Esztergom nyári arca: 8 pompás látnivaló és program a Dunakanyar fővárosában

Csak egyórányi vonat- vagy autóútra fekszik Budapesttől, mégis megannyi páratlan élménnyel kecsegtet a Dunakanyar fővárosaként is emlegetett Esztergom. Mutatjuk a hozzávalókat egy felejthetetlen nyári kiruccanáshoz!

Fotó: Piószeghy Zsanett

Aquasziget

2005-ben, Esztergom szívében készült el hazánk egyik legmodernebb fürdőkomplexuma, az Aquasziget Termál-, Élmény- és Gyógyfürdő. A 11 medencés Aquasziget négy részre osztható: élményfürdő, wellnessvilág, hammam és gyógyászati részleg várja az önfeledt vizes kalandokra vágyókat. A beltéri és kültéri csúszdák mellett gyermekjátszótér, strandröplabdapálya, korszerű fitneszterem és grillterasz is működik a fürdő területén, garantálva, hogy a család minden tagja megtalálja a neki legmegfelelőbb szolgáltatást.

2500 Esztergom, Táncsics Mihály utca 5. | Weboldal

Fotó: Aquasziget Esztergom

Bővebb infó Esztergom családbarát fürdőjéről:

Palatinus-tó

A helyiek által Dorogi-tónak is becézett, füvesített és homokos partszakasszal is rendelkező Palatinus-tó nevét a fővárosból kijáró fürdőzőknek köszönheti, hiszen sokan úgy tartották, a közigazgatásilag Esztergomhoz tartozó bányató vize ugyanolyan frissítően hat, mint a méltán híres margitszigeti strandfürdőé. A kristálytiszta, napos időben kékeszöld színben csillámló tó partján búvárbázis, csónak- és vízibicikli-kölcsönző, illetve röplabda-, kézilabda- és strandfocipálya szolgálja az aktív kikapcsolódást, míg a fürdőzők teljes kényelméről öltözők, mosdók és büfék gondoskodnak.

Weboldal >>

blank
Fotó: Palatinus-tó

Esztergomi hajójárat

Nem kell ahhoz bankot robbantani, hogy csodálatos tájakon hajózhass a családoddal vagy barátaiddal! A MAHART PassNave Esztergom-Szob-Zebegény útvonalon haladó, klimatizált utastérrel, büfével és ingyenes szélessávú WiFi-vel felszerelt folyamjárója minden szombaton és vasárnap napi kétszer szeli át a Dunakanyar habjait, egyedülálló kilátásban részesítve a fedélzetén utazókat. A kutyabarát hajókirándulás során a Duna esztergomi szakaszának valamennyi nevezetessége terítékre kerül, a Bazilikától kezdve a Mária Valéria hídon át Zebegény festői látképéig.

További részletek >>

blank
Fotó: mahartpassnave.hu

Esztergomi Piac

A történelmi belváros szívében találjuk a tavaly megnyitott Esztergomi Piacot, amely nemcsak minőségi, megbízható forrásból származó portékáival, de heti és havi rendszerességgel megrendezett tematikus eseményeivel, gyerekprogramjaival és workshopjaival is felhívja magára a figyelmet. A középkori hagyományokat folytatva egyszerre vásártérként és pezsgő közösségi találkozópontként funkcionáló piac kínálatában a füstölt húsok, ropogós péktermékek, sajtok, zöldségek, mézek és savanyúságok éppúgy megtalálhatók, mint a színpompás virágok vagy a frissen készült lángos.

2500 Esztergom, Simor János utca 26-32. | Weboldal

blank
Fotó: Esztergomi Piac

Meseszép kirándulóhelyek Esztergomban

A természetrajongó túrakedvelőknek sem kell messzire menniük, ha szemet és szívet is gyönyörködtető kirándulásra adnák a fejüket. A Szamár-hegy és a Hosszú-hegy között megbúvó Búbánatvölgy a nevével ellentétben például kicsit sem nyújt lehangoló látványt, a közelében található játszótér miatt pedig a nagycsaládos látogatók körében is nagy népszerűségnek örvend. A Búbánatvölgyből indulva egy meredek csapáson át juthatunk el a közeli Hideglelős-kereszthez, ahonnan csodaszép rálátásunk nyílik a Dunára és a folyót tarkító homokzátonyszerű szigetekre.

Kicsit távolabb, Esztergom déli határában találjuk a Kis-Strázsa-hegyet: elnevezésével a város 1595-ös ostromakor betöltött stratégiai szerepére utal, és az ország egyik legkülönlegesebb kilátójának szolgál otthonául. Bár a világítótoronyra haj azó épület tetejére csak előre egyeztetett időpontban lehet felmenni, az onnan elénk táruló kilátás garantáltan megér egy telefonhívást!

blank
Hideglelős-kereszt / Fotó: Visit Esztergom

Nagyszerű programok Esztergomban augusztusban és szeptemberben

MCC Feszt (2024. augusztus 1-3.)

Idén negyedik alkalommal, augusztus 1. és 3. között kerül megrendezésre az MCC Feszt tehetséggondozó fesztiválja, ahol ezúttal is a magyar könnyűzenei élet kiválóságaival, valamint neves hazai és nemzetközi előadókkal, véleményformálókkal várják a fiatalokat. Tavaly mintegy 47 ezer fesztiválozó vett részt az eseményen, akik 120 színpadi program közül választhattak, valamint 250 szakmai előadóval és 100 kiállítóval találkozhattak. A cél, hogy idén is hasonló méretű fesztiválnak adhassanak otthont Esztergomban.

Weboldal >>

blank
Fotó: Visit Esztergom

Esztergomi Szent István Napok (2024. augusztus 17-20.)

Minden eddiginél nagyobb, tartalmasabb és színesebb programsorozatot állított össze az esztergomi Szent István Napok szervezőcsapata 2024-ben. A Dunakanyar fővárosaként is emlegetett városban augusztus 17-től nemzeti ünnepünk napjáig bezárólag fantasztikus produkciókat láthattok, és prémium gasztronómiai kínálatból lehet majd válogatni. Híres királyi rockoperánk, az István, a király augusztus 19-én, Feke Pál rendezésében, koncertváltozatban érkezik a színpadra, míg augusztus 20-án Gájer Bálint és a Budapest Jazz Orchestra áll a nagyérdemű elé. Helyszín: a Duna partján fellelhető Erzsébet park.

Facebook >>

blank
Fotó: Visit Esztergom

Mária Valéria Hídfutás és Gyaloglás (2024. szeptember 28.)

Sporteseménynek is otthont ad Esztergom, méghozzá szeptember 28-án. A Mária Valéria Hídfutás és Gyaloglás elnevezésű nívós eseményt idén 22. alkalommal rendezik meg, és várhatóan ezúttal is több ezer embert mozgat majd meg a Mária Valéria híd mindkét oldaláról.

Weboldal >>

blank
Fotó: Visit Esztergom

Szuper nyári programok a Dunakanyarban idén júliusban: