Négynapos programsorozattal készül Esztergom az államalapítás ünnepére

Augusztus 17. és 20. között rendezik meg az Esztergomi Szent István Napokat, így ebben az évben négy napon keresztül válogathatunk a színes és izgalmas programok közül Magyarország első városában. A programok helyszíne idén is az Erzsébet park, ahol két színpaddal, gasztroudvarral, kézműves vásárral és kertmozival várják az ünneplőket.

Fotó: Esztergom Turisztika

Idén a családokra kiemelt figyelmet fordítanak, hiszen a kisszínpadnál a Magyar Népmese Színház, a Kabóca Bábszínház és a Csillangó Meseműhely szórakoztatja a gyerekeket egy-egy mesével, interaktív előadással. Továbbá nagyszabású kézműves vásárt is rendeznek, a zenei vonalat tekintve pedig a kisszínpadon kisebb produkciókkal, utcazenészekkel színesítik az ünnepi hangulatot, míg a nagyszínpadon egész estés koncerteken vehetnek részt a látogatók.

Augusztus 19-én, hétfőn, 21:00-kor a tavaly 40. évfordulóját ünneplő István, a király rockopera Feke Pál rendezésében, koncert formájában érkezik az Esztergomi Szent István Napokra. Augusztus 20-án, kedden, 20:30-kor a Kollmann Gábor vezette 17 tagú Budapest Jazz Orchestra és Gájer Bálint ad közös nagykoncertet.

Az idei rendezvényen is italok és ételek széles választéka várja a vendégeket az Erzsébet parkban kialakított gasztroudvarban. A kertmoziban hatalmas LED-kijelzőn olyan klasszikus magyar filmek tekinthetők meg, mint például a Meseautó, az Üvegtigris 2, vagy a Most vagy soha!

A helyszínre való eljutást a vasútállomásról és a Zöld Parkolóból elektromos kisbuszokkal segítik, melyek menetrend szerint közlekednek, és a négy nap alatt ingyenesen használhatók. Az Esztergomi Szent István Napok részletes programja IDE kattintva érhető el!

További felejthetetlen nyári programok Esztergomban: