6 mezítlábas park és ösvény a Balatonnál, ahol kikapcsolódhat az egész család

Ha különleges kikapcsolódásra vágytok, mikor a Balatonnál jártok, keressétek fel az egyik mezítlábas parkot és kertet a sok közül és frissüljetek fel a különleges ösvényeken tett sétával!

Mezítkáli – Mezítlábas Mászkáló Mindszentkállán

Mindszentkállán, a Petőfi Sándor utca és a Levendula utca sarkán idén immár hetedik éve várja a feltöltődni vágyókat a település mezítlábas parkja. A Mezítkáli a méltán nevezetes Kő fagyi? fagylaltozójától egy karnyújtásnyira vár benneteket, ahol lábbelik nélkül, különleges ösvényeket végigjárva kapcsolódhattok ki. A legkülönfélébb felületeknek köszönhetően kicsik és nagyok is megmasszíroztathatják itt megfáradt talpaikat, de ezen felül játékok is a kertbe látogatók rendelkezésére állnak.

8282 Mindszentkálla, Petőfi Sándor utca és Levendula utca sarka | Weboldal | Facebook

Fotó: Mezítkáli – Mezítlábas Mászkáló Mindszentkállán Facebook-oldala

Talpkaland, Mencshely

A család legfiatalabb tagjától a legidősebbekig, bárki számára tartalmas kikapcsolódással szolgál a mencshelyi Talpkaland. Nem árt tudni azonban, hogy a Talpkaland több is, mint mezítlábas park: egy olyan békés, balatoni hely, ahol természetközeli hangulatban tölthet el minőségi időt az egész család. A többi mezítlábas ösvényekhez hasonlóan a Talpkaland is remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt, amellett, hogy a különböző felületeken való sétálással az egészségeteket is támogathatjátok.

8271 Mencshely | Weboldal | Facebook

Fotó: talpkaland.hu

Mezítlábas ösvény, Csopak

Csopak egy korábban üresen álló területét hasznosították újra és az Ifjúság sétányon alakították ki a település mezítlábas ösvényét. Az itt kialakított szabadidőparkban található Kneipp-ösvény tökéletes a szabadidő aktív eltöltésére: kavicsos, köves, fenyőkérges, fakorongos, fenyőtobozos és többek között meggymagos felületen járva is próbára tehetik magukat az érdeklődők. A Kneipp-ösvényt ezenkívül szabadtéri sportoláshoz alkalmas eszközök, pihenőpontok és fejlesztő akadálypálya teszi teljessé.

8229 Csopak, Ifjúsági sétány 6.

blank
Fotó: csopak.hu

Talpalávaló, Nagyvázsony

Nagyvázson y is tartogat meglepetéseket a mezítlábas ösvények szerelmeseinek: a Talpalávaló mezítlábas és játszóparkban 40 különböző felület nyújt kikapcsolódást. A kellemes, nyugodt és családias környezetben minden korosztálynak van lehetőség feltöltődni, hiszen az ösvényen tett séta után logikai és ügyességi játékok, készség-, egyensúly- és mozgáskoordinációt fejlesztő játékok várnak itt rátok 1500 négyzetméteren.

8291 Nagyvázsony, Kinizsi Pál u. 34. | Weboldal | Facebook

Ha felfedeznétek a Balaton-felvidék bájos falvait és rejtett kincseit:

Kneipp-pihenő, Balatongyörök

Balatongyörökön, közvetlenül a Balaton partján, platánfák árnyékában kapott helyett a Kneipp-pihenő. Az ösvény az itt található Csónakháztól indul, ahol egyaránt található vizes és száraz taposó, valamint testet-lelket nyugtató gyógynövényszigetek is. A 800 méteres sétányon egészen a strandbejáratig juthatunk el, de a padoknak köszönhetően pihenni, a játszótérnek hála pedig a felesleges energiákat levezetni is van lehetőség.

8313 Balatongyörök, Böngyér utca 1.

blank
Fotó: balatongyorok.hu

Mezítlábas ösvény a Szántódpusztai Majorságban

A tavaly decemberben a nagyközönség előtt is megnyitott Szántódpusztai Majorság rövid idő alatt a település és a környék pezsgő központjává vált. Köszönhető ez annak, hogy a majorban programok, attrakciók és látnivalók számtalanja áll a látogatók rendelkezésére, akik így elmerülhetnek a majorság mindennapjaiban. A tematikus játszótér mellett kicsik és nagyok nagy örömére egy tapogatóállomás és Kneipp-ösvény is kialakításra került, ahol tapintás útján fedezhetitek fel a különböző anyagokat és felületeket.

8622 Szántód, Szántód puszta | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: szantodpuszta.hu

Ha a mezítlábas ösvények után a Káli-medence felfedezésére indulnátok: