Íme a legjobb programok a héten a Balaton partján – 2024. június 3-9.

Hétről hétre temérdek program vár benneteket a Balaton partján 2024-ben is. Koncertek, bulik, túrák, kiállítások, családi programok – ezek közül válogattunk nektek.

Zenei Kalandozások Hévízen (2024. június 5., 6.)

Júniusban hat alkalommal koncertek várnak titeket Hévízen a Zenepavilonban és a Sétáló utcán.

Facebook-esemény >>

Tűzgyűrű túra a Badacsonyon (2024. június 7.)

3,5 millió éve kataklizma volt ezen a területen, mely akkor nem is így nézett ki. Milyen volt az az ősföldrajzi környezet? Volt-e akkor Balaton? Milyen kőzet építi fel a hegyet? A szó szoros értelmében valóban tanúhegy a Badacsony? Kik voltak az első szőlőültetők a vidéken? Megannyi izgalmas kérdés! Kíváncsi vagy a válaszra? Túrázás közben mindenre fény derül.

Facebook-esemény >>

balatoni programok 2024 június
Fotó: László Orsolya

Élményfestés // Art Kuckó, Siófok (2024. június 7.)

Siófokon az Art Kuckóban – bent vagy kint a szabadban – festhettek. A programon való részvétel semmilyen előképzettséget nem igényel.

Facebook-esemény >>

Feel:It Summer’24 // Balaton Klub, Balatonföldvár (2024. június 7.)

Az idény első Feel:it összejövetele a balatonföldvári Balaton Klub-ban kerül megrendezésre, mely festői környezetben, közvetlen balatoniparti panorámával kápráztat majd el titeket, mialatt a hűs italokat és a melengető zenéket élvezhettek egymás társaságában.

Facebook-esemény >> 

Kora nyári kutyás barangolás a Balaton-felvidéken (2024. június 7–9.)

Kutyás hétvégére invitálnak benneteket a Balaton-felvidékre akkor, amikor még nem indult be igazán a nyári szezon a Balatonon. A hétvége során túrázhattok a Keszthelyi-hegységben, gyönyörködhettek bazaltorgonákban, sétálhattok a Kis-Balatonnál, és csobbanhattok akár a Keszthelyi kutyastrandon is.

Facebook-esemény >> 

Országos Kéktúra – Tanúhegyek ösvényein a Balaton felvidéken (2024. június 8.)

Tapolca festői óvárosából indulva fedezhetitek fel a bazaltorgonáiról is híres Szent György-hegyet, szőlőültetvényeit és tüneményes présházait, Szigligetet és a balatoni medence fölé magasodó, impozáns várát, majd az Avasi templomromot is, mielőtt az Antal-hegyi szőlősföldek szélén besétálnátok Badacsonytördemicre.

Facebook-esemény >> 

programok balaton június 2024
Fotó: Szuditsch Péter

Két keréken a Káli-medence nyugati részében (2024. június 8.)

A Balaton-felvidék egyedi hangulatú tájegységét fedezhetitek fel a kerékpáros túra során, a festői fekvésű Káli-medence Nyugati részét, annak megannyi természeti csodájával.

Facebook-esemény >> 

Daytime Techno at Balaton // Bánya Kert, Salföld (2024. június 8.)

Idén kezdjétek a nyarat technoval a Balcsin, a Bánya Kertben.

Facebook-esemény >> 

Nyárnyitó pincejárás és koncert // Horváth Borház, Tagyon-hegy (2024. június 8.)

Pincejárás, borkóstoló és a nap zárásaként fergeteges koncert vár rátok a Horváth Borháznál. Igazi ellazulós, táncolós, nótázós és barátkozós maradandó élményszerzés.

Facebook-esemény >>

Bortúra a Csobáncon (2024. június 8.)

Pincéről pincére járva, borkóstolás és túrázás egyvelegét gyúrták össze számotokra. Családi pincészetek finomabbnál finomabb borait ismerheted meg, lenyűgöző látvány kíséretében.

Facebook-esemény >>

Egy kirándulás mindig szuper balatoni program: 

Nyitott pincék napja Balatongyörökön (2024. június 8.)

2024-ben is kinyitják a balatongyöröki pincéket. Látogassatok el ide és ízleljétek meg a balatoni borokat.

További infók >> 

Pogány Induló LIVE // Plázs Siófok (2024. június 8.)

Az MVM Dome után először, újra nagyzenekarral áll színpadra Pogány Induló Siófokon, a Plázson.

Facebook-esemény >>

További izgalmas programok Siófokon: 

More Than You See – Beate Winkler // Művészetek Háza, Veszprém (egész héten)

A veszprémi Művészetek Háza Várgalériája ad otthont június 19-ig Beate Winkler alkotóművész és emberi jogi politikus alkotásainak. A most látható More Than You See tárlat a személyes és társadalmi változások kezelését helyezi fókuszba. Az alkotó tudatosan nyúl az évszázadok óta velünk élő anyagokhoz, a kézzel készített papírhoz és a színes tintákhoz, módszerét a változás irányított és szabad folyamatai formálják. A látogatók a kiállítás elején maguk is megfogalmazhatják az új társadalmi összetartozással kapcsolatos reményeiket, hogy azok később installálásra kerüljenek.

Tovább az eseményre >>

További izgalmas kiállítások a Balaton partján: 

Évgyűrűkben őrzött történetek – Magyarország fáinak titkos meséi // Folly Arborétum (egész héten)

Május elejétől egészen november végéig a badacsonytomaji Folly Arborétum szolgál otthonául Kállai Márton, André Kertész-nagydíjas fotóriporter kiállításának. A három éven át készülő fotósorozat képei a kiállítótérben, az étteremben, valamint két helyszínen a kertben tekinthetők meg. A Évgyűrűkben őrzött történetek c. kiállítás nemcsak az ország valamilyen szempontból nevezetes fáit, legérdekesebb faegyedeit mutatja be, de egyben tiszteleg az egy helyben eltöltött hosszú élet előtt is.

Tovább az eseményre >>