10 remek zenés program Budapesten márciusra, amit a család apraja-nagyja élvezni fog

Ezúttal Budapest számtalan, kisgyermekes családoknak szóló zenés programjai közül szemezgettünk, és egy csokorba gyűjtöttünk párat, ahol új élményekkel töltekezhettek márciusban.

Szalóki Ági babakoncertje a Mamintiben (2024. március 2.)

Március 2-án, szombaton a II. kerület egyik legkedvesebb könyveskuckójában Szalóki Ági és zenésztársai adnak koncertet a legkisebbeknek. A programra, melyre 3 éves korig várják a gyermekeket, mondókákkal, versekkel, játékokkal, dalokkal és megannyi szeretettel készülnek mind az előadók, mind pedig a koncertnek otthont adó, családias és bababarát helyszín, a Maminti.

Facebook-esemény >>

Fotó: Maminti Kuckó Könyvesbolt és Kávézó Facebook-oldala

Babazuri | Öröm-Hang-Ár | Magyar Zene Háza (2024. március 2.)

Március 2-án a Magyar Zene Házában ugyancsak a babáké lesz a főszerep: interaktív zenei foglalkozásra várják ugyanis a legkisebbeket és szüleiket. Az Öröm-Hang-Ár zenei műhely csapata ezen a napon hagyományos népi mondókákkal, gyerekdalokkal és ölbéli játékokkal éppúgy várja a családokat, mint a pillanat adta közös alkotás, vagyis az improvizáció élményével.

Facebook-esemény >>

Fotó: Hajdu János/Zene Háza Facebook-oldala

Kölyök Turbina – Virágtündérek | Turbina (2024. március 3.)

A nagyteremtől, a klubszobán át a kiállítótérig, kivétel nélkül minden a gyerekeké lesz a Turbinában március 3-án. A tavasz közeledtével a csemeték ezen a napon felfedezhetik a Turbina Tündérbirodalmának minden zegzugát, ahol számíthattok többek között tündértáncra, felolvasásra, matatófalra, kreatív foglalkozásokra, de lesz mesekoncert is zenével, tánccal és játékkal, mégpedig a Rutkai Bori Banda tolmácsolásában.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Turbina Kulturális Központ Facebook-oldala

Ringató | Fókusz Közösségi Tér (2024. március 6.)

A VIII. kerületi Fókusz Közösségi Térben március 6-án a méltán nagy népszerűségnek örvendő Ringató-foglalkozások egyikébe csatlakozhattok be. A kodályi elvek alapján életre hívott zenei programon ölbéli játékok, élő énekszó, hangszerjáték és mondókák segítik majd a kicsik fejlődését és szüleik kikapcsolódását.

Facebook-esemény >>

Hangok varázskertje | Tavaszköszöntő handpan- és citerakoncert | Maminti (2024. március 9.)

Március 9-én egy különleges program keretében merülhettek el a hangok varázskertjében, melyet Szabadi Andrea és Szántó Dóra Viola idéz meg a Mamintiben tartott koncert alkalmával. Az előadók a 7 éves korig ajánlott, 40 perces programon handpannel és citerával kísért énekszóval hozzák el a várva várt tavaszt. A koncert után lehetőség lesz közelebbről megismerkedni a nem mindennapi hangszerekkel is.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Maminti Kuckó Könyvesbolt és Kávézó Facebook-oldala

Kaláka kicsiknek koncert | Marczi (2024. március 12.)

Március 12-én a Marczibányi Téri Művelődési Központ barátságos zeneszobájában közvetlen örömmuzsikára invitálják a legkisebbeket és a Kaláka muzsikáin felcseperedett szüleiket. A 4 éves korig ajánlott – ültetett nézőtér és hangosítás nélküli -, bensőséges, akusztikus koncerten minden bizonnyal együtt dúdolhatjátok majd ti is a Pelikánt, a Fakatonát vagy a Bőrönd Ödönt.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Marczibányi Téri Művelődési Központ Facebook-oldala

Klárisok mesekoncert a Mesemúzeumban (2024. március 13.)

Buda egyik legmesésebb múzeumában, a Mesemúzeumban március 13-án óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló mesekoncertet ad a Klárisok együttes. A 9 és 10 órai kezdetű koncertek alkalmával interaktív módon, közös énekléssel és játékkal, jól ismert gyerekdalok és mondókák segítségével merülhettek el a mesék világában.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Klárisok – Korzenszky Klára mesekoncert Facebook-oldala

Zöld Péter mesekoncert | Magyar Zene Háza (2024. március 23.)

Március 23-án a Magyar Zene Házában mese fonalára felfűzött muzsikákkal, mesekoncert keretében kel életre Zöld Péter története. Ezen a szombati napon népzenei hangszerekkel, kobozzal, citerával, hegedűvel és nagybőgővel kísért magyar népdalok csendülnek fel a HolddalaNap zenekar tolmácsolásában, melyet a mese fordulataihoz kapcsolódó saját versfeldolgozások is színesítenek majd.

Facebook-esemény >>

Bíró Eszter húsvétváró koncertje | Müpa (2024. március 23.)

Március 23-án egy itthon és Amerikában végzett énekes- és színésznő, Bíró Eszter és csapata hoz húsvétváró hangulatot a Müpa Üvegtermébe. Ezen a 3-8 éves korosztályt megszólító családi és interaktív koncerten a közönség a húsvéti nyúlnak, Tóbiásnak segíthet majd az ünnep megmentésében és az elmaradhatatlan tojásvadászatban.

Facebook-esemény >>

Csengery Dániel: Holle anyó | Müpa (2024. március 24.)

A Müpa Fesztivál Színházának színpadán március 24-én operamatiné keretében kel életre Holle anyó meséje. Az immár a nagyobb gyerekeket, a 8-14 éves korosztályt megszólító, kiváló művészeket felvonultató gyermekopera a sokak által ismert történet elmesélése mellett bevezeti a fiatalabb közönséget a színház és a zene komplex világába.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Müpa Budapest Facebook-oldala

Ha pénztárcakímélő programokkal kapcsolódnátok ki a szabad ég alatt: