Lenyűgöző panoráma tárul elénk a Mecsek természetes kilátóteraszáról

Sokak szerint a Nyugat-Mecsek legszebb túraútvonalát rejti a Jakab-hegy, ahol az Oroszlánkirály ikonikus jelenete elevenedik meg a szemünk előtt a hegység különleges sziklaformációját látva.

Zsongor-kő, Mecsek, kirándulás, Jakab-hegy
Fotó: László Orsolya

Körtúránk az Éger-völgyből indul és oda is tér vissza közel 12 kilométer és 400 méter szintkülönbség megtétele után. A fennsíkra vezető barangolásunkat tavak, források és varázslatos panorámák színesítik, végül hamarosan a Zsongor-kő sziklakilátójához jutunk.

Zsongor-kő, Mecsek, kirándulástipp, Pécs
Fotó: László Orsolya

A kirándulók biztonsága érdekében korláttal határolt szikláról lenyűgöző kilátás nyílik: a Jakab-hegy lábához épült Kővágószőlőst, a Dráva-síkot, de még a Villányi-hegység nyugati csúcsát is látni lehet innen.

Zsongor-kő, Mecsek, Pécs, túra, kilátó, pamorámaterasz
Fotó: László Orsolya

A helyszín azonban nem csak kinézete miatt beszédes: a helyi legenda szerint ugyanis a törökök elől menekülő Zsongor és kedvese innen vetette le magát a mélybe, így a fogság helyett végül a halált választották.

Osszátok meg velünk saját készítésű fotóitokat a "Magyarország legszebb helyei" Facebook-csoportunkban, amelyhez ITT tudtok csatlakozni.

A Mecsek másik ikonikus helyszínét is érdemes felkeresi: