért-hegyi moldvai táncház 

Ingyenes tánc- és énektanítással, valamint élő zenével invitálják az érdeklődőket felhőtlen kikapcsolódásra a Filozófusok kertjében található Gellért-hegyi víztározónál. A nyári táncház tavasztól őszig minden szerdán várja a táncos lábú fővárosiakat, este 7 órától. 

Részletek >>

Ingyenes koncertek a Bacsó Béla utcában 

Július 17-től egészen szeptember elejéig ingyenes koncertekkel pezsdül fel és ünnepel a Rákóczi térről nyíló és nemrégiben teljesen megújult Bacsó Béla utca. A kellemes nyáresti koncertek kéthetente szerdánként kerülnek megrendezésre, ahol a hazai alternatív zenei szcéna feltörekvő előadói muzsikálnak a felpezsdülni és kikapcsolódni vágyóknak.

Részletek >>

Frenk koncert // Marczibányi Téri Művelődési Központ

renk a hazai élet jelentős, de saját állítása szerint is meghatározhatatlan alakja. Zenéjében ötvöződik a pop,a funk,a rock’n’roll,a sanzon,a klasszikus zene,a jazz. Dalai egyszerre nőiesek és férfiasak, melankónikusak és vadak, sanzonosak és populálisak. Egyedi frenkes stílust teremtett a különböző zenei irányzatok vegyítésével. Ezúttal egyedül fogja eljátszani különleges szerzeményeit, egy szál gitárral.

Facebook-esemény >> 

Dankó udvar kertmozi // A Pogány Madonna 

Repüljünk el Józsefvárosból a Balatonra, ahol Ötvös Csöpi és Kardos doktor megpróbálja felderíteni a Tihanyi apátságból rejtélyes körülmények között eltűnt Pogány Madonna aranyszobor hollétét. Közben rengeteg pofon csattan el, ahogy az kell, valamint a vízen, a levegőben és a szárazföldön végrehajtott üldözési jelenetek sem utolsók! Ötvös Csöpi végül – Bencének, a fagylaltos unokájának közreműködésével – felgöngyölíti a bűnügyet, hiszen egy jó nyomozót nem a kora határoz meg!

Facebook-esemény >>

Budapesti programok csütörtökön (2024. augusztus 29.)

JAM – szabadzene // Zsengélő Café, Verőce 

Augusztus 29-én, ha Verőcén jártok érdemes beugrani a Zsengélő Caféba, ahol közös örömzenélés pezsdíti fel a csütörtök estét.

Tovább az eseményre >>

Fotó: Zsengélő Café Facebook

Kvaterka + Lovas Juci és a Frász + Vakolath // Turbina

Nyárzáró gigaparty a Kvaterkával, Lovas Juciékkal és a pécsi Vakolathhal.

Facebook-esemény >> 

Ennio Morricone (2021) – ingyenes szabadtéri vetítés // Magyar Zene Háza

Az Ennio Morricone egy 2021-es olasz dokumentumfilm a 2020 nyarán, 91 évesen elhunyt zeneszerzőről. Rendezője az a Giuseppe Tornatore, aki többek között az Oscar-nyertes Cinema Paradisót is készítette. Ekkor dolgozott először a maestróval, együttműködésük pedig további 12 alkotásban folytatódott, így közel 3 évtizednyi munkakapcsolattal és néhány korábbi dokumentumfilmmel a háta mögött nem alaptalanul vágott bele a 156 perces életrajzi megemlékezésbe.

Facebook-esemény >>

Pénteki programok Budapesten és környékén (2024. augusztus 30.)

Égbolt, hegy, zene – komolyzenei koncert a Svábhegyi Csillagvizsgálóban

Augusztus 30-án egy különleges program során immár nyolcadik alkalommal csendülnek fel William Herschel csillagász és zeneszerző művei a Svábhegyi Csillagvizsgáló hatalmas ősfás parkjában.

Facebook-esemény >> 

budapesti programok a hétvégén
Fotó: Svábhegyi Csillagvizsgáló

Állatkertek éjszakája // Fővárosi Állat- és Növénykert 

Augusztus 30-án éjszaka ismét szélesre tárják kapuikat az ország állatkertjei és vadasparkjai. Nem lesz ez másként a Fővárosi Állat- és Növénykertben sem, ahol az elmúlt évek hagyományaihoz méltóan izgalmas programokkal várják ezen az estén a családokat. A látványetetéseken, szakmai vezetéseken és bemutatókon túl éjszakai kulisszatitkokat is megismerhetnek az állat- és növényvilág iránt érdeklődők. 

Részletek >>

Messze Mississippi ft. Palóc Eszter: Sensitive Kinds // Fellini Római Kultúrbisztró

Mester Csaba és Fábián András alkalmi duója kisebb nagyobb megszakításokkal kilenc éve énekli észak-amerikai mesterek dalait angolul és saját műfordításban. Többek között Neil Young, Springsteen, Ry Cooder, Johnny Cash, JJ Cale, vagy Muddy Waters dalait hozták közelebb a magyar közönséghez a Mississippin túlról. A Palóc Eszterrel trióvá bővült duó idén májusban mutatta be új műsorát, mely a legendás férfiak dalai mellett olyan hősnők életművéből is szemezget, mint Suzanne Vega, Marianne Faithfull vagy Dani Klein.

Facebook-esemény >> 

Szombati programok Budapesten és környékén (2024. augusztus 31.)

XII. Nagymarosi Csípős Fesztivál

XII. alkalommal kerül megrendezésre a Nagymarosi Csípős Fesztivál, azaz a gasztromazochisták, csípőskedvelők, chilitermesztők nemzetközi ünnepe. Csípős finomságok minden formában, mennyiségben és szórakoztató programok az egész család számára.

Facebook-esemény >> 

Bartók Feszt’ // Gellért tér & Műegyetem rakpart 

A Bartók-negyed szellemisége hívta életre az augusztus 31-én és szeptember 1-jén megrendezésre kerülő Bartók Feszt’-et, melynek a Szent Gellért tér és a Műegyetem rakpart ad otthont. Izgalmas workshopok, panelbeszélgetések és a legmenőbb hazai zenekarok invitálnak benneteket erre a városi ünnepre. 

Facebook-esemény >>

TILOS a Kanyarban // PIKNIK Manufaktúra, Nagymaros

Tilos Rádió adománygyűjtő sorozat a Dunakanyarban. Nappali táncmulatság már 14 órától két helyszínen.

Facebook-esemény >> 

A Liszt Fesztivál nyitóprogramja: Éljen a magyar! – gálaműsor // Gödöllői Királyi Kastély, Lovarda

Ezen a nagyszabású gálaesten Liszt Ferenc és kora, valamint a magyar stílus egy évszázados hódítóútja elevenedik meg. Elhangzanak Liszt Ferenc, Erkel Ferenc, Josef Lanner, a Strauss család, Pablo de Sarasate, Popper Dávid, Vécsey Ferenc, Kéler Béla, Lehár Ferenc és Franz Grothe művei.

A Gödöllői Liszt Fesztivál 2001-es elindulása óta töretlenül a magyar koncertélet kedvelt kulturális eseményei közé tartozik. Művészeti koncepciójának legfőbb célkitűzése, hogy egyedülálló módon Liszt Ferenc hatalmas életművének szerteágazó hatása, összművészeti megvilágításban táruljon a látogatók elé.

A fesztivál vasárnap Várjon Dénes és Simon Izabella Schumann estjével folytatódik.

A Liszt Fesztivál további programjai  >> 

Bővebben a Liszt Fesztiválról: 

MVM ZENERGIA 2024 // Müpa

Kilencedik alkalommal rendezi meg az MVM az egyedülálló MVM ZENERGIA koncertet. A jótékonyság, a vizuális élmény és a zenei műfajok fúziója jegyében megrendezett gálakoncerten világhírű filmekhez kapcsolódó művek csendülnek fel augusztus 31-én, a Müpában.

További infók >> 

Koncert a békéért // Hősök tere

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar ingyenes szabadtéri koncertre hívja a várost a Hősök terén augusztus 31-én este 7 órától.

Facebook-esemény >> 

Parádé Remember // Budapest Park

Az eddigi legerősebb line-uppal, világsztárokkal és a hazai élvonal képviselőivel várnak titeket egy 13 órás mega partyn, 20 DJ-vel.

Facebook-esemény >> 

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2024. szeptember 1.)

Családi Mozgásfesztivál // Puskás Aréna melletti park

Szeptember 1-én egész napos, a család minden tagjának élményt nyújtó fesztivált rendez a Magyar Szabadidő Szövetség. A Puskás Aréna Nyugati Park D szektornál megrendezésre kerülő Családi Mozgásfesztiválon száznál is több mozgásformát ismerhettek meg és próbálhattok ki.

Facebook-esemény >> 

Kipakolók a Fény utcai piacon

Ne kerüljenek kukába a már nem használt dolgaid, add el vagy cseréld el őket a kipakolókon! Emellett itt a lehetőség tanszercserékre is, hogy jól induljon a tanév.

Facebook-esemény >> 

Szigetcsépi lazulós SUP-túra

Egy igazán lazulós túrára invitálnak titeket, ahol megismerhetitek Szigetcsép rejtett nádasait, vadregényes titkos részeit.

Facebook-esemény >>