Tündérszép mezítlábas kert csábít kikapcsolódásra a zalai dombok ölelésében

A dombjairól, gasztronómiájáról és buja erdeiről híres Zalában látnivalók számtalanja várja a felfedezést. A sok közül ilyen az a tavaly nyílt tündérszép kert, mely nemcsak az érzékszervekre, de testre, lélekre és egészségre is egyaránt jó hatással van.

Fotó: Végh Katalin

A Dunántúl egyre csak sokasodó mezítlábas kertjei és parkjai töretlen népszerűségnek örvendenek a nyári időszakban.

A dimbes-dombos Zalaegerszeg tavaly óta büszkélkedhet egy ilyen varázslatos mezítlábas – göcseji szójárás szerint meztéllábas – kerttel, ahol madárcsicsergős hangfürdővel és a lágyan hullámzó dombok látványával töltődhetünk fel.

Fotó: Végh Katalin
blank
Fotó: Végh Katalin

A Zalaegerszeg Ebergény városrészében található porta egy valóságos ékszerdoboz a természetben feltöltődni, megpihenni vágyóknak. A Táncoslapi Füves Porta és Meztéllábas Kertet ugyanis úgy alakították ki, hogy az ide érkezők minden érzékszervére hasson.

A kertben egyaránt van lehetőség megpihenni és a gyógynövények, illatozó levendula- és rózsabokrok látványában gyönyörködni.

blank
Fotó: Végh Katalin

A kert mezítlábas sétánya nyolcas számot formál, melyen kedvünkre sétálhatunk a fából, kőből, fenyőtobozból, üvegből kialakított felületeken. Az útvonalat mezítláb többször bejárva a különböző felületek közvetlenül hatnak az idegrendszerre.

Az előzetes bejelentkezés után látogatható kertben, a KertEst programok keretében hangulatos és családias koncerteket is tartanak, még teljesebbé varázsolva az itt eltöltött időt.

blank
Fotó: Végh Katalin

További információkat a kert Facebook-oldalán ide kattintva találtok.

A "Magyarország legszebb helyei" Facebook-csoportunkban még több csodálatos kirándulóhelyet találhatsz! Ha szívesen csatlakoznál, kattints IDE!

Ha a balatoni nyaralás alkalmával is felkeresnétek a környék mezítlábas ösvényeit: