Kávézás az erdő szélén: 5 különleges hely, ahol a természet ölelésében töltődhetünk fel

Ha a pörgős, városi kávézók után elmerülnétek kicsit a madárcsicsergés és a tavaszi napsütés élményében, ajánlunk néhány remek helyet, ahol természetközeli hangulatban, a fák lombkoronái alatt töltekezhettek.

Vadregényes, Szaknyér

A mindössze ötven lelket számláló, patakkal és erdővel ölelt Szaknyér egyik kincse a falu végén, lombok alatt, némi őrségi varázslattal meghintett és életre hívott Vadregényes. A történetében és természetközeli hangulatában egyaránt utánozhatatlan Vadregényesbe egy remek kávé és egy személyes, őrségi kirándulásra emlékeztető apró ajándék reményében éppúgy érdemes betérni. A specialty kávét kínáló kávézóban a remek italok és a legendásan finom sütemények mellett a házikót körbeölelő, madárcsicsergéssel és lombok susogásával megtoldott környezet az, ahol ti is megtapasztalhatjátok az Őrség varázsát.

9934 Szaknyér, Petőfi u. 1. 0. km-kő | Weboldal | Facebook

Fotó: Vadregényes Facebook-oldala

Orfűi Malmok, Orfű

Páratlan, természetközeli környezetben bújik meg a fellélegzésre és kikapcsolódásra tökéletesen alkalmas Orfűi Malmok. A programok számtalanjával, malomtúrákkal, kézműves foglalkozásokkal, továbbá a Vízfő-tanösvény bejárásával is kecsegtető mecseki helyszín nem akármilyen gasztronómiai örömöket tartogat. A Malom pincében található kávézóban és pékségben helyben készült csemegék kiáltanak kóstolásért. A frissen sült kovászos kenyerek, kekszek, édes és sós péksütemények, valamint a sütiműhelyben készülő desszertek és egy csésze remek kávé mellett, a szabatéri padokon helyet foglalva öröm kikapcsolódni.

7677 Orfű, Füzes Antal sétány 3. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Orfűi Malmok Facebook-oldala

Eber, Budapest

A Zugligeti-erdő szélén, nem messze a Libegőtől, a Lóvasút épületében és annak napfényes teraszán, fák alatt és madárcsicsergéssel kísérve kávézhatunk és sütizhetünk egy jót az Ebernek köszönhetően. A kirándulás előtti erőgyűjtéshez vagy épp az azutáni, szusszanásnyi pihenéshez tökéletesen alkalmas Eberben gondosan készített klasszikus és formabontó desszertek, friss croissant, kávék és frissítők gondoskodnak a gondtalan lazításról és töltekezésről.

1121 Budapest, Zugligeti út 64. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Eber Facebook-oldala

Egy Csipet Nádas, Siófok

A siófoki Töreki-tavak tanösvénytől mindössze egy karnyújtásnyira található Egy Csipet Nádas kikapcsolódásra éppoly alkalmas, mint gasztronómiai utazásra. A természetközeli hangulatot nem nélkülöző étteremben nemcsak nyugalmat, de élményeket is gyűjthetnek a vendégek, mégpedig a remek fogásoknak, a házi készítésű frissítőknek, egy csésze kiváló kávénak vagy épp a mediterrán ízeknek köszönhetően. A napfényes terasz, a madárcsicsergés és a természet kézzelfogható közelsége nemcsak feltöltődni segíti az ide látogatókat, de egyben megélni az itt eltöltött minőségi időt és emlékezetes pillanatokat is.

8611 Siófok, Töreki u. 40. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Egy Csipet Nádas Facebook-oldala

Kis Rigó Vendéglő, Pilisszentlászló

Kirándulások alkalmával, a felfedezésre váró természeti látnivalóktól egy karnyújtásnyira, erdőszéli kisvendéglő bújik meg Piliszentlászlón. A Kis Rigó Vendéglő túrázást követően a lehető legjobb választás, ahol a fák lombkoronái alatt élvezhetjük tovább a természet békéjét és nyugalmát. Az erdő ölelte vendéglő kínálatában italok és frissítők széles választéka, kávék és desszertek, kiadós ételek, valamint napindításhoz elengedhetetlen fogások sorakoznak egymás után.

2009 Pilisszentlászló, Sikárosi út hrsz.: 1168/A | Facebook

blank
Fotó: Kis Rigó Vendéglő – Pilisszentlászló Facebook-oldala

Ha a fővárosban is természetközeli hangulatban, növények közt kávéznátok: