5 újonnan nyílt kerthelyiség Budapesten nyáresti kikapcsolódáshoz

Jobbnál jobb új helyek nyitottak idén nyáron Budapesten, melyek közül a leghangulatosabb kerthelyiségeket gyűjtöttük egy csokorba egy kis nyáresti lazításhoz.

ISOLA Budapest

Az ISOLA-nak hála nem kell a Balatonig szaladunk, hogyha az utánozhatatlan hangulatú, szocreál nyarak emlékeit szeretnénk felidézni. Ugyanis a Népsziget csücskében, ősfás környezetben, egy hajdani művésztelepen nyitotta meg kapuit májusban a kulturális-közösségi pihenőhely. Bár e néhány szó igencsak kevés arra, hogy az ISOLA-t leírjuk, hiszen a hely egyszerre kiállítótér, alkotóműhely, bútor-showroom, deszkás placc és koncerttér. A Népsziget kincse folyamatosan épül, szépül, bővül, de egy biztos, a nyári sziesztánk legkiválóbb oázisa már most.

1138 Budapest, Népsziget út 9. | Facebook

Fotó: ISOLA Budapest Facebook

Zappi Napoletana

A Széll Kálmán téri EASY fedele alatt megnyitott Zappi Napoletanában minden pizzarajongó megtalálja számítását. Ahogy azt a neve is sejteti, itt a nápolyi stílusú tésztakorongoké a főszerep: a klasszikus margheritától kezdve, a szarvasgombakrémmel csábító funghi e tartufón át, a Rick & Morty nevű, ricottás-pisztáciás csodáig összesen egy tucatnyi pizza közül válogathatunk. Az autentikus hangulat jegyében az itallapon több jellegzetes olaszos koktél, rövidital és long drink is szerepel, amiket akár az EASY oázisszerű árnyas kertjében is elfogyaszthatunk.

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 9. | Facebook

Fotó: György Mária

Furmint Budapest

Igazi rejtett gyöngyszemre bukkanhattok, ha a forgalmas Andrássy útról bekanyarodtok a belső udvarban kialakított Furmint Budapest vadiúj teraszára, ahol végtelenül barátságos személyzet fogad. A hangulatos kiülős helyre nemcsak akkor érdemes betérni, ha kifejezetten borrajongók vagytok, hiszen ízletes koktélok, kávék és limonádék széles választéka is vár itt rátok. A hangsúly azért mégiscsak a magyar borokon van, így itt biztosan találtok majd új kedvenceket!

1061 Budapest, Andrássy út 36. | Facebook

Fotó: Furmint Budapest Facebook

Zsiráf Tranzit

A Feneketlen-tótól egy karnyújtásnyira bukkanhatunk a főváros egyik régi-új helyére, a Tranzit Art Café helyén megnyitott Zsiráf Tranzitra. Az eredetileg egy utasváróból átalakított vendéglátóegység különleges formájáról ismert a környékbeliek körében, idén nyártól pedig távolsági buszok helyett hangulatos terasz és mennyei pizzák várják itt a vendégeket. Ahogy azt már a Tranzittól megszokhattuk, a hely továbbra is otthont ad különféle kulturális eseményeknek, kiállításoknak, és reméljük, akár egy-egy független színházi előadás is visszatér majd ide.

1114 Budapest, Kosztolányi Dezső tér, Bukarest utca | Facebook

Fotó: Zsiráf Tranzit Facebook

Stifler Garden

Zugló szívében, az Aréna szomszédságában nyitott meg a Stifler Garden napsütötte kerthelyisége mindössze néhány héttel ezelőtt. A hangulatos hely ideális választás, ha ráérős brunchhoz, pénztárcabarát ebédmenühöz vagy épp romantikus vacsorához kerestek helyszínt, de a három hűs terasz egyikén biztosan jut hely laza baráti összeröffenéseknek is. A tetőterasz különleges alkalmakra vehető igénybe, míg a fedett üvegterasz télikertként varázsol el, a szabadtéri terasz pedig zöld környezetben, grillpulttal és koktélbárral vár benneteket idén nyáron.

1143 Budapest, Stefánia út 1. | Weboldal

Fotó: Stifler Garden Facebook

Árnyékos teraszt rejt az egyik kedvenc budai cukrászdánk: