5 pompás étterem Budapesten, ahol fülledt nyárestéket bearanyozó élmények várnak

Nyárestéket bearanyozó, fülledt délutánokat enyhítő gasztronómiai élményekkel várnak ezúttal is benneteket Budapest nagyszerű vendéglátóhelyei. Melyik lesz az idei kedvencetek?

Füstölgő grillterasz: Petrol Beer & Barbeque

Képzeljétek csak el, ahogy a forró napokon egy hideg sörrel a kézben élvezhetitek a legkirályabb BBQ-finomságokat. Nem túlzunk, amikor azt mondjuk tehát, hogy a nyár legjobb élményei a József körúti Petrol Beer & Barbeque teraszán várnak. A széles sörkínálat mellett a füstös ételek mesterei ínycsiklandó finomságokkal kényeztetik a vendégeket, legyen szó szaftos cheeseburgerről, csirkeszárnyakról vagy ízletes marhapofáról. Ha szeretnétek kikapcsolódni és igazán élvezni a nyarat, laza légkörben tölteni az estéket és délutánokat, a Petrol Beer & Barbeque-ban mindig nagy örömmel várnak benneteket!

1085 Budapest, József krt. 35. | Weboldal | Facebook

Fotó: Petrol Beer & Barbeque

Mámorító margariták: Tereza

A belváros és egyúttal a VI. kerület szívében található Tereza mexikói ízekkel, mennyei margaritákkal, terasza pedig semmihez sem fogható hangulattal kápráztatja el a hozzájuk betérőket. A belvárosi oázis által kínált élményeknek mindez csak a kezdete, ugyanis nyári étlapjukon hőséget enyhítő, frissítő fogások sorakoznak egymás után. Ha kiválasztottátok a nyár legfinomabb mexikói ízeit, úgy a fülledt nyári esték alkalmával érdemes kérni egy pohárral a frozen margaritából és nagyot kortyolni a nyári kínálat kreativitást nem nélkülöző jéghideg szomjoltóiból.

1065 Budapest, Nagymező u. 3. | Weboldal | Facebook

Fotó: Egy jó kép rólad

Csillagfényes programok: DODO’s Kitchen

A Duna Garden épületében található DODO’S Kitchen a fülledt nyári estéken kellemes Duna-parti hangulattal, panorámás terasszal és remek fogásokkal várja a dél-pesti régióba érkezőket. A DODO’s-ban a különlegesebb fogások kedvelői éppúgy megtalálják számításaikat, mint a hagyományos ételekre vágyók, akárcsak azok, akik prémium italok széles választékával enyhítenék szomjukat. Náluk minden hónap első csütörtökjén, 17 órától egészen zárásig a funky zenéé és a gin-tonicé a főszerep, szerdánként pedig a gasztronómiai élmények mellett, 21 órától kertmozival várják a kikapcsolódni vágyó vendégeket.

1203 Budapest, Vízisport u. 12-18. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: DODO’s Kitchen

Teraszkoncertek: Szaletly

Kevés jobb élményt tudunk elképzelni, mint mikor egy gasztronómiai élmény kivétel nélkül minden érzékszervünkre hat. Zugló méltán népszerű éttermében, a Szaletly Vendéglő és Kertben a magyar konyha remekbe szabott és modern fogásai mellé hétköznap esténként, vasárnap pedig déltől szól andalító muzsika. Az étterem fényét még tovább emelő, hangulatos, nyári teraszkoncertek a tökéletes kiegészítői a Szaletly gasztronómiai élményének, ahol a kiváló alapanyagokból készült hagyománytisztelő ételek között akár egy Jókai-regény ihlette fogást is lesz lehetőség megkóstolni.

1146 Budapest, Stefánia út 93. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Szaletly

Koktél a homokban: Flava Beach

A belváros ékköveként ismert Flava Kitchen&More idén nyáron egy újabb fejezetet nyitott: júniustól a Kopaszi-gáton is várja vendégeit az oázishangulatot strandélményekkel megtoldó Flava Beach. A hűsölni vágyók legújabb budai paradicsomában a Flavától megszokott, nagyszerű minőségű komfortételekkel és jeges koktélokkal kényeztethetitek majd magatokat. A strandételek új dimenzióját megnyitó Flava Beach a nyár tökéletes választása, ha egy hosszú munkanap után lehűtenétek magatokat vagy remek hangulatban koccintanátok a barátokkal egy-egy Flava Spritz-cel a kézben.

1117 Budapest, Vízpart u. 3. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Flava Beach

Ha hűsítő nyári süteményekkel enyhítenétek a napközbeni hőséget: