Zenés utazás egy földalatti kupolában: Elképesztő látvánnyal indult el a Lands of Dome programsorozat
KULT.EXTRA

Útjára indult a Magyar Zene Háza új audiovizuális programsorozata, az egyszerre több érzékszervre is ható Lands of Dome. A péntek estékre ütemezett vetítéseket egy extravagáns helyszínen, az épület földalatti kupolájában nézhetjük meg, még soha nem hallott elektronikus zenei művek kíséretében.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

A Magyar Zene Háza félgömb alakú, földalatti kupolája nem mindennapi zenés programoknak ad otthont. A Hangdóm névre keresztelt helyszín egyedülálló adottságokkal rendelkezik, hiszen a kupola egyben vetítővászon is, melyet profi hangrendszer vesz körül. A háromdimenziós térben megtekinthető vetítéseket változatos zenei aláfestés kíséri, így a babzsákokon ülve igazán különleges élményben lehet része az érdeklődőknek.

Sokszínű programok a Zene Háza kupolájában

Olyan izgalmas tematikák várják a látogatókat, mint például a Moment’s Notice, amely során a kortárs zenei kompozíciók Moholy-Nagy László képi világában kelnek életre. Emellett a Hangdóm programja idén több szálon kapcsolódik a Szépművészeti Múzeum kiállításaihoz, így Bosch és Csontváry után Renoir festményei kerülnek mozgásba egy-egy egyedi audiovizuális vetítés alkalmával. A tárlatok festményeiből készült speciális adaptációt minden héten műsorra tűzik.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

Továbbá a DOME_LIVE című programsorozat keretében minden hónapban egyszer különleges koncerttel egybekötött premiervetítéseken vehetünk részt. Ezek alkalmával vizuális művel kísért élő hangszeres vagy elektroakusztikus előadásokat hallhat a szerencsés közönség. Áprilisban például a Platon Karataev mutatja be új lemezét ebben az izgalmas térben és formában.

Elindult új cikksorozatunk, a KULT.EXTRA!

Új cikksorozatunkban olyan egyedülálló eseményekről számolunk be első kézből, melyek a helyszínválasztás, a tartalom, a forma vagy épp a megvalósítás miatt eltérnek a megszokottól, ezáltal páratlan élménnyel ajándékozva meg a nézőket. Múzeumban létrejövő színházi előadásokról, élő zenével kísért filmvetítésekről, a kulisszák mögé bepillantást engedő épületsétákról és hasonló izgalmas programötletekről adunk hírt nektek minden hónapban.

Lehengerlő zenés utazás: Lands of Dome minden pénteken

A Magyar Zene Háza legújabb audiovizuális programsorozata különböző kultúrákat, országokat és népcsoportokat köt össze. A Lands of Dome keretében külföldi művészek mutatják be alkotásaikat a planetáriumhoz hasonlító térben, egy 360 fokos vetítés során.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

Pillantsatok bele a Lands of Dome lenyűgöző vetítésébe:

Az új sorozat első része a Francia Intézettel együttműködésben jött létre, így négy franciaországi, elektronikus zenei alkotó munkájának lehetünk szem- és fültanúi péntek esténként, este 7 órakor. A közel 50 perces, „Domes Electroniques” című élményprogram központi eleme a francia zenei producer, Molecule magával ragadó műve. A -22.7 °C nevű alkotást a művész grönlandi utazásai inspirálták, amely során felvette a természet hangjait. Ezeket a felvételeket felhasználva készített techno zenét, melyet a gleccserek és az északi fény bámulatos világát bemutató vetítés kíséretében hallgathatunk meg.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

Még néhány hétig megtekinthetitek ezt a látványos francia művet, mely minden látogatót garantáltan elkápráztat izgalmas képi és zenei világával. Ezt követően 2-3 új alkotás és több külföldi művész mutatkozik be idén a Magyar Zene Háza Hangdómjában.

Bővebb infó: zenehaza.hu

Budapest fénybirodalma is felejthetetlen élménnyel vár: