Bejártuk a nagyközönség előtt lezárt, legendás Gellért Szállót

Az Imagine Budapest új sétája egy különleges kalandra hív: ez alkalommal a 2021 óta bezárt szálló falai között kalauzol el bennünket, ahol számos titkot és történetet is megtudhatunk az ikonikus épületről és mindennapjairól.

Fotó: Egy jó kép az utazásról

A jelenleg üresen álló épület manapság leginkább hazai és külföldi filmek forgatásának ad helyszínt, azonban most a nagyközönségnek is van lehetősége betekinteni a páratlan épületbe.

Az izgalmas épületbejárás során felfedezhetjük a szálló különböző helyiségeit, a recepciótól kezdve, a kávézón és éttermen át a különböző szobákig és lakosztályokig, ahol az eredeti bútorokon keresztül átérezhetjük az egykori hangulatot.

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról

A séta során természetesen mindent megtudhatunk az egykor vendégektől hemzsegő szálló mindennapjairól, sőt még olyan titkokra is fény derül, hogy milyen ínycsiklandó fogásokat szolgáltak fel a Gundel vezette étteremben, és hogy milyen illusztris vendégek szálltak meg a legelegánsabb lakosztályokban. Nem utolsósorban, eddig sosem látott perspektívákból gyönyörködhetünk a mesés budapesti panorámában.

A múlt felidézése mellett szó esik a szálloda jelenéről és a tervezett felújításáról is, amivel a jövőben ismét teljes pompájában élvezhetjük majd a legendás épületet.

Bővebb infó: imagine.hu

Fedezzétek fel Budapest többi rejtett helyét is: