Május utolsó hétvégéjén ingyenes bábfesztivál ünnepli a gyerekeket a Népligetben

Május 25-én és 26-án gyerekzsivajtól lesz hangos a Népliget Mutatványos tere, ugyanis a kőbányai gyereknap részeként megrendezik a vadiúj Ujjé, a Ligetben, nagyszerű! elnevezésű ingyenes bábfesztivált.

Fotó: Ujjé, a Ligetben nagyszerű – vásári bábjátékos fesztivál

A vásári hangulatot idéző rendezvény ötlete a bábműfaj mesterénak, Kemény Henrik Kossuth-díjas művésznek állít emléket. A palacsintasütővel hadonászó Vitéz László történeteinek megálmodója gyermekként szinte a Mutatványos terén nőtt fel, így esett a választás az ismert közparkra.

Fotó: Ujjé, a Ligetben nagyszerű – vásári bábjátékos fesztivál

12 produkcióval várják a családokat: a gyermekek többek között az igazságosztó Vitéz László kalandos történeteivel ismerkedhetnek meg, de Patkó Bandi legendáját is megnézhetik egy hamisítatlan kesztyűsbáb-előadás keretében.

blank
Ujjé, a Ligetben nagyszerű – vásári bábjátékos fesztivál

A színpadi produkciók mellett a vásári bábjátékosok, zsonglőrök és gólyalábasok varázslatos világába csöppenhetünk. Megmérettethetjük magunkat a betyárhétpróbán vagy a felhővadászaton, valamint kézműves foglalkozásokon készíthetjük el saját bábjainkat, és még saját képregényt is rajzolhatunk.

Esténként az idősebb generációt élő zenével kísért, pajzán népmesékből összeállított, felnőtt bábelőadásokkal várják a színpad elé. További részleteket a mesefesztivál weboldalán találtok.

Május végén nem lesz hiány programokból, látogassatok el a főváros Múzeumkertjébe: