7 különleges vintage és régiségbolt Budapesten, ahol kincsekre bukkanhatsz

Tele a város vintage és régiségboltokkal, de igazán különleges kincsesládát nem találni minden sarkon. Összegyűjtöttük a lehengerlő portékával rendelkező antik és retro üzleteket Budapesten, melyeket tényleg érdemes útba ejteni.

Retro Retikül és Régiségbolt

Az egykor Csikágóként emlegetett Külső-Erzsébetvárosban bújik meg a Retro Retikül és Régiségbolt aprócska üzlete, ahol a minőségi vintage ruhák és tárgyak mellé alacsony árak és hihetetlenül kedves kiszolgálás társul. Elképesztő mennyiségű ékszer, ruha, táska, lakásdekor, nipp és cipő közül szemezgethettek itt, és ha jól szétnéztek, egészen biztos, hogy igazi kincsekre fogtok lelni.

1224 Budapest, Dózsa György út 66. (bejárat a Dembinszky utca felől) | Facebook

Fotó: Retro Retikül Facebook

Komondors Vintage Shop, Café & Bar

Egyszerre vintage ruhabolt, kávézó és bulihely a város szívében található Komondors retro hangulatú üzlete. Vintage tárgyak és ruhák (főleg a 70-80-as évekből), jó zene, finom kávé és reális árak jellemzik a helyet, ahol akár még egy laza házibuliba is belecsöppenhettek esténként.

1077 Budapest, Wesselényi utca 21. | Facebook

Fotó: Komondors Vintage Shop, Café & Bar

Antik Hang

Szintén a Wesselényi utcában, csak éppen a Nagykörút túloldalán találjuk a régiségek felvásárlásával, értékbecslésével és árusításával foglalkozó Antik Hang boltját. A segítőkész és korrekt tanácsadás, illetve készséges kiszolgálás miatt sokan visszatérnek a kereskedésbe az első látogatás után. Akkor is érdemes betérni ide, ha egyedi régiségeket kerestek!

1077 Budapest, Wesselényi utca 64. | Weboldal

Talál-Lom Régiségbolt

Igazi kincsesláda bújik meg a Palotanegyed egyik csendes, szűk kis utcájában, ahol a könyvektől kezdve a régi képeslapokon és bélyegeken át a porcelánokig mindent megtaláltok. A bolt ugyan aprócska, a választék mégis széles, a kereskedő pedig barátságos és rendkívül segítőkész. Nézzetek be hozzá!

1085 Budapest, Kőfaragó utca 15. | Facebook

blank
Fotó: Talál-Lom Facebook

Fordova Antikvitás

A belvárosi Hajós utca sincs híján a minőségi régiségboltoknak, hiszen itt lapul a hosszú múltra visszatekintő Fordova Antik, ahol felejthetetlen élmény a vásárlás. A boltba belépve olyan érzés, mintha Pandora szelencéje tárulna fel előttünk, annyi régi tárgy, porcelán, üveg, óra és kisebb-nagyobb bútor sorakozik itt egymás mellett.

1065 Budapest, Hajós utca 18. | Facebook

blank
Fotó: Fordova Antik

Antiklaedle régiségbolt

Megannyi szépséget rejt az Antiklaedle régiségboltja a Kosztolányi Dezső téren, ahonnan szinte lehetetlen üres kézzel távozni! A meseszép étkészleteken túl ritkaság számba menő tárgyakat is találhattok itt, úgymint gyertyatartókat, fésülködőszettet, tálcákat, vagy akár antik vajtartót. A gyönyörű portékát kedves kiszolgálás egészíti ki.

1114 Budapest, Kosztolányi Dezső tér 5. | Facebook

blank
Fotó: Antiklaedle régiségbolt Budapest Facebook

Anna Antikvitás

A galérianegyedként ismert Falk Miksa utcában bukkanhatunk a múzeumnak is beillő Anna Antikvitás ékszerdobozára. A padlótól egészen a plafonig kúsznak a szebbnél szebb antikvitások, melyek között csillárokra, printekre, asztali lámpákra, porcelánokra, hímzett viseletekre, tükrökre és egyéb különleges kincsekre lelhettek.

1055 Budapest, Falk Miksa utca 18. | Weboldal

blank
Fotó: Anna Antikvitás – Anna’s Antiques Facebook

Kutassátok fel Budapest legrégebbi üzleteit: