Varázslatos kulturális programokkal várja a látogatókat nyár végéig a fertődi Esterházy-kastély

Jártatok már valaha a barokk-rokokó fényűzéséről híres, Esterházy „Pompakedvelő” Miklós tündérvilágában? Ha még nem, akkor itt az ideje, hogy felkeressétek ezt a pezsgő kulturális központot, ami a nyári időszakban koncertekkel, változatos programokkal és kertmozival várja az idelátogatókat. (x)

Fotó: NÖF

Július közepétől kezdetét vette a régizene egyik legkiválóbb nyári koncertsorozata Eszterházán, amit egészen augusztus 30-ig élvezhetünk. A Haydneum Koncertek keretén belül a meseszép Apolló-teremben hat héten át a klasszikus zene kiváló képviselői idézik meg a „magyar Versailles” fénykorát.

A kastély kínálta múzeumpedagógiai foglalkozások különleges és maradandó élményeket kínálnak a látogatóknak, amely segít felfedezni az Esterházy-kastély varázslatos világát. Csak a képzelet szab határt a programkavalkádnak, amit a kastély nyújtani tud: 18. századi jelmezekbe bújva vehetnek részt az iskolai vagy baráti csoportok egy élménydús időutazáson, ahol megismerkedhetnek az egyedülálló mértékben fennmaradt és helyreállított chinoiserie, vagyis kínaizáló művészettel is.

Aki pedig igazán egyedülálló kilátásra vágyik, sétáljon fel a kastély 18. századi falfestésekkel díszített legfelső szintjére! A Belvederéből csodás panoráma tárul elénk a fényűző rezidenciát körülölelő franciaparkra és a Lés-erdőre. A csodálatos kilátás mellett egy közel 8000 rózsatövet számláló Rózsakert, illetve a Rózsaház gyönyörűen burjánzó, virágokkal teleültetett udvara is várja a látogatókat.

Bővebb infó: eszterhaza.hu

Kertmozizzatok hazánk legszebb kastélykertjeiben: