40+ szenzációs hétvégi és gyereknapi program Budapesten és környékén – 2024. május 23-26.

Változatos hétvégi programok várnak benneteket Budapesten ezen a héten is. Az események közt találtok koncertet, fesztivált, sétát és gyereknapi programokat is.

Többnapos hétvégi programok Budapesten és környékén

Tavaszi Margó Irodalmi Fesztivál // Kristály Színtér (2024. május 23-25.)

Május 23-25. között ismét igazi margós fesztiválhangulattal várnak benneteket a margitszigeti Kristály Színtéren, ahol a legizgalmasabb könyvújdonságok dedikálással egybekötött bemutatóin, zenés irodalmi esteken, koncerteken és akár kedvenc podcastműsoraitok élő felvételein is részt vehettek.

Weboldal >>

16. Belvárosi Fesztivál PIKNIK (2024. május 24-25.)

Két napon át három helyszínen számos ingyenes koncerttel várnak titeket a belvárosban.

Részletes program >> 

MBH Bank Gourmet Fesztivál // Millenáris (2024. május 24-26.)

Május 24. és 26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra” a Millenárison. A MBH Bank Gourmet Fesztivál minden évben egy központi témát tűz a zászlajára: ezúttal a női energiák uralják majd a gazdag kínálatot. Míg tavaly az új generáció került középpontba, idén a női energiákra fókuszál a Gourmet Fesztivál. A nők, ha úgy tetszik, „felrázzák” ezt a területet, érzékenyen reagálnak a környezeti és társadalmi kérdésekre, egyre nagyobb szerepet vállalnak a gasztronómiában, továbbá fókuszba helyezik a fenntarthatóbb és színesebb jövőt.

Weboldal >>

hétvégi programok Budapest
Fotó: Gourmet Fesztivál

dm Gyereknap 2024 // Vasúttörténeti Park (2024. május 25-26.)

Vonatimádóknak szinte kötelező program ellátogatni a Vasúttörténeti Parkba május 25-26-án, ráadásul színes programkavalkád is jár majd a vonatos élmények mellé. A színpadon a gyerekek kedvenc előadói váltják egymást, ott lesz az Apacuka zenekar, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Kovácsovics Fruzsina, Kalap Jakab, mindeközben tucatnyi helyszínen lehet bekapcsolódni az élményprogramokba.

Facebook-esemény >>

Ingyenes bábfesztivál is lesz a hétvégén:

Múzeumok Majálisa (2024. május 25-26.)

A Múzeumok Majálisa ideje alatt a Magyar Nemzeti Múzeum épülete és kiállításai díjmentesen látogathatók. Az intézmény parkjában a Tandem-Fényképezés és kerékpározás szabadtéri fotókiállítás kapott helyet, amely a kerékpáros kultúra közel másfél évszázados történetébe ad betekintést. A sátrakban pedig közel 80 múzeummal ismerkedhettek meg az ország minden szegletéből.

Facebook-esemény >>

Budapesti programok csütörtökön (2024. május 23.)

10 éves az Akvárium Klub Terasz

Május 8-tól visszatért a 10. születésnapját ünneplő Akvárium Klub egyik legjobban várt programsorozata, ahol minden szerdán és csütörtökön különleges zenekarok és DJ-k színesítik a hétköznap estéket a belváros közepén, az Akvárium Teraszon.

Facebook-esemény >>

Bowie Acoustic – Kívánságkoncert // Vírus Café

Izgalmas koncertre készül a David Bowie dalait akusztikus formában előadó Cosmic Maze duó, ahol az lesz az érdekesség, hogy a műsort teljes egészében a nézők szavazhatták meg.

Facebook-esemény >>

Csinibaba Táncdalfesztivál // Budapest Park x Katona József Színház

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén visszatér a Budapest Park és a Katona József Színház közös produkciója! Május 23-án ismét tanúi lehetünk a koncert és a színház határmezsgyéjén létrejövő különleges estének, melynek alapját a Csinibaba című film betétdalai és a 60-as évek táncdalai adják.

Facebook-esemény >>

budapesti programok 2024 május
Fotó: Budapest Park

Pénteki programok Budapesten és környékén (2024. május 24.)

Esti séta a Ligetben – Sötétség és fény játéka 

Ha romantikus, péntek esti programot kerestek, jó szívvel ajánljuk a Liget Budapest vezetett, esti sétáit. Minden péntek este 19:30-tól sétavezető kalauzol benneteket az esti fényekkel megvilágított Városliget épített műalkotásai – a Millennium Háza, a Magyar Zene Háza és a Néprajzi Múzeum – között, érdekességek számtalanját felfedve az érdeklődők előtt. Indulás előtt egy pohár welcome drinkkel is kedveskednek a séta résztvevőinek.

Facebook-esemény >>

A. Mozart: Requiem // Szent István Bazilika 

Május 24-én, pénteken egyedülálló helyszínen csendül fel Mozart egyik legismertebb alkotása: az ETUNAM Vegyeskar és a Solti Kamarazenekar tolmácsolásában hallhatja a zenekedvelő közönség a zeneszerző utolsó darabját a Szent István Bazilika lenyűgöző miliőjében. A hangverseny este 8 órakor kezdődik.

Tovább az eseményre >>

Egy hangulatos kert felkeresése is szuper hétvégi program lehet:

Marcelito Pomoy, a „kettős hangú” világsztár Budapesten // Tüskecsarnok

A mélyen hangzó baritontól, a mezzoszoprán magasságig emelkedik a filippínó világsztár, Marcelito Pomoy hangterjedelme, egyedülálló, a poptól az operáig számos műfajt felölelő, kettős hangú éneklési stílusa a szegénységből emelte őt a világ nagy koncerttermeibe. Az America’s Got Talent zsűrijét elbűvölte, ahogy a Szépség és a Szörnyeteg duettjét egymaga énekelte, most végre a hazai közönség is megismerheti a „férfi díva” unikális előadását. Marcelito május 24-én a Tüske Csarnokban lép fel, a műfajokon átívelő Ultimate Show sztárvendégeként.

Facebook-esemény >>

A.K.T. Színésznőzenekar // IF Cafe Jazz Club

Kuplékkal, sanzonokkal és sok vidámsággal vár benneteket az A.K.T. Színésznőzenekar a Ráday utcában.

Facebook-esemény >>

The GetNos – Rolling Stones tribute // Muzikum

A The GetNos a Rolling Stones legrégebbi, egyúttal legújabb magyarországi reinkarnációja. A banda számos klubbulin és szabadtéri rendezvényen bizonyította: a Rolling Stones zenéje ma is képes megmozgatni az embereket. A repertoár tartalmazza a nagy slágereket, de május 24-én a Muzikumban a banda új kuriózumokkal is előrukkol.

Facebook-esemény >>

Péntek esti kincskeresés:

Lead Zeppelin // Kertem

A Led Zeppelin számait játszó tribute együttes ezúttal egy extra kibővített settel érkezik a Kertembe. Előttük egy Mr. Big tribute, a Sister BIG lép színpadra.

Facebook-esemény >>

Beat On The Brats 2020’s indie party // Úri Muri

Egy full kortárs indie buli az Úri Muriban. Ahol bebizonyítják, hogy az aktív nagyöregeken kívül (Foals, AM, Vampire Weekend, …) vannak kiváló fiatalabb zenekarok, akik több figyelmet érdemelnek.

Facebook-esemény >>

Szombati programok Budapesten és környékén (2024. május 25.)

Újbuda születésnapja

Idén is eljött az év legnagyobb ünnepe Újbudán, ahol egy pezsgő hangulatú születésnapi partyra várják a városlakókat a Feneketlen-tó partján. A színpadon olyan zenei csemegék lépnek fel, mint a Carson Coma, de a The Carboonfools és Király Viktor fellép, hogy még színesebbé tegyék a hangulatot. A gyerekek sem maradhatnak ki a mókából: délelőtt Farkasházi Réka és a Tintanyúl gyerekzenekar szórakoztatja a legkisebbeket, valamint Singh Viki is színpadra lép Disney-dalokkal, hogy a kicsik is átélhessék a zene varázsát. Az édesszájúak, ne hagyják ki a születésnapi tortát, amit mindenki megkóstolhat!

Facebook-esemény >>

Gyereknap a Zöld menedékkel // Kertünk bár és kilátó, Vác

Szeretettel várnak mindenkit 2024. május 25-én a Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány gyereknapjára, mely a Kertünk bár és kilátóban kerül megrendezésre. Egész napos programokkal, akadályversennyel, több állomásos kvízzel, tombolával, kutyás bemutatóval készülnek.

Facebook-esemény >>

Gyereknapi piknik Józsefvárosban

Játékos programokkal készül a gyerekeknek a Józsefvárosi Önkormányzat május 25-én, szombaton 10-től 16 óráig a Teleki téren. A nap során ingyenes zenés műsor, interaktív ökohangszer-bemutató, moldvai táncház, aszfaltkrétázás, újrahasznosítós kreatív műhely, népi ügyességi és logikai játékok, sportvetélkedő és egy speciális zsonglőrjátszóház is várja a kicsiket. A programokon profi animátorok és alkotók foglalkoznak a résztvevőkkel. A nagy játékok után pedig piknikplédeken és babzsákokon pihenhetik ki magukat a gyerekek.

Facebook-esemény >>

Gyereknap a Tündérkertben // Soroksár

Színes színpadi programok, kirakodóvásár, kézműves foglalkozás, óriás trambulin, ugrálóvárak, arcfestés, állatsimogató, pónilovaglás, kresz-park, biciklovak, ninjapálya, logikai játékok, rodeó foci, lufihajtogató bohóc és még megannyi meglepetés és vidámság várja a kicsiket és a nagyokat a soroksári Tündérkertben.

Facebook-esemény >>

Nyakas-hegyi Borangoló

Ha május utolsó szombatja akkor már hagyományosan Nyakas-hegyi Borangoló Tökön! Mi várható idén: 16 nyitott pince a Nyakas-hegy településeiről; 2 kilométeres, gyalogosan kényelmesen körbejárható túraútvonal hegyen-völgyön; Nyakas-hegyi termelők legízletesebb borai; ízletes gasztokínálat 4 helyszínen; színes zenei- és gyermekprogramok; pécsétgyűjtés ajándéksorsolással, lovaskocsikázás stráfkocsikon hegyen-völgyön, ingyenes belépés.

Facebook-esemény >>

Budajenői Nyárindító Piknik

Május 25-én ismét megrendezésre kerül a Budajenői Nyárindító Piknik, a Magtár területén, sok-sok gyereknapi mókával, főzőversennyel, szuper dj-kel és a legjobb food truckokkal.

Facebook-esemény >>

Nagy Budapesti Kultúrzsibi | Szimpla Kert

Ha a Vintage Légy-Ott alkalmával sikerült beszereznetek kedvenc ruhadarabjaitokat, érdemes lesz május 25-én is a Kazinczy utcába látogatni. A Nagy Budapesti Kultúrzsibi alkalmával ugyanis bolhapiacos vásári hangulatba csöppenhettek és kereshetitek az újabb különlegességeket a régi holmik és használt kincsek között.

Tovább az eseményre >>

Szeder piknik – koncert, hangutazás, jam

Egy különleges titkos piknikre vár titeket a Szeder a Római-fürdőn egy gyönyörű magánkertben. Lesz sámándobos, hangtálas, énekes hangutazás, piknik, Szeder-koncert és közös zenélés is a tűz körül.

Facebook-esemény >>

Több múzeum ingyenesen látogató ezen a hétvégén is:

#borozzOtt // Törökhegy-dűlő, Vác

#borozzOtt május 25-én, 17 órától, Vác történelmi szőlőhegyén, a Felső-törökhegyi út legvégén, a szőlőben! Egy „új” váci borászat bemutatkozásával indul a szezon: a Törökhegyi Családi Borászat csak a #borozzOtt-on számít újnak; évtizedek óta termelnek szőlőt és készítenek borokat, de itt, a szőlőben most először mutatják meg a Törökhegy egy másik arcát! A Lingvay Pincészet is hoz néhány újdonságot. A helyhez legjobban illő zenékkel idén is djBirdy nyitja a szezont!

Facebook-esemény >>

Szentendre Digital Sunset w/ Low Contrast // Kacsakő Bisztró, Szentendre

Low Contrast különleges DJ-szettjeivel és magával ragadó stílusával gondoskodik arról, hogy a délután/este minden percét élvezzétek a Kacsakő Bisztró különleges szabadtéri helyszínén! Merüljetek el az organic, melodic és progressive house zenében, amely garantáltan felejthetetlen élményt fog nyújtani.

Facebook-esemény >>

gyereknapi programok Budaptesten 2024-ben
Fotó: Kacsakő Bisztró Facebook

Nyitott Főzdék Napja // több helyszínen 

Május 25-én ismét szélesre tárják kapuikat a magyar kisüzemi sörfőzdék és bepillantást engednek a nagyközönségnek a sörfőzés rejtelmeibe. Az eseményen részt vevő főzdék országszerte változatos programokkal, főzdetúrákkal és természetesen sörkóstolókkal várják a folyékony kenyér szerelmeseit.

Weboldal >>

OperaCinema // Erkel Színház

Május 25-én a legnagyobb magyar színészsztárok részvételével érkezik az Erkel Színházba az OperaCinema. Az opera és a film keveredik ebben a teljesen újszerű, úttörő produkcióban, mely nemcsak szórakoztat és elkápráztat, de mindezt úgy teszi, hogy az opera műfaját eközben újszerű módon mutatja be. A színpadon zenekar és énekművészek, a filmvásznon olyan csillagok, mint Csuja Imre, Pokorny Lia, Ötvös András és Bogdányi Titanilla.

Tovább az eseményre >>

Braindogs // KOBUCI

Tom Waits zseniális számai, zenéje, őrülete a Braindogs jóvoltából ismét a Kobuci színpadán. A zenekar a zenész egyik születésnapján egyszeri tisztelgésként indult, de olyan elsöprő sikere volt mind a közönség, mind a résztvevők részéről, hogy azóta évente megismétlik az örömzenélést.

Facebook-esemény >>

Fekete Zaj x Bestiarium // A38

Az este folyamán 2 teremben váltva zajlanak majd az események: sok-sok koncert és egy könyvbemutató beszélgetés is vár rátok. Az esemény célja a találkozáson túl a 15 éves Fekete Zaj támogatása is – a belépőkből befolyt összeget az idén 5 napos fesztivál programjának színesítésére fordítják.

Facebook-esemény >>

MOME ZAJ 2024/II

A Mome Zaj május 25-én fülcsemegézni invitálja a nagyérdeműt. A hajnalig tartó ropogást live és dj szettek garantálják. Az ifjú titánoktól az igazi veterán harcosokig képviseltetik magukat a gombtekergetők.

Facebook-esemény >>

Vasárnapi, gyereknapi programok Budapesten 2024-ben

ReMarket – Közösségi bolhapiac és vásár // Budafok

Az Industrial Lamp Budapest a hónapban két alkalommal is megnyitja udvarát. Május 20-án és 26-án 9-17 óra között a retro, vintage, mid century, népi, ipari, antik bútorok mellett most is számíthattok egyedi holmikra, baráti áron beszerezhető ruhákra, könyvekre, dekor, és háztartási dolgokra, melyet a privát árusok kínálnak.

Facebook-esemény >>

gyereknapi programok 2024 Budapest
Fotó: Industrial Lamp Budapest Facebook

Gyereknap és Hősök Napja a Budai Várnegyedben

A Csikós udvar és a Budavári Lovarda izgalmas családi programokat kínál május 26-án, gyermeknap és Hősök Napja alkalmából. Az érdeklődőket egész napos tüzérségi pont és élő történelemóra várja, ahol interaktívan tanulhatnak a múlt eseményeiről és szereplőiről. A Budavári Lovardában különböző foglalkozásokon vehetnek részt a kicsik és a nagyok egyaránt.

Facebook-esemény >>

Gyereknap a Virág Benedek Házban

Gyermeknap alkalmából a Virág Benedek Ház átalakul egy nagy alkotó játéktérré. Várnak minden kicsit és nagyot, aki szeretné kipróbálni magát a kézműveskedésben, papírvirágot hajtogatna, zajkeltőt, karkötőt vagy akár textiljátékokat készítene. A nap folyamán lehetőség nyílik olyan különféle játékok, mint ördöglakatok, billenőtáblás játékok, és egyéb ügyességi játékok kipróbálására is.

Facebook-esemény >>

Régi Idők Gyereknapja és II. Újpesti Oldtimer Találkozó // Szent István tér

A Régi Idők Gyereknapja ezúttal is egy időutazással egybekötött szórakozásra invitálja a családokat az újpesti Szent István térre, ahol nem lesz hiány remek programokból és koncertekből sem. Ha már időutazás, akkor idén sem maradhat ki az Újpesti Oldtimer Találkozó, ahova idén is begurulnak az elmúlt évtizedek legszebb járgányai.

Facebook-esemény >>

Próbáljátok ki az ország legnagyobb kresz-parkját:

„Szárnyaló” Gyereknap a Hunyadi téren 

Május 26-án a Hunyadi téren egész napos ingyenes programokkal ünnepelhetjük a gyermekeket. A színpadon fellép a Mintapinty Zenekar, Marica Bábszínháza, Kalimpa Színház, rajzfilmslágerekkel készül a KVVK kórus. A zenés programok mellett madarászbemutató, állati jóga, kézműves foglalkozás, arcfestés várja a családokat.

Facebook-esemény >>

Müpa Gyereknap

A Müpa vasárnaponkénti Cifra Palotája hatalmasra nő gyermeknap alkalmából. Zenék, mesék három színpadon; bent a Müpában és kint szabadtéren is rengeteg kreatív és zenés foglalkozás vár minden gyermeket és gyermeklelkű felnőttet, akik a „vattacukor-élmények” helyett aktívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni ezt a napot.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Müpa Budapest

Lánchíd-piknik

Ünnepeljetek a Lánchídon május 26-án, a második Lánchíd-pikniken! Gyereknap alkalmából a Lánchíd pesti oldalán felállított színpadon zenés, interaktív gyerekműsorok lesznek, emellett szabadtéri programokra, koncertekre és óriásbuborék-show-ra is számíthattok. Az utcazene hangulatot a Dalos-pont zenészei hozzák el, élőzenével kísérik az ünneplést.

Facebook-esemény >>

Kertvárosi Gyereknap 2024 // Erzsébetligeti Színház

A színpadon egymást követik a gyerkőcöknek szóló ingyenes programok: bábszínház, koncertek, bohócműsor gondoskodik az egész napos vidámságról. A ligetben pedig kirakodóvásár, vidámpark és sok-sok gyerekfoglalkozás lesz, de bemutatkoznak az egész évben itt működő tanfolyamok gyerekfellépői is.

Facebook-esemény >>

Lurkócia Városi Gyereknap // Czóbel Park, Szentendre

Egy napra újra megalakul Lurkócia gyerekállam, ahol a gyerekek minisztériumokat járhatnak végig. Az állomásokon pecséteket gyűjthetnek, azok között, akik mindet összegyűjtötték és a gyűjtőlapot is bedobták a dobozba, értékes nyereményeket sorsolnak ki. Ezen túl táncbemutatókkal, koncertekkel és más színes programokkal is várják az érdeklődőket.

Facebook-esemény >>

További izgalmas programok a Dunakanyarban:

Tücsök és bogár – monotípia workshop a MűvészetMalomban // Szentendre

A kreatív múzeumi délelőttön színekkel és formákkal kísérletezhetnek az érdeklődő családok. Megfigyelhetitek a műalkotások különleges felületeit, érdekes motívumait, jellegzetes színeit. Megismerhetitek a múzeum egyik legszínesebb, legjátékosabb, legszélesebb és leghíresebb festményét, Korniss Dezső Tücsöklakodalmát. A grafika és a festészet képi világát is megidéző monotípia technikájával alkothattok tücsköt, bogarat és megannyi apró élőlényt.

Facebook-esemény >>

Városi kódfejtés – Palotasztorik az Andrássy útról 

Ha mindig is városi detektív szerettél volna lenni és szívesen játszanál nyomozósat a fővárosban, május 26-án az Imagine vezetett sétáján itt a vissza nem térő lehetőség! A 2,5 órás programon a város egyik legelegánsabb útja, az Andrássy út fedi majd fel titkait, és nyomolvasós séta keretében keríti kézre a legapróbb részleteket. A séta az Írók Boltja elől indul és az úri világ részleteiről mesél gazdag díszítőfestésekkel és némaságra ítélt kőszobrokkal kéz a kézben.

Tovább az eseményre >>

Vagyunk lakói – tábortűzi éneklés Cseh Tamás dalaiból // Három Holló

Tábortűz nélküli tábortűzi éneklés Vecsei H. Miklóssal és Cseh Andrással vasárnap 19 órától a Három Holló nagytermében.

Facebook-esemény >>