5 remek tavaszi színházi előadás Budapesten márciusban

Nagyszerű színdaraboknak lehetünk tanúi márciusban a fővárosban. Több izgalmas bemutató is várja a színházrajongókat, de ajánlónkban régóta nagy sikerrel futó előadások közül is szemezgethettek.

Karácsonyozzatok velünk, vagy húzzatok haza

Március 7-én mutatják be Kincses Réka szerző-rendező életrajzi ihletésű színdarabját az Örkény István Színház Stúdiójában, amely egy politikailag megosztott család feszültségekkel teli karácsony estéjéről szól. Kelet- és Nyugat-Európa találkozik ezen az estén, amely során a szeretetért folytatott harc és a társadalmi előítéletek egyaránt jelen vannak.

Örkény István Színház | Bemutató: 2024. március 7. | Weboldal

Fotó: Horváth Judit

Lányok, fiúk

Dennis Kelly brit drámaíró erős női karakterre írt történetét hozza el a magyar közönségnek a Loupe Színházi Társulás. Az egyszemélyes, kiszámíthatatlan fordulatokra építő stand-up tragedy Horváth János Antal fordításában és rendezésében, Lovas Rozi lehengerlő előadásában kel életre, és egyszerre ígér humorral teli és megrendítő pillanatokat.

Marczi | Bemutató: 2024. március 8. | Weboldal

blank
Forrás: Loupe Színházi Társulás

A hazug

Horváth Csaba rendezésében viszi színpadra Carlo Goldoni 18. századi olasz komédiáját a Pesti Színház. A modern környezetbe ágyazott vígjáték nem szűkölködik fordulatokban és sírva nevetős helyzetkomikumokban, így remek választásnak bizonyul egy könnyed tavaszi estére. A szöveget Szabó Lőrinc fordítása alapján Tóth Réka Ágnes írta.

Pesti Színház | 2024. március 8., 9., 20., 22. | Weboldal

blank
Fotó: Dömölky Dániel

Apád f…üle – vacsoraszínházi est

Az apaság rejtelmeibe nyújt betekintést Az Orfeum vacsoraszínházi estje, amely nemcsak nevetéssel teli pillanatokkal, hanem 3 fogásos vacsorával is várja a kultúra és a gasztronómia rajongóit. A történet szerint 4 jó barát osztja meg egymással a lánykéréssel, várandóssággal, szüléssel és gyerekneveléssel kapcsolatos tapasztalatait – felhőtlen szórakozást garantálva a közönségnek.

Az Orfeum | 2024. március 18., 28. | Weboldal

Dekameron 2023

Bocaccio Dekameronjának alaphelyzete adta a Budapest Bábszínház magával ragadó előadásának ötletét. 1348-ban a pestis elől menekülnek vidékre a fiatalok, akik amíg várakoznak, történeteket mesélnek egymásnak. Napjainkban egy világjárvány, egy háború és egy válság árnyékában hallgathatjuk meg 10 kortárs magyar író egyszerre szórakoztató és megrendítő történetét.

Budapest Bábszínház | 2024. március 21. | Weboldal

blank
Fotó: Piti Marcell

Ezt az egyedülálló zenés programot sem érdemes kihagyni: