25+ szenzációs hétvégi program Budapesten és környékén – 2024. augusztus 22-25.

Megannyi izgalmas program vár ránk Budapesten augusztus utolsó teljes hétvégéjén, legyen szó kertmoziról, vásárról vagy egy bulis estéről. Egy biztos: nem fogtok unatkozni!

Többnapos hétvégi programok Budapesten és környékén

Óbudai Kézműves Sörfesztivál // Óbudai Fő tér (2024. augusztus 23-25.)

Augusztus 23-tól 25-ig újra a kiváló kézműves söröké lesz a főszerep Óbuda Fő terén. Az idén 10. születésnapját ünneplő Esernyős szervezésében megvalósuló kézműves sörfesztiválra az ellenállhatatlan street food ételek, a jobbnál jobb koncertek és a gyerekprogramok miatt is érdemes lesz kilátogatni. 

Facebook-esemény >>

TE!Feszt // Andrássy út (2024. augusztus 23-25.)

Terézváros szeretett fesztiválja idén augusztus 23-25. között költözik az Andrássy útra, ahol fesztiválforgataggal, koncertekkel, kézműves vásárral, színházi előadásokkal és kísérőprogramokkal vár mindenkit. A gyerekeknek varázslatos programokkal készülnek, és természetesen gasztrokülönlegességekből sem lesz hiány.

Facebook-esemény >>

Kashmir Fesztivál // Népszínház utca (2024. augusztus 23-25.)

A Kashmir fesztivál idén 4. alkalommal kerül megrendezésre Budapest szívében, a Népszínház utcában. A már jól megszokott módon különleges keleti és magyar gasztrokultúrával és rengeteg gyermek-, valamint családi programmal várnak minden kedves érdeklődőt.

Facebook-esemény >>

Ingyenes Disney-műsor a Margitszigeti Szökőkútnál (2024. augusztus 24-ig)

A Disney idén nyáron egy különleges szökőkútműsorral örvendezteti meg a közönséget. A látványos, fény- és vízjátékkal tarkított szökőkút-show garantáltan hatalmas élményt szerez a gyerekeknek, míg a felnőtteket visszaröpíti a mesék varázslatos világába. A Disney: Történetek nyara című zenés szökőkút-show augusztus 24-ig minden pénteken és szombaton, este 21:15-től ingyenesen megtekinthető Budapesten, a Margitszigeti Zenélő Szökőkútnál.

Bővebb infó >>

Budapesti programok csütörtökön (2024. augusztus 22.)

Esti séta az Állatkertben

Állatkerti szakvezetők kíséretében bebarangolhatod a kertet és beleshetsz a kulisszák mögött zajló titokzatos világba.

Facebook-esemény >> 

Lovas Juci és a Frász akusztik // Füles

A Frász Lovas Juci énekes-dalszerző szólóprojektjéből indult. A formáció tagjai egy nyári zenetáborban ismerték meg egymást és 2023 ősze óta dolgoznak együtt. Zenéjük szövegcentrikus, leginkább az alternatív-pop műfajába sorolható be. A zenekar 2024-ben bejutott a Sávlekötő Camp online műsorába és élőben is bemutatkozott a SopronFesten.

Facebook-esemény >> 

Bobby Peru és Nagykörút koncert a Hunniában

A Bobby Peru zenekar a korai 2000-es évek underground zenei világának életérzését varázsolja vissza a Hunniában. Vendégzenekar: a Nagykörút.

Facebook-esemény >> 

Pénteki programok Budapesten és környékén (2024. augusztus 23.)

Vörösfenyő // postART, Budaörs

A Vörösfenyő repertoárjában saját dalok valamint olyan magyar és külföldi feldolgozások (Meghan Trainor, Oi Va Voi, Sziámi, The Cure, Nirvana…) szerepelnek a zenekar felállására áthangszerelve, amelyeket mindhárman szeretnek. Nevüket jellemzően egy Monty Python jelenetből kölcsönözték, ugyanis koncertjeiken ritkán szomorkodik a közönség, és általában ők sem túl komorak.

Facebook-esemény >> 

Co Lee // Barlang, Szentendre

Co Lee kérlelhetetlen, punkos őszinteséggel és zsigeri természetességgel ad elő és alkot. Az angolul és magyarul egyaránt megszólaló rapper egy olyan ízlésesen hullámzó, trendektől független hangot hoz, amely nemcsak a hazai, de nemzetközi palettán is különlegessé teszi.

Facebook-esemény >> 

a legjobb hétvégi programok Budapesten és a közelében
Fotó: Barlang (Facebook)

Exkluzív Oláh Krisztián Quartet a Kertünkben // Vác

A mesés panorámával kecsegtető váci Kertünk bár és kilátó augusztus 23-án Oláh Krisztiánt és muzsikustársait látja vendégül. A kvartett játékát, a régi és új szerzeményeket a naplementében, mesés kilátással kísérve élvezhetitek.

Tovább az eseményre >>

Besh o droM + Zuboly // Kertem

Egy különleges estén két zenekar, a Zuboly és a Besh o droM lép fel a Kertem színpadán.

Facebook-esemény >> 

Vice City 80’s Party // A38 tetőterasz

Táncoljátok át a 80-as évek hangulatban az éjszakát az A38 tetőteraszán.

Facebook-esemény >> 

Szombati programok Budapesten és környékén (2024. augusztus 24.)

Szecessziós pompa a pesti villanegyedben, a Schiffer villa bejárásával

A Liget szomszédságában, árnyat adó gesztenyefák sorfalai között visszasétálhattok Budapest csillogó aranykorába.

Facebook-esemény >> 

Egy városi séta mindig szuper hétvégi program: 

KiscelliFeszt // Kiscelli Parkerdő 

Kulturális fesztivál vár Óbudán, a Kiscelli Múzeum alatt, a parkerdő fantasztikus zöld környezetében. A BMZ Magánzeneiskola szervezésében egy igazán hangzatos koncertsorozatra invitálják az érdeklődőket, mely reggeltől egészen estig tart, így megállás nélkül garantálja az érdekes, kivételes és szórakoztató koncerteket, hangszerbemutatókat, workshopokat, interaktív meseszínházat, továbbá a piknikezés örömét családoknak és barátoknak.

Facebook-esemény >>

Őszváró Kraftófia vásár Újpesten

Kézműves vásárra várnak minden érdeklődőt az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Házba.

Facebook-esemény >> 

Szimpla Bolha | Nagy Budapesti Kultúrzsibi // Szimpla Kert 

Az ötödik születésnapját ünneplő Szimpla Bolha augusztus 24-én varázsol vásári hangulatot a Szimpla Kertbe. A kultúrzsibi ezúttal is változatlan hangulattal várja a kíváncsi kincskeresőket, ami változik az a felhozatal, így mindenképp érdemes ellátogatni ezen a napon a Kazinczy utcába.

Tovább az eseményre >>

További szuper vásárok Budapesten: 

Saya Noé solo live act // Várkert Bazár, Neoreneszánsz kert

A tavalyi nagy sikerű koncert után ismét a Várkert Bazár Electric Lounge sorozatában Saya Noé. Az énekesnő hangulatos alternatív pop-noir hangzásáról ismert, amely sajátos, kórus hatású énekharmóniákat kever erős, sötét basszusokkal. Zenéjében megjelenik az electronica, triphop, trap, downtempo, uk garage és a house műfaji jellegzetességek is.

Facebook-esemény >>

De Beren Gieren – koncert // Opus Jazz Club 

Meghökkentő ritmusok, fülbemászó dallamok és gátlástalan elektronika: augusztus 24-én, a flamand De Beren Gieren koncertjén a szintetizátor, nagybőgő és dob kaleidoszkópja szólal meg, sok-sok impróval és olyan hatásokkal, mint a Radiohead vagy Jon Hassell.

Bővebb infó >>

Tankcsapda 35 // Budapest Park

A hazai rock & roll rugója, azaz a Tankcsapda augusztus 24-én igazi zúzdával ünnepli fennállásának 35. évfordulóját.

Facebook-esemény >> 

Kertmozi esték: Oppenheimer // BudaPart, Kopaszi-gát

Ezen a varázslatos nyári estén az Oppenheimer című filmet vetítik a Kopasz-gáton a csillagos ég alatt.

Facebook-esemény >> 

budapesti programok a hévtégén 2024 augusztus
Fotó: BudaPart – Kopaszi-gát (Facebook)

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2024. augusztus 25.)

Esztergomi SUP-túra

A festői szépségű Esztergomot csodálhatjátok meg a Dunáról, hidak alatt evezhettek el közben és a Szénrakodónál fotózkodhattok.

Facebook-esemény >> 

Gyerekszínház a Ligetben

A Hahota Gyermekszínház, a Görbetükör és a Szép Ernő Színház izgalmas és varázslatos családi meseelőadásokkal várja a 3-10 éves korosztályt a parkban. A színes díszletek között zajló mesejátékokat könnyen érthető, verses formátumban adja elő a 3-4 fős társulat, s közben játékosan bevonják a résztvevő gyermekeket is a produkciókba.

Facebook-esemény >> 

Egy árnyas erdei kirándulás is csodás program lehet: 

Angyalföldi Utcabál // Dagály utca 

Kibővített vidámparkkal és játéktérrel, valamint retro vásári forgataggal, gasztronómiai különlegességekkel, gyermek- és sportprogramokkal, sok-sok zenével és játékkal idézhetjük fel a családi rendezvények nosztalgikus hangulatát. Főszerepben a nyolcvanas évek, illetve a kultikus Grease c. film zenéi és hangulata lesz. Az esemény ingyenes!

Facebook-esemény >>

Big Daddy Wilson // Kobuci

Korunk nemzetközi blueséletének egyik legkiemelkedőbb alakja, Big Daddy Wilson visszatér a Kobuciba.

Facebook-esemény >>