Gombóc Artúr Budapestje: 9 különleges csokilelőhely és program édesszájúaknak

„Gombóc Artúr a világon mindennél jobban szerette a csokoládét. […] A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a lapos csokoládét és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon” – ha a Csukás István Pom Pom meséiből ismert karakter napjainkban Budapest utcáin sétálhatna, bizonyosan elámulna a megannyi csokoládécsodát rejtő üzlet láttán. 

Csokoládés gasztrokalandok Budapesten

Cho Coco Budapest

Buda egyik apró, hangulatos utcája rejti a Cho Coco rózsaszín cukorvilágát, ahol a legfinomabb csokoládék édes mámorában fürdőzhetünk szinte napestig. Több mint háromezerféle édesség között megtalálhatjuk a csokoládéüzlet polcain a helyi csokoládémanufaktúrák, illetve a neves külföldi márkák termékeit is. Sőt a város egyik legnagyobb kínálatával büszkélkedő csokoládériumában más kincsekre is lelhetünk, ugyanis különböző specialty kávékkal, forró csokoládékkal, szendvicsekkel és péksüteményekkel kápráztatják el az ide betérőket.

1013 Budapest, Pauler u. 7. | Facebook

Fotó: Chococo_budapest (Facebook)

MyChoccy Csokoládémanufaktúra

A MyChoccy mediterrán hangulatával és elragadó bájával csalogat be minket a Ráday utcai forgatagból az üzletébe, ahol az édességek varázslatos világa késztet minket maradásra. Kézzel készített bonbonok, trüffelek elbűvölő hada sorakozik a pultban, de a megannyi kézműves csokoládés édességek és a különböző aprósütemények is csak arra várnak, hogy az ízlelőbimbóinkat lehengereljék.

Emellett az édes élményt helyben készített forró csokoládékkal, kávé- és teakülönlegességekkel, friss limonádékkal vagy akár házi szörpökkel koronázhatjuk meg. A minőségi kulináris utazásunk garanciája pedig a már 30 évnyi szakmai tapasztalattal rendelkező családi vállalkozás, ahol családi receptúrák alapján, belga kézműves hagyományokat követve, ám az újdonságok felé is nyitva alkotják meg a csokoládés csodákat.

1092 Budapest, Ráday u. 40. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: MyChoccy Csokoládémanufaktúra (Facebook)

Cadeau Bonbon Manufaktúra

Az ország egyik leghosszabb és legsokszínűbb pralinés pultjával büszkélkedhet a Cadeau, ahol kedvünkre válogathatunk a belga csokoládékból készült mennyei ínyencségek között. Mintha csak Gombóc Artúr sorolná: törd-magad csokoládétömbök, táblás csokoládék, csokoládés csemegék, kézműves bonbonok között hirtelen azt sem tudjuk, hogy hova kapjunk, s mindezt tovább tetézi a Gyuláról érkező isteni sütemények választéka. Ezenfelül a Cadeau-nak köszönhetően télen fenséges, sűrű forró csokoládéval melegíthetjük fel testünket és lelkünket egyaránt, míg nyáron istenien krémes kézműves fagylaltra csaphatunk le itt, hogy tovább rójuk vele a belváros egyik leghangulatosabb utcáját.

1053 Budapest, Veres Pálné u. 8. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Cadeau Bonbon Manufaktúra (Facebook)

Fedezzétek fel a Veres Pálné utca további kincseit:

chocoMe

A chocoMe-nél a csokoládé szenvedély, és a családi vállalkozás célja a tökéletes édesség megalkotása, ezért a legnagyobb elhivatottsággal és szakértelemmel készítik termékeiket. A budapesti manufaktúra 30 fős csapatával a legmagasabb minőségre törekszik, amit a szenvedély és az alázat, a páratlan minőségű, kizárólag csúcskategóriás alapanyagok és a folyamatos innováció tesz lehetővé. Csokoládéik egytől egyig kézzel készülnek, és minden évben kiemelkedő eredményekkel mérettetnek meg a legrangosabb nemzetközi csokoládéversenyeken. Emellett jelenleg 28 országban, 1500 partnerüzletben találhatjuk meg termékeiket szerte a világon.

1135 Budapest, Kisgömb utca 23. | Weboldal

blank
Fotó: chocoMe

vinoWonka Csokoládé és Borbár

Sokak számára meglepő kombinációval, a csokoládék és a borok mennyei párosával várja vendégeit a vinoWonka, ahol prémium minőségű kézműves csokoládékra, bonbonokra, valamint több mint 140-féle hazai borra lelhetünk. A csokoládék mind itthoni csokoládéműhelyekből érkeznek az üzletbe, míg a borok hazánk 22 borvidékének mindegyikéből képviseletüket teszik itt. A hetente változó borkínálat mellett forró csokoládéval tehetjük teljessé a csokoládés gasztrokalandunkat, de akár a Pécsi Sörfőzde lagerét is megtalálhatjuk a vinoWonkában. Ha pedig egy hosszúra nyúlt estén megéheznénk, akkor isteni szendvicsekkel és hidegtálakkal is készülnek számunkra.

1082 Budapest, Corvin sétány 2. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: vinowonka.hu

Zangio

A Dohány utcai Zsinagógától csupán egy karnyújtásnyira, a Wesselényi és Rumbach Sebestyén utca sarkán bukkanhatunk rá a kicsinyke csokoládéüzletre, amely egy több mint 10 éves családi vállalkozás remekeit rejti. Minőségi csokoládéból alkotott bonbonok, trüffelgolyók legédesebb kavalkádjára lelhetünk náluk, a csupa csokis ízbombáktól kezdve a gyümölcsös csodákig. De megannyi különlegesebb kreáció bűvkörébe is eshetünk itt, ugyanis akár fűszeres paradicsom, tüzes guava, hagymakaramell névre keresztelt bonbonokat is kóstolhatunk, míg a trüffelek között a mangó-bergamott és a gyömbérgolyó tűnik ki a társai közül. Ha pedig kimaxolnánk csokoládés gasztrokalandunkat, akkor isteni forró csokoládéval várnak ránk a Zangióban.

1075 Budapest, Wesselényi utca 6. | Weboldal

blank
Fotó: zangio.hu

Budapesti programok csokirajongóknak

Szamos Csokoládé Múzeum

A Kossuth téri Szamos Café felső szintjén bukkanhatunk rá a Szamos Csokoládé Múzeumra, amely 6 termen át vezet be minket a kakaó és a csokoládé történetébe, a forró csokoládé fogyasztásának kultúrájába, illetve az édességhez köthetően számtalan érdekességet sorakoztat fel. A tárlatot a hét minden napján, 10 és 18 óra között tekinthetjük meg; ám ha még inkább elmerülnénk a csokoládék világában, akkor – előzetes bejelentkezést követően – kóstolóval, csokoládédíszítéssel, filmvetítéssel megspékelt élménytúrákon is részt vehetünk a múzeumban.

1055 Budapest, Kossuth tér 10. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Györkő Zsombor

Lady Lavender Csokoládé Manufaktúra

Ha esetleg a csokoládék ellenállhatatlan bűvkörébe esnénk, s a kakaóbabból készült édességek minden kis apró titkát felfedeznénk, akkor csupán Óbudáig kell mennünk. Ugyanis Sára-Gulyás Gyöngyvér csokoládékészítő a vietnámi ültetvények és a Karib-térség megannyi szigetéről hozta haza tudását, amelyet a különböző tematikájú, ám végig a csoki körül forgó workshopjain a résztvevők előtt is felfed. A jó minőségű csokoládé igaz titkától kezdve, a szakszerű csokoládéolvasztás fortélyain át a díszítési technikák talányáig számtalan tanáccsal lát el minket, miközben a korlátlan csokoládékóstolás lehetőségével koronázza meg ezeket az alkalmakat.

1031 Budapest, Nimród u. 2. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: ladylavender.hu

Imagine – Édes élet gasztroséta

Az Imagine csapatának köszönhetően nemcsak a kíváncsiságunkat elégíthetjük ki a megannyi helytörténeti titok és legenda által, hanem ízlelőbimbóinkat is számtalan finomabbnál finomabb falattal kényeztethetjük. Ugyanis a belváros utcáin 3 órán át bolyongva oly érdekességekre derül majd fény, mint például, hogy miből készül a város legjobb csokoládébonbonja, vagy kiről kapta a nevét a Tibi csoki. Emellett pedig kakaóbabok, tortaszeletek és kóstolóbonbonok repítenek el minket az édességek fenséges éterébe.

Kiindulási pont: 1053 Budapest, Királyi Pál utca 18. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Imagine Budapest (Facebook)

További édes élményekkel vár ránk Buda bájos cukrászdája:

Kiemelt kép – Illusztráció: Sajdik Ferenc | Fotó: Egy jó kép az utazásról