12 szenzációs ingyenes program a Balatonnál idén nyáron

Ezerrel dübörög a nyári szezon a Balatonnál, amit sajnos idén sem került el a magas infláció. Ha ingyenes balatoni programokat kerestek a nyárra, szemezgessetek az alábbi események közül, melyeknek hála pénztárcabarát módon is kiélvezhetitek a nyaralást.

Keszthelyi Sörfesztivál (2024. július 17-21.)

40 kiállító söreit kóstolhatjátok végig július 17-21. között a keszthelyi móló melletti sétányon, amelyet árnyékot nyújtó fák ölelnek körbe. A sörkóstolás mellett sörtörténeti előadások, élő zene, DJ-k és sörivó verseny várja az érdeklődőket.

Facebook-esemény >>

Ingyenes koncertek Siófokon (2024. július 17-31.)

Három koncertsorozattal is készül júliusra Siófok városa! A hajóállomáson Operett estek és Nyáresti koncertek várják a kikapcsolódni vágyókat változatos előadókkal, többek között a Dunakeszi Szimfonikus Zenekarral, Falusi Mariann-nal és Miller Zoltánnal. A Jókai parkban is ingyenes koncertek szórakoztatják a közönséget a Zene a zöldben nevű programsorozat részeként. 

Facebook-események >>

ingyenes programok a balatonnál
Jókai park, Siófok / Fotó: Dornics Szilvi

Györöki BorKorzó // Balatongyörök (2024. július 18-21.)

Zamatos, hűs borokkal, ízletes ételekkel, esti koncertekkel, gyermekprogramokkal és kézműves vásárral várnak benneteket a móló melletti sétányon lévő Borutcában. Négy napon át minden este 7 órától színes programkavalkád tölti meg Balatongyörök szívét.

Facebook-esemény >>

Rozé, Rizling & Jazz Napok // Veszprém (2024. július 21-ig)

10 nap, 30 borász, 30 koncert, hirdeti a Rozé Rizling, Jazz Napok szlogenje. Az ingyenes program több mint 10 éve a VeszprémFest állandó kísérőrendezvénye minden év júliusában, változatos koncertekkel várja idén is a látogatókat.

Bővebb infó >>

Ismerjétek meg az új balatoni helyeket:

Anna Fesztivál // Balatonfüred (2024. július 22-28.)

A híres Anna-bál idei eseménye körül egy egész fesztivál bontakozik ki, telis-tele színes programokkal, melyek többsége ingyenes. Többek között szabadtéri filmvetítés, táncbemutató, változatos koncertek és sétakocsis felvonulás színesíti július utolsó napjait Balatonfüreden.

Részletes programbontás >>

ingyenes balatoni programok 2024
Fotó: Anna-Bál Facebook

Veszprémi Utcazene Fesztivál és Food Truck Show (2024. július 24-27.)

Július 24-27. között 9. alkalommal kerül megrendezésre a Veszprémi Utcazene Fesztivál és Food Truck Show, ahol az ország legjobb mozgó éttermeivel találkozhattok! Az egész várost átszövő zenés ünnep során külföldi és hazai előadók biztosítanak minőségi muzsikát a Veszprémbe látogatóknak.

Bővebb infó >>

ingyenes programok balaton 2024
Fotó: Veszprémi Utcazene Fesztivál Facebook

Györöki JazzFiesta // Balatongyörök (2024. július 25., augusztus 1., 15., 22.)

Július 11. és augusztus 22. között csütörtök esténként 20-23 óra között jazzkoncertekkel várnak titeket Balatongyörök egyik leghangulatosabb kis terén. A balzsamos esti levegő megtelik a muzsika hangjaival, igazi fiestahangulatot varázsolva a Balaton-partra.

Facebook-események >>

balaton programok ingyenes
Fotó: Györöki JazzFiesta Facebook

Klassz a pARTon! Fesztivál // több helyszínen (2024. július 30-ig)

A Cimbora Alapítvány 2024. július 12. és 30. között tizedik alkalommal rendezi meg a Klassz a pARTon! Fesztivált a Balaton körül és Tatán, melynek ingyenes, komolyzenei koncertjeire mindenkit szeretettel várnak. Összesen kilenc település ad otthont idén a fesztiválnak, Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonföldvár, Balatonkenese, Balatonszárszó, Balatonszemes, Szigliget, Tihany és Tata.

Részletes program >>

BalatON koncertek a vízben // több helyszínen (2024. augusztus 2-4., 15-18., 23-25.)

A nyár folyamán ingyenes koncertek várják az érdeklődőket 5 helyszínen, 40+ fellépővel, a szó szoros értelemben a Balatonon, egy úszó színpadon. Az utazó koncertsorozat idén nyáron kiköt még Földváron, Bogláron és Füreden, ahol változatos hazai előadók – többek között az Anna and the Barbies és a Soulwave – szórakoztatják a közönséget.

További részletek >>

ingyenes programok a balatonnál idén nyáron
Fotó: Balatonkoncert.hu Facebook

Balatonfüredi Borhetek (2024. augusztus 9. – szeptember 1.)

Nem múlhat el nyár a Balatonfüredi Borhetek nélkül! Idén augusztus 9. és szeptember 1. között népesítik be a térség legjobb borászatai a panorámás Tagore sétányt, ahol közel 300-féle bort kóstolhatnak meg a látogatók. A borkóstolás mellett koncertek, borbemutatók és látványfőzések egészítik ki a programot.

Bővebb infó >>

Boglári Szüreti Fesztivál (2024. augusztus 16-20.)

50 éves évfordulóját ünnepli a közkedvelt Boglári Szüreti Fesztivál, melyet idén augusztus 16-20. között tartanak a balatonboglári Platán Strandon. Neves fellépők szórakoztatják ezen a nyáron a boglári közönséget, fellép többek között Király Viktor, a Hooligans és G.w.M. Lesz még bor, buli és persze Balaton!

Részletek >>

KalandKör400 (egész hónapban)

A Balaton a hagyományos tókerülésen túl, körös-körül még megannyi kihívást, lehetőséget és élményt tartogat. A Kalandkör400 nevet viselő kerékpáros útvonalon számos rejtett kincs mellett eldugott településeket és sosem látott kilátókat fedezhettek fel. A nem a hagyományos kerékpárúton vezető, 12 részre osztott túrán könnyebb és nehezebb terepszakaszokra egyaránt számíthattok, a BalatonBike365 hálózat segítségével pedig bármely part menti településről csatlakozhattok az útvonalhoz. A kör végén a kalandot teljesítőknek ajándék is jár.

Bővebb infó >>

Retro, vintage és kézműves kincsekre is vadászhattok a Balatonnál: