7 csillagfényes nyáresti program Budapesten a hullócsillagok hónapjára

Ha valamikor, akkor augusztusban különösen érdemes lesz kémlelni az esti, éjszakai égboltot a hullócsillagok reményében. Arra az esetre pedig, hogy ne unatkozzatok közben, a legjobb nyáresti és éjszakai programokat válogattuk össze nektek Budapesten.

Esti termelői piac kertmozival és örömfőzéssel (2024. augusztus 10.)

Augusztus 10-én esti termelői piaccal pezsdül fel a Meder utca. A 17 órától kezdődő piacon termelői finomságok, prémium portékák között válogathattok, csatlakozhattok a közös látványfőzéshez, aminek a végén természetesen a kóstoló sem marad el. Az este során támogathatjátok az Ebremény Kutyavédő Egyesületet, borral, koktélokkal és finom falatokkal töltődhettek fel, végül pedig élő zene és kertmozi társaságában zárhatjátok ezt a különleges estét.

Tovább az eseményre >>

Hullócsillagok Éjszakája (2024. augusztus 10-11.)

Augusztusban megérkeznek a nyári égboltra ünnepet varázsoló Perseida meteorraj hullócsillagai. A Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 10-én és 11-én, két egymást követő napon már délután 5 órától izgalmas, interaktív programokkal várnak benneteket. Nappali csillagászat, interaktív gyerekprogramok, bolygószimatolás, csillagkép kirakó, napnyugta után pedig csillagképtúrára és esti csillagvizsgálásra is számíthattok. Sőt mi több, a nap folyamán igazi hullócsillagokat is foghattok majd a kezetekben! 

Tovább az eseményre >>

Fotó: Svábhegyi Csillagvizsgáló

Folkpark táncházfesztivál a Budapest Parkban (2024. augusztus 15.)

Augusztus 15-én este érdemes lesz előkészíteni a tánccipőket, majd pedig a Budapest Park felé venni az irányt. A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő programsorozat augusztusi alkalmán, az Aurevoir. buliját követően folkba borul ugyanis a Park, méghozzá a csillagos ég alatt. A FolkPark Táncházfesztiválon ezúttal is fergeteges bulira, közösségi élményre és maradandó emlékekre számíthattok. 

Tovább az eseményre >>

Fotó: Budapest Park

Repülőtér éjszakája (2024. augusztus 17.)

Közép-Európa vezető repülőmúzeumában, az Aeroparkban augusztus 17-én is minden perc és pillanat a repülésről szól majd. A programok éjszakába nyúlóan kalauzolják a repülés szerelmeseit a repülőgépek, helikopterek és a különleges földi járművek világában. A minden eddiginél gazdagabb programkínálat mindenkihez közel hozza ezt a különleges világot, legfőképp akkor, mikor bejárjátok a ferihegyi repülőteret, továbbá az ikonikus 1-es terminált. 

Tovább az eseményre >>

Fotó: Aeropark

Esti séta az Állatkertben (2024. augusztus 22.)

A Fővárosi Állat- és Növénykert augusztus 22-én este szélesre tárja kapuit az éjjeli baglyok előtt. Ezen az estén állatkerti szakvezetők kíséretében barangolhatjátok be az állatkertet és ismerhetitek meg a zárás utáni kulisszatitkokat. Az este során olyan épületek is megnyílnak, amelyek napközben nem látogathatók, érdemes tehát a kíváncsi kalandoroknak ezen az estén erre kanyarodni. A séta kiemelt helyszínei a  Mérgesház, a Takarmánykonyha és a Cápasuli, az esti séta pedig a Körhinta melletti kaputól veszi kezdetét 18:30-kor.

Tovább az eseményre >>

Éjszakai strandröplabdakupa a Lupa Beach-en (2024. augusztus 24.)

Ha a strandröpizést és a bulizást szívesen egy tető alá hoznátok, úgy augusztus 24-én a Lupa Beach-en a helyetek! Az utolsó nyári esték egyikén éjszakai strandröplabdakupa keretében mérettethetitek meg magatokat 4 fős, vegyes csapatokban. A kupa 18:30-kor veszi kezdetét, a döntőre pedig pontban éjfélkor kerül sor.

Tovább az eseményre >>

Fotó: Lupa Tó Official Facebook

Állatkertek éjszakája (2024. augusztus 30.)

Augusztus 30-án éjszaka ismét szélesre tárják kapuikat az ország állatkertjei és vadasparkjai. Nem lesz ez másként a Fővárosi Állat- és Növénykertben sem, ahol az elmúlt évek hagyományaihoz méltóan izgalmas programokkal várják ezen az estén a családokat. A látványetetéseken, szakmai vezetéseken és bemutatókon túl éjszakai kulisszatitkokat is megismerhetnek az állat- és növényvilág iránt érdeklődők.

Tovább az eseményre >>

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert

Fantasztikus programok várnak rátok még augusztusban: