9 hihetetlenül izgalmas gengszterfilm és -sorozat a Netflixen és társain

Összegyűjtöttünk nektek néhány remek gengszterfilmet, amelyek a kisstílű bűnözőktől kezdve a leghatalmasabb maffiavezérekig mesélnek el szövevényes, sokszor vérfagyasztó, esetenként pedig igaz történeteket.

Blöff (HBO Max)

London nem a csendes arisztokraták és a nyugodt komornyikok városa. Gyémántcsempészek, ökölvívók, egy ír cigány és egy kutya keverednek össze a londoni alvilágban.

Úriemberek (film – Netflix)

Egy amerikai drogbáró el akarja adni értékes brit marihuánabirodalmát, mire egy sor cselszövés, összeesküvés és pimasz hazárdjáték veszi kezdetét az üzlet megszerzéséért. A filmrendező Guy Ritchie (Sherlock Holmes; A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső) sztárokkal teletűzdelt filmje.

Ponyvaregény (Netflix)

Szatirikus bűnügyi film, amelyben egy kiöregedő bokszoló, egy bérgyilkos és filozofikus társa történeteit követhetjük nyomon. Quentin Tarantino író-rendező sokat idézett forgatókönyve az Oscar-díjat és a Golden Globe-díjat is elnyerte.

Tokyo Vice (HBO Max)

A részben Jake Adelstein ismeretterjesztő beszámolói ihlette krimisorozat egy fiatal amerikai újságíróról, aki Tokió neontól villódzó alvilágában nyomoz a tokiói rendőrséggel a ’90-es évek végén.

Az ír (Netflix)

Martin Scorsese elismert filmjében a bérgyilkos Frank Sheeran idézi fel a titkokat, melyeket a Bufalino család hű tagjaként őrzött.

Birmingham bandája (Netflix)

1919, Anglia, Birmingham. A hírhedt bandavezér, Tommy Shelby mindent feláldoz azért, hogy előrébb jusson. A sorozat mind a hat része elérhető a Netflix kínálatában.

blank

Narcos (Netflix)

A gengszterdráma-sorozat Kolumbia hírhedten erőszakos és nagy hatalmú drogkartelljeinek igaz történetét mutatja be.

Úriemberek (sorozat – Netflix)

Amikor az arisztokrata Eddie megörökli a családi birtokot, rá kell döbbennie, hogy az egy hatalmas marihuánabirodalomnak ad otthont, a tulajdonosok pedig nem mennek sehová. A nagy sikerű film sorozat változata – Guy Ritchie rendezésében.

Ozark (Netflix)

Egy pénzügyi tanácsadó Chicagóból a Missouri-beli Ozark-hegységbe költözik családjával. Öt év alatt 500 millió dollárt kell tisztára mosnia drogbáró főnöke utasítására.

blank

Filmajánlónk a romantikus filmek kedvelőinek: