Állati kalandok a Balatonnál: 5 izgalmas helyszín, ami garantáltan feldobja a nyaralást

Két csobbanás között sem unatkoztok majd, ha nyakatokba veszitek a Balaton alábbi helyszíneit, ahol állati élmények várnak rátok!

Veszprémi Állatkert

A Balatontól csupán 15 km-re, a festői Fejes-völgyben kapott helyet hazánk legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje, a Veszprémi Állatkert. A helyszín körbejárása az egész család számára tartogat izgalmakat, hiszen a pandáktól a pápaszemes pingvinig, a szibériai tigristől a borjúfókáig, számos különleges állattal találkozhatunk itt. Az állatkert kínálatát egy hatalmas tematikus játszótér, Magyarország legnagyobb dinoszauruszparkja, valamint állatsimogató és családbarát rendezvények színesítik.

8200 Veszprém, Kittenberger Kálmán utca 17. | Weboldal

Fotó: Domján Attila

Balatoni Madárkert, Kereki

Idén már több mint 30 éves a Balatoni Madárkert, amely hazai viszonylatban a legnagyobb fajválasztékkal büszkélkedhet, 5 kilométerre Balatonföldvártól. A szakvezetéses túrákon érdekességeket tudhatunk meg a park lakóiról és betekintést nyerhetünk a madarak sokszínű világába. A gyerekeknek pedig a madarak mellett különösen izgalmas lehet a nyuszik, pónik, időnként csincsillák vagy törpesünök látványa, akiket időnként simogatni és etetni is van lehetőség.

8618 Kereki, Petőfi Sándor utca 58. | Weboldal

Fotó: Balatoni Madárkert

Bella Állatpark, Siófok

Siófok központjától mindössze 5 kilométerre, kellemes természeti környezetben várja a kicsiket és nagyokat egyaránt a Bella Állatpark. A 30 ezer négyzetméteren elterülő parkban a kisállat-simogatók mellett kétpúpú tevék, alpakkák, lovak, pónilovak, szamarak, kenuguruk, szurikáták, kecskék, birkák, zebuk, pávák, díszmadarak, sok háziállat, dísztó halakkal és vízimadárpark várja a látogatókat, és ez még mindig nem minden! Készüljetek fel egy egész napos kalandra, mert itt tényleg nem lehet unatkozni. Az állatpark a hét minden napján, így hétvégéken és még ünnepnapokon is nyitva tart!

8600 Siófok, Verebesi utca 35. | Weboldal

Fotó: Bella Állatpark

Bodorka Vízivilág Látógatóközpont, Balatonfüred

Vonz titeket a víziállatok izgalmas világa? Akkor irány Balatonfüred, hiszen a Tagore sétány közepén, pár lépésre a kikötőtől vár titeket a Balatoni Vízivilág Látogatóközpont, a Balaton legnagyobb akváriuma. A látogatóközpontban 15 édesvízi akvárium, 2 terrárium és egy kerti tó mutatja be nektek a környék állatvilágát, míg további 2 akvárium az Adriai-tenger halfajtáit tárja elétek. Ha pedig esősre fordulna a nyaralás, akkor is remek programnak bizonyul a vízivilág megismerése!

8230 Balatonfüred, Tagore sétány 333/3 hrsz. | Weboldal

Fotó: Bodorka Vízivilág Látogatóközpont

Kápolnapusztai Bivalyrezervátum, Zalakomár

A Balatonmagyaródhoz közeli Kápolnapusztán él az ország legnagyobb látogatható bivalycsordája, de a csaknem kétszáz házi bivaly mellett szamaraknak és kecskéknek is otthonául szolgál a rezervátum. A dagonyázó patásokat megfigyelhetjük az itt található, 8 méter magas kilátótoronyból, de a kitáblázott sétaút, illetve régi fényképek és eszközök segítségével betekintést nyerhetünk a hagyományos bivalytartás rejtelmeibe is. Mindezeken túl interaktív kiállítás, játszótér és állatsimogató is várja a családokat, sőt, a rezervátumot akár lovaskocsin ülve is felfedezhetjük.

8751 Zalakomár és Balatonmagyaród között | Facebook-oldal >>

Fotó: Kápolnapusztai Bivalyrezervátum

További nagyszerű családi programok a Balatonnál: