Ingyenes húsvéti programkavalkáddal várják a családokat Siófokon

Nagypéntektől egészen húsvéthétfőig izgalmas családi és gyerekprogramok, futóverseny, koncertek, húsvéti játszóudvar, tojáskvíz, gasztro- és kézműves vásár, illetve borterasz is várja a látogatókat Siófokon.

2024. március 29. és április 1. között Siófok Fő tere a Húsvéti Nyuladalom színes programkavalkádjának lesz otthona. A város első idei nagyrendezvényének zenei kínálatában olyan népszerű előadók szerepelnek, mint a Hot Jazz Band, Zoltán Erika és a Group ’N’ Swing zenekar.

A Balaton Táncegyüttes jóvoltából igazi hagyományőrző locsolkodásban is része lehet az érdeklődőknek, de az eseményen megkóstolhatjátok a világ legnagyobb húsvéti tojásos szendvicsét is.

Nyitónap, tele színes programokkal

Nagypénteken délelőtt a katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a rendőrség együtt tart közös mentési bemutatót a Víztorony tövében, ahol a „Város Hősei” látványos gyakorlattal hívják fel a figyelmet a biztonságra és a megelőzés fontosságára.

Az estét a Pavane Zászlóforgatók színes felvonulása alapozza meg, majd a Hot Jazz Band magyar filmslágerei csendülnek fel és nyitják meg az ünnepi eseményeket.

A Levendula és Csupa-Csoda játszóház gyermekfoglalkoztatói, a kézműves vásár, a gasztrokitelepülők és a borterasz már a fesztivál első napjától várja a látogatókat.

Családi programok, koncertek és a világ legnagyobb tojásos szendvicse

Szombat délelőtt a családoké lesz a főszerep: a kisebbeket a Lóca Együttes húsvéti gyermekkoncertje várja a színpadnál, a gurulós járművel érkező apróságok a Nyúl-derby játékos versenyén száguldhatnak, majd a Víztoronynál felállított tojásfa feldíszítésében a rendezvény látogatói is közreműködhetnek.

blank

Délután fellépnek a helyi táncegyesületek, Mihályi Réka várja a gyerekeket, este pedig felejthetetlen koncertet ad Zoltán Erika.

Húsvétvasárnap hetedik alkalommal rajtol el a Balatuning Egyesület Tojás- és Nyúlfutama a Fő térről, a verseny végén pedig elkészül a világ legnagyobb húsvéti tojásos szendvicse a Fő téren.

blank

Délután a Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar lesz a színpadon a kicsik legnagyobb örömére, este pedig a Group ’N’ Swing zenekar Gatsby Night koncertje gondoskodik a fergeteges hangulatról.

Programok a húsvéti hagyományok jegyében

Húsvéthétfőn is színes és izgalmas programok várják a rendezvény látogatóit. A családoknak érdemes már délelőtt ellátogatniuk a Fő térre, ahol a gyerekek elmondhatják kedvenc húsvéti verseiket, és igazán autentikus élményt nyújt a hagyományőrző húsvéti locsolkodás és karikázóbemutató a Balaton Táncegyüttessel, délután kisállat-bemutató és a Zabszalma együttes zárja a siófoki húsvéti kavalkád programját.

blank

Bővebb információt a programokról a Siófok Guide Facebook-oldalán ide kattintva és Siófok weboldalán ezen a linken találtok.

A Balaton környékén megannyi meseszép kirándulóhely vár rátok: