20+ remek program a pünkösdi hosszú hétvégére a Balaton partján

Ha a pünkösdi hosszú hétvégét a Balatonnál tervezitek tölteni, csokorba gyűjtöttünk nektek számtalan programot és többnapos fesztivált, amivel kikapcsolódhattok és feltöltődhettek.

Jóga a fedélzeten! (2024. május 17.)

Május 17-én, pénteken a hosszú hétvége méltó indításaképp egy különleges helyszínen jógázhattok a lemenő nap fényében. A Jóga a fedélzeten! esemény keretében eltávolodhattok a világ zajától éppúgy, mint a Balaton partjától, hiszen a különleges eseménynek a Siófokról induló Badacsony katamarán ad otthont. Kezdőknek és gyakorlott jógásoknak is tökéletes alkalom a kikapcsolódásra.

Facebook-esemény >>

Fotó: Balatoni Hajózási Zrt. Facebook-oldala

Pezsgős villásreggeli a Mandillában | Köveskál (2024. május 17-20.)

Rendhagyó pünkösdi hétvégére készül Köveskál mediterrán ékszerdoboza, a Mandilla. Május 17. és 20. között a szokásos nyitvatartáson túl, 8 és 11 óra között pezsgős villásreggelivel várják ugyanis a Balaton-felvidékre érkező ínyenceket. Ha valahol, akkor a mediterrán ízvilággal és mesés terasszal megáldott Mandillában méltóképp indíthatjátok nemcsak a reggelt, de az ünnepi hosszú hétvégét is, hogy aztán újult erővel fedezhessétek fel a környék kincseit.

Fotó: Mandilla

XXII. Balatoni Hal- és Borünnep | Balatonfüred (2024. május 17-20.)

A balatonfüredi Tagore sétány a pünkösdi hosszú hétvége alkalmából megtelik élettel: otthona lesz a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Balatoni Hal- és Borünnepnek. A nagyszínpadon a négy nap alatt egymást váltják majd a kiváló előadók és zenekarok, a gyerekeknek pedig játszóparkkal készülnek.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Balatoni Hal- és Borünnep Facebook-oldala

Pünkösdi Piknik | Hévíz (2024. május 17-20.)

A pünkösdi hétvége négy napja alatt Hévízre is különösen érdemes lesz ellátogatni, hiszen programok számtalanjával örvendeztetik meg a városba érkezőket. A péntek esti Holdfényfürdő után belevethetitek magatokat a kirakodóvásárba a Rákóczi utcán, de remek koncertekre is számíthattok a négy nap alatt.

Facebook-esemény >>

Pünkösdi programok Tihanyban (2024. május 17-20.)

A Balatonnál tett pünkösdi pihenés során legalább annyira érdemes lesz felkeresni Tihanyt, hiszen programok számtalanjával örvendeztetik meg a kikapcsolódni vágyókat. Ha elszakadnátok a hétköznapoktól és átadnátok magatokat Tihany vendégszeretetének, a település vendéglátóhelyei panorámás reggelikkel, remek ebédekkel és különleges programokkal várnak benneteket.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Hello Tihany Facebook-oldala

III. Kőfeszt – A szabad táncház | Káli-medence (2024. május 17-20.)

A Káli-medence öt településén idén pünkösdkor sem marad el a nyugalom fesztiválja. A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Kőfeszten ezúttal is ingyenes, családbarát programok sokasága, könnyű-, komoly- és népzenei koncertek, kiállítások, irodalmi estek, gyerekelőadások és éjszakába nyúló táncházak hódítják meg Kővágóörs, Révfülöp, valamint Kékkút, Salföld és Köveskál településeket.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Kőfeszt Facebook-oldala

Pünkösd Kapolcson – sörkóstolóval (2024. május 17-20.)

A természet és erdő kedvelőinek biztosít remek elvonulást a pünkösdi hosszú hétvégén a Glamp-Inn Kapolcs csapata. A maradéktalan kikapcsolódást nyújtó hétvége többek között túrát, gombászást, közös reggeliket és vacsorákat, valamint kézművessör-kóstolót is magába foglal.

Facebook-esemény >>

Pünkösdi Szezonnyitó Siófokon (2024. május 17-20.)

Színes, családi programokkal, neves koncertfellépőkkel, helyi zenekarokkal, légi bemutatóval, óriás akadálypályával, balatoni borokkal és gasztrovásárral, valamint számtalan szabadidős lehetőséggel készül Siófok az ünnepi hétvégére. A festői Balaton-parti terület még a strandszezon előtt megtelik élettel és színes forgatag várja majd az érdeklődőket, melynek idén a siófoki Nagystrand ad otthont.

Facebook-esemény >>

Mutatjuk, milyen ingyenes programok várnak rátok Siófokon:

Pünkösdi családi- és gyereknap | Balatonmáriafürdő (2024. május 18.)

A legkisebbeknek és családjaiknak kedveskedik programokkal Balatonmáriafürdő pünkösd alkalmából. Május 18-án a központi strand megtelik élettel: előadások, kézműves foglalkozások, arcfestés és légvár hoz pezsgést és kikapcsolódást.

További tudnivalók >>

I. Pocca Tacsi Tali | Felsőörs (2024. május 18.)

Jó hír a gazdiknak, hogy a pünkösdi, balatoni hétvége alkalmával sem kell lemondaniuk négylábú kedvencük társaságáról. Május 18-án a Pocca Pincében első alkalommal kerül megrendezésre a Tacsi Tali, ahol ügyességi versenyekre, közös fotózásra, kutyakozmetikára éppúgy számíthattok, mint bemutatókra, tombolára és bábszínházi előadásra.

Facebook-esemény >>

Koncert az aranyhídon | Balatonfüred (2024. május 18.)

Az Orgonák Éjszakája programsorozat keretében különleges zenei élményben lesz részetek május 18-án. Pünkösd szombatján ugyanis vízen ringatózva élvezhetitek a hangszerek királynőjének hangját. A 20 órakor Balatonfüredről induló Szigliget fedélzetén egyórás sétahajózás keretében, a lemenő nap fényében hallgathatjátok majd Kiss Gergő nagyszerű orgonajátékát.

További tudnivalók >>

blank
Fotó: bahart.hu

Ha kíváncsiak vagytok, milyen újdonságokat érdemes felfedezni még a Balatonnál:

Nivegy-völgyi Pünkösdi Nyitott Pincék (2024. május 18-19.)

Május 18-án és 19-én szélesre tárják ajtajaikat a Nivegy-völgyi pincék. Szombaton és vasárnap Balatoncsicsó, Szentantalfa és Tagyon települések semmihez sem fogható hangulatát élvezhetitek a kiváló balatoni pincék borainak kóstolgatása közben. A pincékhez való eljutást buszos transzferek biztosítják.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Nivegy-völgy Facebook-oldala

Ingyenes vetítések a Zamárdi Kertmoziban (2024. május 18., 19.)

Ingyenes vetítésekkel készül a pünkösdi hévégére Zamárdi kertmozija: május 18-án az Üvegtigris, május 19-én pedig az Indul a Bakterház lesz műsoron.

További tudnivalók >>

blank
Fotó: Zamárdi Kertmozi Facebook-oldala

Pünkösdi szezonnyitó napok | Balatongyörök (2024. május 18-20.)

Pünkösdi szezonnyitóval készül május 18. és 20. között Balatongyörök, ahol többek között kézműves vásár, sétahajózás, ingyenes koncertek és pünkösdi horgászverseny is vár rátok.

Tovább az eseményre >>

Pünkösdi családi hétvége | Festetics-kastély, Keszthely (2024. május 18-20.)

Pünkösdi, keszthelyi kikapcsolódásotok alkalmával érdemes lesz a Festetics-kastélyban is látogatást tenni, ugyanis 3 napon át színes és rendhagyó programokkal várják az érdeklődőket. A kastély parkjában lovasbemutatókra és erkélykoncertre számíthattok, de az ünnepi hétvégén betekinthettek a kastély északi szárnyába is és rendhagyó tárlatvezetéseken ismerhetitek meg a kastély múltját.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Festetics-kastély, Keszthely Facebook-oldala

Pünkösdi hétvége a Folly Arborétumban (2024. május 18-20.)

A Folly Arborétum pünkösd alkalmából hosszabb nyitvatartással, a család egésze számára tartalmas kikapcsolódással várja az érdeklődőket. A hétvégén többek között változatos kerti programok, nyomozós játék, tobozkörút, vadonatúj fotókiállítás, de gasztronómiai ínyencségekkel is az arborétumba csábítják a látogatókat. A Növények Napja alkalmából május 18-án ráadásul ingyenes kerti sétát is tartanak..

Facebook-esemény >>

Balaton Vadgasztro Fesztivál (2024. május 18-20.)

Május 18. és 20. között a csopaki strand parkolója a legfinomabb vadételekkel és programok számtalanjával pezsdül fel. A vadból készült ételek mellett természetesen lesz lehetőség halas fogásokat, grilltálakat, hamburgert és lángost is kóstolni.

Facebook-esemény >>

Folk Utcazene Fesztivál | Balatonalmádi (2024. május 18-20.)

A Folk Utcazene Fesztivál három napon át megtölti Balatonalmádi utcáit néptánccal és népzenével. A gyerekeket hagyományőrző programokkal is várják.

Facebook-esemény >>

Balaton-felvidéki frissítő túra kompozással (2024. május 19.)

Május 19-én a déli parton pihenőknek némi északi felfrissülést hoz a Balaton Bike Tour csapatának programja. A komolyabb technikai tudást nem igénylő egész napos túra, mely könnyű terepen kalauzolja majd a résztvevőket Balatonföldvárról indul és némi kompozást követően Örvényes, Vászoly, Pécsely és Tihany útvonalakon halad tovább. A programon saját és bérelt kerékpárral is van lehetőség részt venni.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: balatonbiketour.com

Találtok még mesés települést a Balaton-felvidéken:

Veszprém, a zenélő ékszerdoboz – ingyenes vezetett séta (2024. május 19.)

Ha pünkösdkor Veszprémbe terveztek kiruccanást jó, ha tudjátok, hogy május 19-én egy izgalmas és ingyenes vezetett sétába is bekapcsolódhattok. A 2 órás programon megismerkedhettek azokkal a belvárosi helyszínekkel, melyek kötődnek a város zenei múltjához és jelenéhez. A programra előzetesen regisztrálni szükséges.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Visit Veszprém Facebook-oldala

Vibe terasz | Sipos Borház, Badacsonyörs (2024. május 19.)

A Vibe csapata most először lép fel a Balatonon, a Sipos Borház teraszán. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Facebook-esemény >>

GyereKert | Veszprém (2024. május 19.)

Veszprém legnagyobb ingyenes családi fesztiválja 2024-ben is szabadtéri koncertekkel, játszóházakkal, színházi programokkal és sok-sok meglepetéssel vár titeket a Színházkert ligetében május 19-én.

Facebook-esemény >>

Kenutúra a Kányavári-sziget körül | Balatonmagyaród (több időpontban)

A pünkösdi hétvégén és azon túl is több időpontban induló 2-2,5 órás kenutúrákon a Kis-Balaton szívét, a Kányavári-szigetet fedezhetitek fel. Közvetlenül a vízfelszín mellől lehettek részesei a berek csodáinak, hallgathatjátok a hangosan csiripelő madarakat és gyönyörködhettek a csupazöld természetben.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Kányavári kenutúrák Facebook-oldala

Ha maradnátok még és felfedeznétek a Kis-Balaton további kincseit: