Déli élmények a Balatonnál: 6 szuper családi program a déli parton 2024 nyarán

A Balaton déli partja számtalan családi programmal vár titeket 2024 nyarán is. Kalandparkok, dínópark és vizes élmények – nektek csak ki kell választanotok, mi van elérhető közelségben!

Vizek Háza Élménypark, Zamárdi

A Balaton legújabb ismeretterjesztő szórakoztatókomplexuma Siófok és Zamárdi határán kapott helyet. Az izgalmas bemutatók mellett a család összes tagja vízvezetéket építhet a parkban, beindíthat egy szökőkutat biciklivel, a kisebbek pedig felfedezhetik a vizes játszótér mókás elemeit.

8621 Zamárdi, Vadkacsa utca | Weboldal

Fotó: Vízek Háza élménypark

Zamárdi Kalandpark

Az autópályától és a Zamárdi felső vasútállomástól mintegy 100 méterre a szabadidő aktív eltöltésére végtelen lehetőséget kínál a balatoni kalandpark. A 35 ezer négyzetméteres ligetben akadálypályák, csúszópálya és élményelemek tárháza varázsolja felejthetetlenül izgalmassá a Balatonnál eltöltött időt.

8621 Zamárdi, Siófoki utca | Weboldal

Fotó: Zamárdi Kalandpark

Nagyszerű kalandparkok országszerte:

Kereki Dínópark

Szinte félelmetesen élethű dinoszauruszélményben lehet részetek Kerekiben! A dínómocsárban átverekedhetitek magatokat az egykori lápokat idéző ártéri erdőn, miközben láthatjátok, hogyan éltek a dinoszauruszok. Az élményt a kiállítás mellett egy játéktér teszi teljessé, gigacsúszdával és dínós ugrálóvárral.

8618 Kereki, Dózsa György utca | Weboldal

blank
Fotó: Kereki Dínópark

Bebo Aquapark, Siófok

A Bebo Aquapark Magyarország egyik legnagyobb víziparkjaként több mint 600 négyzetméteres területen fekszik Siófokon, az Aranypart kellős közepén, a Tömörkény István utcánál. A szórakozással teli napot majomketrec, vizes árok, torony, katapult és csúszós helyzetek teszik teljessé. A víziparkban a mentőmellény viselése kötelező!

8600 Siófok, Tömörkényi István utca | Weboldal

blank
Fotó: Bebó Aquapark

Berek Világa Látogatóközpont, Fonyód

A Berek Világa Látogatóközpont egész évben várja az érdeklődőket. A Fonyód határában található létesítmény célja a dél-balatoni térség természeti kincseinek feltárása a látogatók előtt, valamint a zöld szemléletformálás. Az állandó kiállítás a Berek történelmét és jelenét mutatja be, miközben előrevetíti a jövőjét.

8640 Fonyód, Hangár utca 17. | Weboldal

blank
Fotó: Berek Világa Látogatóközpont

Balatonboglári Kalandpark és Bobpálya

A balatonboglári Várdombon szintén kalandosra fordulnak az események, hiszen az itt található erdei kalandpark bobpályával, kötélpályával, ügyességi és erőnléti feladatokkal biztosítja a 150 cm-nél magasabbak szórakozását. Ha pedig már úgyis itt jártok, érdemes ellátogatni a település jelképévé vált Gömbkilátóhoz is!

8630 Balatonboglár, Kilátó utca 8. | Weboldal

blank
Fotó: Balatonboglár Bobpálya és Kalandpark

További nyári kalandok a Balaton körül: