Ingyenes, nyárváró programkavalkáddal pezsdül fel a siófoki Nagystrand

Idén a Nagystrand ad csodálatos panorámás helyszínt a Pünkösdi Szezonnyitónak május 17. és 20. között, Siófokon.

Fotó: Siófok Guide

Színes, családi programokkal, neves koncertfellépőkkel, helyi zenekarokkal, légi bemutatóval, óriás akadálypályával, balatoni borokkal és gasztrovásárral, valamint számtalan szabadidős lehetőséggel készül Siófok az ünnepi hétvégére.

A festői Balaton-parti terület még a strandszezon előtt megtelik élettel és színes forgatag várja majd az érdeklődőket.

Ingyenes koncertek a Balaton-partján

A szezonnyitó változatos zenei programjai ezúttal a Plázs megújult nagyszínpadán kapnak helyet. Pénteken egy siófoki zenekar, a The Freakend, majd a Blahalouisiana, szombaton a Hooligans, vasárnap pedig DJ Dominique bemelegítése után a TNT zenekar ad ingyenes koncertet, de fellép a hétvégi programesőben az Iszkiri Zenekar, Tompeti és Barátai és Füredi Niki is a legkisebbek örömére.

Fotó: Siófok Guide

Az eseménysorozat különlegessége, hogy szombat délelőtt 10 és 11 óra között régi időket idéző felvonulással érkezik a Millennium Parkból a Nagystrandra a pünkösdi ünnepi díszmenet, lovas huszárok vezetésével, Siófok város vezetőivel, meghívott vendégekkel, testvérvárosok küldöttségeivel és civil szervezetek sokszínű résztvevőivel.

Szombaton az ünnepi megnyitó keretében díjátadások, a Balaton Táncegyüttes és az Országos Ifjúsági Néptánctalálkozó együtteseinek műsora, a Siófoki Férfi Dalkör fellépése színesíti a délelőtti programsorozatot, délután pedig táncbemutató, bűvészshow és gyerekkoncert várja a kicsiket és a nagyokat.

Légi bemutató, autókiállítás és családi programkavalkád

Lélegzetelállító programnak ígérkezik a vasárnapi helikopteres légi bemutató a víz felett, pünkösdhétfőn pedig a Reménység Alapítvány jótékonysági programja, színes családi egészségnapja koncertekkel, sport- és állatbemutatóval tölti meg a strandot.

blank
Fotó: Siófok Guide

A szezonnyitón a családokat az óriás ninja-akadálypálya, kreatív műhely, bűvészshow, óriáskerék és hagyományőrző bemutatók forgataga, míg a felnőtteket az autókiállítás varázsolja majd el a panorámás helyszínen.

A remek ízekről és italokról hangulatos gasztroudvar gondoskodik, a tudatos életmód jegyében az esemény partnereinek jóvoltából sportbemutatók, szűrővizsgálatok, tanácsadások és egészségnap is színesíti a siófoki pünkösdi hosszúhétvége programját.

Az eseményről további részleteket Siófok weboldalán ezen a linken és a Siófok Guide Facebook-oldalán ide kattintva találtok.

Ha belekóstolnátok a Balaton májusi programkavalkádjába: