Nógrádi nyugalom: 6 mesés szálláshely, ahová elvonulhatunk néhány napra

Olyan úti célt kerestek, ahol teljesen elvonulhattok a világ elől? Akkor válasszatok az alábbi mesés szálláshelyek közül, amelyek egytől egyig Nógrád vármegye gyönyörű településein bújnak meg.

Majorka Vendégház, Diósjenő

A Majorka Vendégház Diósjenő községben várja vendégeit egy 30 hektáros birtok csendes részén, egy kis tó partján, gyönyörű kilátással a Börzsöny vonulataira és a szemközti réten legelésző lovakra. A vendégházban két tágas apartman található, amiket egy nagy, beszélgetésekhez tökéletes közösségi tér köt össze. 

Weboldal >>

Fotó: borzsonyapartman.hu

Futrinka Vendégház, Nagylóc

A Hollókőtől mindössze pár percnyi autóútra található Nagylóc csendes nyugalmában bújik meg a vendégház, ami egyedi bája mellett hatalmas kertjében sportolási lehetőségekkel, dézsafürdővel és sütögetőhellyel vár. Az imádnivaló szálláshely ideális választás a festői táj felfedezéséhez, nem csak nyáron. 

Weboldal >>

Fotó: Futrinka Vendégház

Kemencés Vendégház, Vanyarc

A nyugodt környezetben található falusi házak közel 100 éve épültek, felújítás után pedig a megfelelő komforttal, a régi kor jó ízlését megőrizve várják a vendégeket. Az egyedi apartmanok mindegyike a névhez hűen búbos kemencével rendelkezik, múlt századi bútoraival autentikus, igazi vidéki hangulatot idéz. 

Weboldal >>

Fotó: Kemencés Vendégház

Dézsafürdő Vendégház, Cserhátsurány

A Cserhát felfedezéséhez tökéletes kiindulópontként szolgáló szálláshely mottója a „múlt a jelenben”, amit minden egyes kis részletben megtapasztalhatnak a vendégek, hiszen sok régi tárgy és modern mindennapi eszközök egyaránt megtalálhatók itt. Az állatbarát helyen dézsafürdőben is megmártózhattok. 

Facebook-oldal >>

Fotó: Dézsafürdő Vendégház

Mountain House, Somoskőújfalu

A vendégház egy igazi kis eldugott, romantikus erdei szállás a hegyek ölelésében, ahol minden biztosítva van a meghitt, kikapcsoló pihenéshez. Az Északi-középhegységben található, természet ölelésében megbújó szálláson élvezhetitek a forró dézsafürdőt vagy a hűsítő medence hangulatát is. 

Weboldal >>

Fotó: Mountain House

Galagonya Vendégház, Salgótarján

A Karancs-Medves vidékén elhelyezkedő, erdőszéli romantikus házikó, elvonulásra, kuckózásra és feltöltődésre is tökéletes választás a forró nyári napokon. A várakkal körbevett erdei vidék aktív pihenést biztosít a túrázóknak és természetkedvelőknek, meghittsége pedig garantálja a nyugalmat. 

Weboldal >>

Fotó: Galagonya Vendégház

Családias hangulatú szálláshelyre bukkanhattok a Dunakanyarban: